ÅRETS DYREVEN 2019

Siden 1960 har Dyrenes Beskyttelse uddelt priser til ekstraordinære dyrevenner. I år kårer vi vindere i tre kategorier og uddeler til slut foreningens hæderspris Årets Dyreven 2019 til en af de heldige vindere. 

AFSTEMNINGEN ER SLUT

Mød årets nominerede her

VINDERNE KÅRES FREDAG DEN 15. NOVEMBER

Traditionen tro fejrer Dyrenes Beskyttelse årets ekstraordinære dyrevenner. På konferencen Årets Dyreven 2019 kåres Årets Helt, Brobygger og Frontløber på baggrund af en offentlig afstemning og til slut uddeles hædersprisen Årets Dyreven 2019 og foreningens guldmedalje til én af de tre kategorivindere.   

 

DAGENS PROGRAM

Fredag den 15. november 2019
Konferencier: Vicky Knudsen, biolog

 

13.00

Dørene åbner og vi byder indenfor til snacks, mingling og udstilling

13.30

Direktør Britta Riis skyder dagen i gang

13.40

Velkomsttale

v. Fødevareminister Mogens Jensen

13.50

Oplæg: Hvad er biodiversitet for en størrelse?

v. Biolog Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse

14.20

Årets Brobygger 2019: Kåring af årets vinder

14.30

Oplæg: Når arkitektur og natur mødes

v. Signe Maskell Knudsen, SLA

 

15.00

Pause

 

15.30

Årets Helt 2019: Kåring af årets vinder

15.40

Oplæg: Hvordan er man vild med vilje?

v. Philip Hahn-Petersen, Vild Med Vilje

16:15

Årets Frontløber 2019: Kåring af årets vinder

16.25

Hædersprisen: Kåring af Årets Dyreven 2019

 

BIODIVERSITET I FOKUS

Dagen vil byde på spændende og inspirerende oplæg, som tapper ind i årets tema: Biodiversitet: Gør noget vildt. Vi glæder os meget til at byde samarbejdspartnere, nominerede og andre interesserede til en fed dag i dyrevelfærdens tegn.  

VIND EN BILLET 

Som noget nyt i år udlodder vi 10 x plus-one billetter til medlemmer af Dyrenes Beskyttelse. Det sker ved en god gammeldags konkurrence på vores Facebook. Konkurrencen slutter fredag den 25-10-2019.

HVOR OG HVORNÅR

Marketenderiet
Kirsten Walthers Vej 5
2500 Valby

Fredag den 15. november 
fra 13:30 - 17:00 (dørene åbner kl. 13:00)

P-INFO

nyhed-o-21306-1-8813.jpg

HER ER ÅRETS NOMINEREDE

DE NOMINEREDE TIL ÅRETS HELT ER...

I kategorien Årets Helt nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de
kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

BEREDSKAB ØST

Anmærkning 2019-09-23 191624.jpg

Foto: www.bpln.dk v. Bjørn Nielsen

Begrundelse

Beredskab øst har ved flere lejligheder strakt sig ekstra langt for at redde dyr. I foråret (torsdag den 9. maj) blev en røgforgiftet hund reddet ud af en brændende lejlighed og et par uger (mandag den 3. juni) senere blev en gravhund på afveje befriet efter at have siddet fast under familiens terrasse i et døgn.

Følg Beredskab Østs arbejde

JØRGEN HANSEN

Anmærkning 2019-09-24 101950.jpg

Begrundelse

Da Greve Self Storage indkøbte udendørsaskebægre til deres domicil, fik facility manager Jørgen Hansen sig en stor overraskelse, da han opdagede at et musvitpar troede aksebægeret var en redekasse.

Jørgen tog straks affære og satte advarselsskiltning på askebægeret, kontaktede producenten vedr. problemet og vil efterfølgende enten udskifte askebægrene eller alternativt ændre hulstørrelsen, så ingen dyr kommer til skade. 

INGA STAMPHØJ, DYRLÆGE

IMG_1305.jpeg

Begrundelse

Inga Stamphøj er dyrlæge og lidt af en ildsjæl. Hun står altid klar med en hjælpende hånd, når DBs kredsformænd ringer – det gælder alle slags dyr. Hun er fagligt kompetent og yder en stor indsats og strækker sig langt for et godt samarbejde. Ingas arbejde bærer præg af, at hun har en brændende indre passion for faget.

