HVEM ER ÅRETS HELT, BROBYGGER OG FRONTLØBER I 2020?

Afstemningen løber frem til den 30. oktober kl. 12:00.  

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Vinderne findes på god gammeldags afstemningsmanér. Afstemningen løber over tre uger og skydes i gang her på siden fra 12. oktober - 30. oktober.

ÅRETS HELT

Kategorien rummer både de kandidater, der har leveret en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

ÅRETS FRONTLØBER

Kategorien hylder kandidater, der går foran i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bord. Dermed kan både producenter, politikere, detailhandel og borgere hyldes for at gå foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.

ÅRETS BROBYGGER

Prisen går til en kandidat, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet. Prisen går til en kandidat, der har fremmet forståelsen for eller udbredelsen af den positive effekt, dyr socialt kan have for mennesker.

HÆDERSPRISEN: ÅRETS DYREVEN 2020

Blandt årets tre kategorivindere, udnævnes én til Årets Dyreven 2020. Vinderen vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse og får overrakt foreningens guldmedalje for sin helt særlige indsats og kommer op på Wall of Fame i Dyrenes Beskyttelses sekretariat. Årets Dyreven 2020 kommer i fornemt selskab blandt fantastiske dyrevenner, kåret af Dyrenes Beskyttelse siden 1960. 

HER ER DE NOMINEREDE TIL ÅRETS HELT 2020

LOTTE BLUMENTAHL

Lotte Blumentahl nomineres til Årets Helt 2020. Lotte har altid haft en stor interesse for svaner og andre fugle. Lotte har været frivillig ved tidligere Allerød Vildtplejestation hvor de plejede og passede syge svaner, indtil de kunne sættes ud igen. Til hverdag bor Lotte ud til Birkerød Sø, hvor hun hver dag følger med i svanernes liv. Det har resulteret i, at Lotte flere gange har reddet svaner og svaneunger, som har fået fiskesnører og kroge i halsen, og hvis det har været nødvendigt, har hun selv kørt svanerne til Lille Valby Vildtplejestation. 

Enkelte gange har Lotte dog måtte bede om hjælp ved Dyrenes Beskyttelse, som f.eks. en kold dag i november 2019, hvor en svaneunge havde fået en krog i halsen og ikke var til at fange. Selvom Dyrenes Beskyttelse satte en båd i vandet og sejlede ud, lykkedes det ikke. Til sidst hoppede Lotte selv i søen og fangede svanen, selvom vandet var iskoldt. Herefter blev svanen kørt til Lille Valby og Lotte fik tørt tøj på. Hvor mange gange Lotte har gjort noget ekstraordinært for svaner, vides ikke. Men historien om søen i november er ikke enestående. Derfor nomineres Lotte Blumentahl til Årets Helt 2020. 
 

HANS SKOVBØLLING OG HUND

Skovbøllings Lady Gaga og hendes ejer Hans nomineres til årets helt 2020. I slutningen af juni var hunden Lady Gaga ude at gå tur med sin ejer Hans ved Langesø på Fyn. På gåturen stoppede hunden pludselig op og nægtede at gå videre fra en skraldespand. Hans kiggede derfor ned i skraldespanden og fandt til sin skræk 10 små killinger. Der blev hurtigt ringet 1812, og en kredsformand kom ud og hentede de 10 killinger og fik dem kørt på Fyns Internat. 

Desværre var det kun de 8, der overlevede, men takket være Lady Gagas gode næse og Hans hurtige reaktion blev de 8 kasserede killinger reddet op ad skraldespanden og fik en ny chance i livet. Derfor nomineres Hans og Lady Gaga til Årets Helt  
 

HENRIK TAAGAARD, NORDJYLLANDS POLITI

Henrik Taagaard fra Nordjyllands Politi nomineres til Årets Helt 2020. Henrik har været leder af dyrevelfærdsenheden i Nordjyllands Politi, der dækker jyske politikredse. Dyrevelfærdsenheden blev oprettet pr. 1. juli 2019, og Henrik var på banen fra dag 1. Ud over at være leder af dyrevelfærdsafdelingen, som har løst en del hundesager med stor iver, har Henrik også taget de øvrige dyreværnssager i Nordjyllands Politi under sine vinger. Henriks indsats betød, at Dyrenes Beskyttelse fik en god samarbejdspartner, som koordinerede alle dyreværnsrelaterede sager, og som altid var mulig at få fat i. Henrik har kørt ud på sager på alle tider af døgnet og han satte sit arbejde med dyreværn meget højt. 

Henrik har været en uvurderlig samarbejdspartner for Dyrenes Beskyttelses arbejde med dyreværn i Nordjylland, og derfor nomineres han til Årets Helt

STEM PÅ DIN FAVORIT TIL ÅRETS HELT 2020

HER ER DE NOMINEREDE TIL ÅRETS FRONTLØBER 2020

JAGGER, BURGERKÆDE

Burgerkæden Jagger nomineres til Årets Frontløber 2020. Jagger har som den første fastfood kæde gjort dyrevelfærd let tilgængeligt for danskerne. Jagger bruger kød Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse i deres burgere, samt mælkeprodukter fra Naturmælk, som også er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Jagger serverer mad med god dyrevelfærd til en overkommelig pris og gør det let tilgængeligt for alle. Burgerkæden har dermed taget fastfood til et nyt niveau, hvor der også stilles krav til råvarer og produktion. Jagger bruger danske råvarer og producerer så vidt muligt alle deres produkter i Danmark.  
Derfor nomineres Jagger til Årets Frontløber 2020  
 

BOVBJERG ØKOLOGI

Bovbjerg Økologi nomineres til Årets Frontløber 2020. Bovbjerg Økologi er Danmarks første økologiske opformeringsbesætning, som arbejder på at sikre en sund og økologisk linje af grise. De avler økologiske sopolte (en hungris som ikke har fået smågrise endnu) fra Topigs Norsvin vednavn TN70, hvilket gør det muligt for andre økologer at indkøbe økologiske polte fremfor konventionelle til deres besætning, noget der i mange år ikke har været en mulighed. Samtidig betyder det økologiske opdræt, at grisene fra dag 1 er tilvænnet økologiske forhold og på den måde sikres også bæredygtighed i hele kæden.

