Forbrugerens rolle

I den nuværende produktion ser vi høns i små bure uden adspredelse, søer i farebokse, som giver die til meget store kuld, og kyllinger med benskader forårsaget af for hurtig vækstMange millioner dyr bliver hvert år brugt til fødevarer i Danmark. Størstedelen af dem er opdrættet under så intensive forhold, at det går ud over dyrenes muligheder for at udføre deres naturlige adfærd og dermed forringes deres velfærd.

Du kan være med til at forbedre forholdene for de mange dyr, som ender i køledisken ved at efterspørge produkter fra dyr, der er opdrættet under hensyntagen til deres velfærd.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler med en positiv anmærkning en række produkter fra dyr, som har haft den helt optimale opvækst. Mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" viser vej til produkter, som har haft et godt liv.

Ud over mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" som du finder på svine- og oksekød, samt på kylling, så har Dyrenes Beskyttelse er række anbefalinger til, hvilke produkter man som forbruger skal gå efter inden for andre grupper af fødevarer.

Fjerkræ: Slagtekyllinger der har vores mærke "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" sælges kun få steder, så kan du ikke finde kylling med vores mærke, foreslår vi at du går efter de økologiske kyllinger, da de lever op til Dyrenes Beskyttelses krav til god velfærd.

Mejeriprodukter: Gå efter økologiske produkter, da køerne indenfor det økologiske landbrug kommer på græs minimum 150 dage om året.

Æg: Dyrenes Beskyttelse arbejder på at få mærkningsordning på æg. Indtil videre er de æg, du skal gå efter de økologiske og herefter frilandsæg. Buræg bør man under ingen omstændigheder købe, selvom prisen kan synes attraktiv. Hønsene har plads som svarer til et stykke A4.

Det kan desværre være svært at få fat i flere af produkterne, derfor anbefaler vi at du spørger efter dem i butikken, indtil produkterne er på hylden.


Sammen kan vi gøre en forskel

Sammen kan vi gøre

en forskel

for de danske grise
LUK DETTE VINDUE

Vind en burgerbog

Tilmeld dig Dyrenes Beskyttelses nyhedsbrev og følg vores arbejde for dyrene. Du vil modtage nyhedsbrevet en gang om måneden, hvor vi vil holde dig opdateret på nyheder, artikler, kampagner og events. Du kan naturligvis altid framelde dig nyhedsbrevet.

Vind bogen Big Burger Book. Bogen er spækket med lækre og varierede opskrifter på burgere. Hvad end du er til den klassiske burger, den sunde, den greasy, den alternative - ja, så er den i Big Burger Book.

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager nu i konkurrencen.