Nyhed, 1. april 2019

Elefanter flytter ind på Roskilde Internat

Dyrenes Beskyttelse internat i Roskilde har snablen nede i Roskilde Festivalens pengetank. 20.000 billetter annulleres.

Image of Pernille  Schousboe
Pernille Schousboe,
Kampagneleder
Del artiklen på:
Cirkuselefanter flytter på internat

Sagen kort:

Når Folketinget inden for de kommende måneder ventes at stemme et lovforslag igennem om at forbyde eksotiske dyr i cirkus, står elefanterne fra Cirkus Arena, Lara, Djungla og Jenny uden et hjem. Det samme gælder for Ramboline, som kommer fra Cirkus Trapez.

Måneders stilstand omkring en løsning for 4 nu arbejdsløse cirkuselefanter får Dyrenes Beskyttelse til at ty til drastisk handling.

”Kapløbet for at sikre midler til et elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark er i gang, men elefanterne står fortsat i karantæne, mens politikerne endnu ikke har fremlagt en løsning. Det synes vi ikke er en holdbar løsning, derfor tilbyder vi nu at indlogere elefanterne på vores internat i Roskilde” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Økonomisk konsekvens for Roskilde festivalen

Indlogeringen af elefanterne får imidlertid konsekvens for årets Roskilde festival.
”Dyrenes Beskyttelse udlejer hvert år en del af sin jord til Roskilde Festivalen. Den lejekontrakt bliver vi desværre nødt til at rive itu i år og måske også fremover, hvis elefanter i Roskilde bliver en permanent løsning,” fortsætter Britta Riis. Helt konkret betyder det at Bob Dylan og Mø kommer til at spille for et noget mindre publikum, da Festivalen bliver nødt til at annullere mere end 20.000 billetter pga. de pladskrævende kæmper.

En nødvendig løsning

Sidste år tegnede der sig et flertal i Folketinget for at forbyde eksotiske dyr i cirkus, herunder elefanter. Der er endnu ikke fremsat et endeligt forslag, da politikerne fortsat er ved at finde ud af, hvordan man sikrer de pensionerede cirkusdyr et værdigt otium. Det er denne situation Dyrenes Beskyttelse nu har taget konsekvensen af.

Nye gode hjem?
”Hvor vidt elefanterne skal formidles ud i nye gode hjem er der endnu ikke taget stilling til – men vi ved at internatet vil passe godt på de kloge dyr, så længe de skal” slutter direktør Britta Riis.