Artikel, 11. marts 2020

Bliv Vild-havementor

Er du vild med naturen, og har du lyst til at lære fra dig? Så tilmeld dig kurset og bliv Vild-havementor.

Image of Pernille  Schousboe
Pernille Schousboe,
Kampagnechef
Del artiklen på:
Bliv Vild-havementor og gør Danmark vildere

Som Vild-havementor bliver du en del af en landsdækkende indsats, hvor vi hjælper danskerne med at skabe mere liv i haven og i den bynære natur. Sammen gør vi naturen vild, hvor vi bor.

Spændende kursus for Vild-havementor

Hvis du vil være Vild-havementor, får du et spændende halvdagskursus, hvor du bliver klædt på til at inspirere og hjælpe andre til at øge biodiversiteten og skabe mere liv i haven og den bynære natur.

Du får viden om, hvordan man kan skabe vilde hjørner i haven, og du får masser af idéer og værktøjer til at skabe arrangementer i dit lokalområde, som kan inspirere og motivere andre til at skabe bedre levesteder for insekter og dyr.

Samtidig bliver du en del af et netværk af Vild-havementor, hvor I sammen kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden. Når du har fuldført kurset, får du et flot kursusbevis. Du kan se datoer og steder for kurserne gennem de syv links til højre. 

Din opgave som Vild-havementor

Som uddannet Vild-havementor stiller du din viden til rådighed for andre ved at arrangere mindst ét og gerne flere lokale arrangementer, der skal inspirere endnu flere til at give biodiversiteten et løft.

Det kan være, at du viser din vilde have frem, arrangerer guidede ture i lokalområdet for at tjekke biodiversiteten ud, eller at I sammen laver kvashegn og insekthoteller.

Som Vild-havementor skal du være med til at give endnu flere danskere en viden om de små, men vigtige tiltag, der kan skabe mere vild natur, der hvor vi bor og lever

Om ”Vild natur, hvor du bor”
Projektgruppen bag Vild Have-mentorerne består af Landsforeningen Praktisk Økologi, Dansk Ornitologisk Forening, KFUM og Dyrenes Beskyttelse, der er gået sammen om projektet ”Vild natur, hvor du bor”. Projektet vil gennem mobilisering af 200 frivillige Vild Have-mentorer og forskellige aktiviteter vise, hvordan man kan øge biodiversiteten i sin egen have og den bynære natur, hvor selv små tiltag giver flere levesteder.

”Vild natur, hvor du bor” er en del af det landsdækkende projektet ”Vores Natur” - et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR.

Du kan læse mere om projektet på www.voresnatur.dk under ”Vild natur hvor du bor”.

Det med småt

Kurset er gratis, men da der er et begrænset antal pladser (og rift om dem), tager vi et no-show gebyr på 350 kr, hvis du ikke dukker op uden at melde afbud mindst 48 timer før. Du får besked på, om du er tilmeldt kurset senest den 2. august.

Ved at tilmelde dig kurset accepterer du at modtage yderligere information fra projektgruppen. Du kan til enhver tid afmelde dig mailinglisten igen.