Deres økologiske gård, ved navn Mosegård, er beliggende i Give, hvor søer og deres smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov. Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr. Bovbjerg er en uvurderlige del af bestræbelserne på at skabe en sundere besætning af økologiske sopolte og tilbyder desuden deres grise et godt liv på marken. Derfor nomineres Bovbjerg Økologi til Årets Frontløber.
 

SIMPLE FEAST, MÅLTIDSKASSER

Simple Feast er nomineret til Årets Frontløber 2020. Simple Feast har udviklet et klimavenligt måltidskassekoncept, som gør det nemt og velsmagende at undvære kød i hverdagen. Men for Simple Feast handler det ikke kun om mad, men om et ønske om at gøre livet nemmere og bedre for mennesker og vores fælles planet. 

Simplet Feast skriver selv, at de ønsker at tage alle med på rejsen mod en fremtid, hvor planternes kraft og smag er i centrum for vores måltider. Gennem deres inspirerende smagsoplevelser vil de hjælpe danskerne med at ændre spisevaner i en mere bæredygtig retning. På deres hjemmeside står der: Vi tror på, at vi sammen kan stoppe klimaforandringerne og sikre vores fælles planet for de næste generationer. Det her er fremtiden. Derfor nomineres Simple Feast til Årets Frontløber 2020.
 

STEM PÅ DIN FAVORIT TIL ÅRETS FRONTLØBER 2020

HER ER DE NOMINEREDE TIL ÅRETS BROBYGGER 2020

DANMARKS RADIO, DR

Danmarks Radio nomineres til Årets Brobygger 2020. Med udgangspunkt i Tv-serien Vilde, vidunderlige Danmark har DR i 2020 sat fokus på Danmarks natur. Ud over Tv-programmet har DR også lavet et samarbejde med en lang række organisationer om at lave spændende aktiviteter i og til glæde for den danske natur. Det er nemlig ikke nok, at danskerne ser programmer om naturen, de skal også ud i den.

Ved at vælge 2020 som naturens år og give danskerne adgang til en masse spændende programmer om biodiversitet og fauna, samt invitere danskerne til at gå ud i naturen og opleve den selv, har DR i 2020 sat fokus på, hvor vigtig og vidunderlige den danske natur er. Derfor nomineres Danmarks Radio til Årets Brobygger 2020.

TEAM SERVICEHUNDEN

Team Servicehunden nomineres til Årets Brobygger 2020. Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning og udplacering af servicehunde.  De har mange års erfaring som instruktører, og elsker at bygge bro mellem mennesker og dyr.

De har de sidste 6 år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicaps – bl.a. angst og autisme. 

Team Servicehunden er de første i Norden, som har taget den amerikanske model om hunde bag tremmer til sig og iværksatte i efteråret 2019 et meget spændende projekt i Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.

Dette til stor glæde for både indsatte og dyr. Desuden har Team Servicehunden et rigtig godt samarbejde med både Roskilde Internat og Fyns Internat, som indtil videre har sendt 5 hunde afsted til Team Servicehunden. Derfor nomineres Team Servicehunden til Årets Brobygger 2020.

INGER ANNEBERG, FORFATTER

Inger Anneberg nomineres til Årets Brobygger 2020. ”Nogle husdyr elsker vi til døde, andre elsker vi at sætte til livs.” Dette tankevækkende udsagn kan læses på bagsiden af ”Husdyr”, som er Inger Annebergs bidrag til serien Tænkepauser fra Aarhus Universitet. 

Inger Anneberg er uddannet journalist, har en master i Sundhedsantropologi og har en PhD i kommunikation om dyrevelfærd fra Århus Universitet. Hun har arbejdet med emnet dyrevelfærd gennem en årrække på Institut for Husdyrvidenskab, Århus Universitet. Hun har især beskæftiget sig med landbrugsdyrs velfærd og betydningen af begrebet dyrevelfærd for de mennesker som passer dyrene. Inger Anneberg har ikke været bange for at trække i en kedeldragt og gummistøvler og gå med ud i staldene for at blive klogere på holdningen til dyrene hos de mennesker der passer dem til dagligt.

Hun har formået at forklare, hvad der menes med begrebet dyrevelfærd og gjort det synligt, at begrebet kan forstås på flere forskellige måder, afhængig af, hvem der taler om dyrevelfærd. Inger Anneberg forstår at gøre et kompliceret emne tilgængeligt for mange, hvilket hun har vist på forbilledligt vis med bogen ”Husdyr”. Inger nomineres for sit mange års arbejde med dyrevelfærd og særligt for hendes indsat med at italesætte uenighederne i debatten om dyrevelfærd. Derfor nomineres Inger Anneberg til Årets Brobygger 2020.

STEM PÅ DIN FAVORIT TIL ÅRETS BROBYGGER 2020