ÅRETS VINDERE ER FUNDET: KÆMPE STORT TILLYKKE TIL ALLE TRE

TEAM SERVICEHUNDEN ER ÅRETS BROBYGGER OG LØBER MED HÆDERSPRISEN ÅRETS DYREVEN

LÆS PRESSEMEDDELELSE

Nomineringsbegrundelse: Team Servicehunden nomineres til Årets Brobygger 2020. Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning og udplacering af servicehunde.  De har mange års erfaring som instruktører, og elsker at bygge bro mellem mennesker og dyr.

De har de sidste 6 år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicaps – bl.a. angst og autisme. 

Team Servicehunden er de første i Norden, som har taget den amerikanske model om hunde bag tremmer til sig og iværksatte i efteråret 2019 et meget spændende projekt i Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.

Dette til stor glæde for både indsatte og dyr. Desuden har Team Servicehunden et rigtig godt samarbejde med både Roskilde Internat og Fyns Internat, som indtil videre har sendt 8 hunde afsted til Team Servicehunden. Derfor nomineres Team Servicehunden til Årets Brobygger 2020.

Årets Helt Henrik Taagaard

HENRIK TAAGAARD, NORDJYLLANDS POLITI

LÆS PRESSEMEDDELELSE

Nomineringsbegrundelse: Henrik Taagaard fra Nordjyllands Politi nomineres til Årets Helt 2020. Henrik har været leder af dyrevelfærdsenheden i Nordjyllands Politi, der dækker jyske politikredse. Dyrevelfærdsenheden blev oprettet pr. 1. juli 2019, og Henrik var på banen fra dag 1. Ud over at være leder af dyrevelfærdsafdelingen, som har løst en del hundesager med stor iver, har Henrik også taget de øvrige dyreværnssager i Nordjyllands Politi under sine vinger. Henriks indsats betød, at Dyrenes Beskyttelse fik en god samarbejdspartner, som koordinerede alle dyreværnsrelaterede sager, og som altid var mulig at få fat i. Henrik har kørt ud på sager på alle tider af døgnet og han satte sit arbejde med dyreværn meget højt. 

Henrik har været en uvurderlig samarbejdspartner for Dyrenes Beskyttelses arbejde med dyreværn i Nordjylland, og derfor nomineres han til Årets Helt

Årets Frontløber Bovbjerg Økologi

BOVBJERG ØKOLOGI

LÆS PRESSEMEDDELELSE

Nomineringsbegrundelse: Bovbjerg Økologi nomineres til Årets Frontløber 2020. Bovbjerg Økologi er Danmarks første økologiske opformeringsbesætning, som arbejder på at sikre en sund og økologisk linje af grise. De avler økologiske sopolte (en hungris som ikke har fået smågrise endnu) fra Topigs Norsvin vednavn TN70, hvilket gør det muligt for andre økologer at indkøbe økologiske polte fremfor konventionelle til deres besætning, noget der i mange år ikke har været en mulighed. Samtidig betyder det økologiske opdræt, at grisene fra dag 1 er tilvænnet økologiske forhold og på den måde sikres også bæredygtighed i hele kæden.

Deres økologiske gård, ved navn Mosegård, er beliggende i Give, hvor søer og deres smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov. Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr. Bovbjerg er en uvurderlige del af bestræbelserne på at skabe en sundere besætning af økologiske sopolte og tilbyder desuden deres grise et godt liv på marken. Derfor nomineres Bovbjerg Økologi til Årets Frontløber.

STORT TILLYKKE TIL ALLE VINDERNE OG TAK TIL ALLE DE NOMINEREDE

Takket være alle jer, som sætter dyrvelfærd øverst på dagsorden og viser dyrs store værdi for mennesker, kommer vi hver dag et skridt tættere på et bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur. TAK for alle jer!!  

Og tak til alle dem, som stemte på deres favorit! 

BAGGRUND & KATEGORIER 

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Vinderne findes på god gammeldags afstemningsmanér. Blandt årets tre kategorivindere, udnævnes én til Årets Dyreven. Vinderen vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse og får overrakt foreningens guldmedalje for sin helt særlige indsats og kommer op på Wall of Fame i Dyrenes Beskyttelses sekretariat. Årets Dyreven kommer i fornemt selskab blandt fantastiske dyrevenner, kåret af Dyrenes Beskyttelse siden 1960. 

ÅRETS HELT

Kategorien rummer både de kandidater, der har leveret en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

ÅRETS FRONTLØBER

Kategorien hylder kandidater, der går foran i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bord. Dermed kan både producenter, politikere, detailhandel og borgere hyldes for at gå foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.

ÅRETS BROBYGGER

Prisen går til en kandidat, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet. Prisen går til en kandidat, der har fremmet forståelsen for eller udbredelsen af den positive effekt, dyr socialt kan have for mennesker.

PÅ GENSYN TIL ÅRETS DYREVEN 2021

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få inspiration og nyheder om dyrevelfærd og vores arbejde, direkte i din indbakke.