”Inga er uselvisk og sætter ofte dyrene før sig selv. Selvom klokken er 22 på en søndag aften, står Inga klar til at hjælpe med både dyrerednings- og dyreværnssager og endda med et smil på læben.” - Frivillig i Dyrenes Beskyttelse 

 

 

 

DE NOMINEREDE TIL ÅRETS FRONTLØBER ER...

De nominerede til Årets Frontløber er personer eller virksomheder, der går foran som det gode eksempel og
yder en ekstraordinær indsats i kampen for mere og bedre dyrevelfærd.

RINGSTED DUN

_DSC5801-800px.jpg

Begrundelse

De er som den første nonfood producent i verden gået hele vejen for den gode dyrevelfærd. Deres nye dyneserie OMTANKE er mærket med ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, hvor dunene kommer fra den danske andeproducent Martin Dåsbjerg fra Struer. Her har ænderne adgang til det fri og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd.

Derudover er OMTANKE både økologisk og svanemærket, hvilket forsikrer forbrugerne om, at produkterne også er bæredygtige og allergivenlige.

www.ringsted-dun.dk

NATURLI'

Pressefoto, Henrik Lund, CEO Naturli Foods.JPG

Begrundelse

Siden 1988 har Naturli’ arbejdet for at udfordre opfattelsen af, at mælkeprodukter og kød er noget, der kun kan komme fra dyr. Med velsmagende produkter og skarp markedsføring løber Naturli’ forrest i kampen for en grønnere madkultur i Danmark. Innovative og let tilgængelige produkter, gør det nemmere at skære kødet fra og tilegne sig nye og mere dyrevenlige madvaner.  

www.naturli-foods.dk  

VILD MED VILJE

vild med vilje m logo.jpg

Foto: Hanna Allesøe Hansen

Begrundelse

Vild Med Vilje er nomineret til Årets Frontløber, for at inspirere private og virksomheder til at gøre en konkret og lokal forskel for en vild, rig og mangfoldig natur i Danmark. Med et klart mål om mere vildhed og natur, der hvor mennesker bor, arbejder og leger, øger de plæne for plæne vores fælles kendskab til dyr, planter og natur.

www.vildmedvilje.dk

 

 

 

DE NOMINEREDE TIL ÅRETS BROBYGGER ER...

De nominerede til Årets Brobygger er personer eller virksomheder, der er med til at synliggøre dyrs store
værdi for mennesker og i samfundet.

CLIFF KALTOFT, LVS

2014_08_29_LVS_Cliff_055-1200px.jpg

Begrundelse

Cliff fra Landsforeningen af VæreSteder nomineres til Årets Brobygger, for sit fremadsynede initiativ og store engagement i en vildere og mere dyrevenlig natur på landets væresteder. I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har han planlagt et pilotprojekt, hvor brugere kan bygge og passe insekthoteller, som et vigtigt led i kampen mod en faldende biodiversitet.  

www.vaeresteder.dk

HAMMEL NEUROCENTER

IMG_9521-800px.jpg

Begrundelse

Hammel Neurocenter nomineres til Årets Brobygger 2019, for arbejdet med terapihunde i genoptræning af hjerneskadede patienter. Siden 2014 har hospitalet brugt terapihunde som et supplement til den daglige genoptræning, hvor de med stor succes har fået hundeglade patienter til at glemme, at de rent faktisk træner. 

”Der er altid et træningsformål med at komme her, men det kan give en glæde og et pusterum for mange af patienterne” siger ergoterapeut Inge Himmelstrup Hansen.

Artikel om hundeterapi på Hammel Neurocenter

LOKK

logo-uden-byline-roedbaggrund.png

Begrundelse

Landsorganisationen af kvindekrisecentre nomineres til Årets Brobygger, for at tage ansvar og hjælpe voldramte kvinder med at finde tryg pasning og pleje til deres kæledyr.

I knap to år har LOKK samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse om pensionsophold og dyrlægehjælp til kæledyr, som inddrages i sociale konflikter. Samarbejdet skaber tryghed og vished hos kvinderne, og er med til at sikre holdbare løsninger for både dyr og ejer.     

www.lokk.dk