Rævens natur

ræv
Ræven er let at genkende på det trekantede ansigt, den spidse snude, den buskede hale og den røde farve.

Rævens pels består af to lag. Inderst er der en tyk underuld, og yderst er der røde dækhår med lyse spidser. På maven og undersiden af halsen er rævens pels hvid. Pelsen fældes en gang om året i april, og i løbet af sommeren frem til oktober vokser der en ny pels frem. Fra spidsen af snuden og til spidsen af halen er ræven ca. 110 cm lang.

En velvoksen hanræv vejer 8-12 kg. Hunnerne er lidt mindre og vejer mellem 6-7 kg. Typisk bliver ræven mellem 5-10 år gammel.

Ræven æder mus, harer, kaniner, rådyr, fugle, fugleæg og insekter. Men den kan også spise frugt, døde dyr og husholdningsaffald, som den stjæler fra skraldespande.
Ræven har nemt ved at tilpasse sig og kan leve mange forskellige steder i skoven og i byerne. Selvom den er aktiv under skumring og om natten, kan man være heldig at se den om dagen. Ellers hviler den sig i grave (jordhuler), som den selv har gravet, eller skjuler sig under buske og træer.

Parring finder sted i januar-februar, og efter 53 dage føder hunræven et kuld på 4-8 hvalpe. Når hvalpene er 1 måned gamle begynder de at bevæge sig rundt udenfor graven. Med efterårets komme, forlader hvalpene familien.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

#spisordenligt

Gør kød til et krydderi

Tænk grønt

#spisordentligt og bliv inspireret til nem, grøn og lækker mad