Mobil elefantklinik i Thailand

mobil elefantklinik

Da Thailand i 1990 indførte et totalforbud mod skovhugst, blev tusinder af tæmmede elefanter med ét slag arbejdsløse. Mange er efterfølgende overgået til den voksende turistindustri, men at finde arbejde nok til de mange elefanter er et problem. Mahoutter (elefantførere) har svært ved at få råd til foder og dyrlæge. Derfor har Dyrenes Beskyttelse siden 2009 været med til at finansiere en mobil elefantklinik i det nordlige Thailand, som kører rundt og giver gratis dyrlægebehandling til syge og tilskadekomne elefanter. I 2010 åbnede der en mobil elefantklinik i det sydlige Thailand som Dyrenes Beskyttelse også støtter. Det årlige budget for de mobile elefantklinikker er på 165.000 kr. Pengene dækker blandt andet medicin og udstyr.

Den mobile elefantkliniks daglige virke foregår på den måde, at mahoutter gratis kan tilkalde klinikken, hvis de har brug for dyrlægehjælp. Herudover foretager klinikken mindst hver sjette måned rutinetjek af de elefanter, der bruger klinikken og der bliver afholdt kurser i elefantpleje for mahoutterne.

I den nordlige klinik tilbragte dyrlægerne i 2011 i alt 175 dage og 112 nætter i felten, kørte 54.531 km og ydede assistance til 1668 elefanter. I den sydlige klinik tilbragte dyrlægerne 148 dage og 48 nætter i felten, kørte 42.801 km og ydede assistance til 584 elefanter. I alt har 2252 elefanter fået hjælp af de mobile elefantklinikker, hvilket er en stigning fra 2010 hvor 2056 elefanter fik hjælp.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Kom med i Dyrenes Kids Club

Bliv klogere på dyr og mød nye dyrevenner

Få et prøvemedlemskab af Dyrenes Kids Club og få adgang til vores digitale univers
Her
LUK DETTE VINDUE

Vind ½ års dyrefoder

Tilmeld dig Dyrenes Beskyttelses nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om 3 præmier fra Hill´s Pet Nutrition. Hver præmie består af et halvt års foder til din hund eller kat. Vores nyhedsbrev holder dig opdateret på nyheder, kampagner og events. 

Hill´s Pet Nutrition er fodersponsor for hunde og katte på Dyrenes Beskyttelses internater.

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager i lodtrækningen om 3 præmier fra Hill´s Pet Nutrition- hver præmie består af et halvt års foder til din hund eller kat.