Mobil elefantklinik i Thailand

mobil elefantklinik

Da Thailand i 1990 indførte et totalforbud mod skovhugst, blev tusinder af tæmmede elefanter med ét slag arbejdsløse. Mange er efterfølgende overgået til den voksende turistindustri, men at finde arbejde nok til de mange elefanter er et problem. Mahoutter (elefantførere) har svært ved at få råd til foder og dyrlæge. Derfor har Dyrenes Beskyttelse siden 2009 været med til at finansiere en mobil elefantklinik i det nordlige Thailand, som kører rundt og giver gratis dyrlægebehandling til syge og tilskadekomne elefanter. I 2010 åbnede der en mobil elefantklinik i det sydlige Thailand som Dyrenes Beskyttelse også støtter. Det årlige budget for de mobile elefantklinikker er på 165.000 kr. Pengene dækker blandt andet medicin og udstyr.

Den mobile elefantkliniks daglige virke foregår på den måde, at mahoutter gratis kan tilkalde klinikken, hvis de har brug for dyrlægehjælp. Herudover foretager klinikken mindst hver sjette måned rutinetjek af de elefanter, der bruger klinikken og der bliver afholdt kurser i elefantpleje for mahoutterne.

I den nordlige klinik tilbragte dyrlægerne i 2011 i alt 175 dage og 112 nætter i felten, kørte 54.531 km og ydede assistance til 1668 elefanter. I den sydlige klinik tilbragte dyrlægerne 148 dage og 48 nætter i felten, kørte 42.801 km og ydede assistance til 584 elefanter. I alt har 2252 elefanter fået hjælp af de mobile elefantklinikker, hvilket er en stigning fra 2010 hvor 2056 elefanter fik hjælp.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Kom med i Dyrenes Kids Club

Kom med i Dyrenes Kids Club - og lær om dyr på en sjov måde

Det koster kun 125 kr. om året incl. fri entré til Skandinavisk Dyrepark
LUK DETTE VINDUE
Underskriftindsamling

Slut med vilde dyr i cirkus!

Vilde dyr som elefanter, søløver og zebraer hører ikke hjemme i cirkus. Dyr bør ikke lide for underholdningens skyld. Vilde dyr bliver i dag transporteret landet rundt med cirkus, hvor deres opstaldning og foldarealer på ingen måde tilgodeser dyrenes basale behov. Skriv under for at få det stoppet.

Med din støtte i ryggen vil vi lægge pres på politikerne for, at de skal ændre loven, så vilde dyr ikke skal leve en stresset tilværelse med megen transport og alt for lidt plads.

1
 
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner

Tak for din underskrift!