Giv din hund en god nytårsaften - træn allerede nu

14. nov 2012
Nytårsaften med fyrværkeri, hyl og brag kan være et sandt mareridt for husdyr. Men hvis du allerede nu lyd-træner din hund, kan du hjælpe den til en bedre nytårsaften

Hunde, der ryster af skræk og som pibende gemmer sig under sofaen. Mange dyreejere kan sikkert nikke genkendende til billedet af Fido, der ligger under sengen og gemmer sig, eller Trofast der er gået i panik. For mens vi mennesker frydes over det flotte fyrværkeri, kan dagene op til og selve nytårsaften være ren skræk og rædsel for blandt andet hunde.

"Hundes hørelse er mere følsom end vores, og de kan opfatte lyde af en højere frekvens, end vi kan. Derfor er det ikke kun høje knald eller brag, som de bliver bange for – men også for eksempel raketter og heksehyl", forklarer Lotte Brink, dyrlæge og projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på sin hund i dagene op til nytårsaften, hvor raketter og heksehyl er på sit højeste.
"Det er vigtigt at være opmærksom på sit dyr, hvis det er bange for de høje brag og hyl fra raketterne. Dyrene forstår jo ikke, at det er ganske harmløst, og derfor bliver de bange. Faktisk er omkring 30 procent af hunde i Danmark bange for fyrværkeri og torden. Men hvis man ikke gør noget, kan dyrenes frygt for de høje lyde udvikle sig til angst, og det stresser dyret utrolig meget. Forestil dig, hvis du i flere dage gik og var bange hele tiden", forklarer Lotte Brink.

Hjælp din hund - træn lyde med den
Heldigvis er der hjælp at hente, for angst for fyrværkeri og de høje brag kan forebygges. Dyrenes Beskyttelse har udgivet folderen "Hvis hunden er angst for fyrværkeri eller tordenvejr" samt en lyd-cd, som man kan bruge til at træne hunden med.
"Man kan træne med sin hund, så den vender sig til høje lyde og ikke bliver bange for eksempelvis torden eller fyrværkeri. Det er bedst, hvis man træner, mens hunden stadig er hvalp, men man kan også  træne en voksen hund nogle måneder før nytårsaften. Jo før man kommer i gang, jo bedre resultat" siger Lotte Brink.

FAKTA:
Du kan læse mere om lydtræning her på hjemmesiden og købe lyd-cd på www.shop.dyrenesbeskyttelse.dk. Folderen "Hvis hunden er angst for fyrværkeri eller tordenvejr" kan købes på Dyrenes Beskyttelses webshop eller downloades gratis her.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Kom med i Dyrenes Kids Club

Bliv klogere på dyr og mød nye dyrevenner

Få et prøvemedlemskab af Dyrenes Kids Club og få adgang til vores digitale univers
Her
LUK DETTE VINDUE

Vind 1/2 års forbrug af OLIVER’S Organic foder

OLIVERS Organic indeholder alle de nødvendige næringsstoffer til såvel hvalpe som voksne og ældre hunde. Foderet stammer fra nøje udvalgte økologiske gårde i lokalområdet for produktionen, så dyrene ikke har lidt overlast af lange transporter.

Medlemmer af Dyrenes Beskyttelse får 15%, når de handler hos OLIVER'S Petfood. Derudover donerer OLIVER'S Petfood 10 % til Dyrenes Beskyttelse.
Læs mere på olivers.dk/db   

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager nu i konkurrencen om 1/2 års forbrug af dyrefoder fra OLIVER'S Petfood.