Artikel, 12. december 2016

Giv dine dyr en god nytårsaften

Nytårsaften er for mange dyr en stressende og skræmmende aften. Her er tre nytårsråd til, hvordan du kan få dyrene godt gennem fyrværkeri og fest i gaden.

Image of Katherina  Petersen
Katherina Petersen,
Studentermedhjælper
Del artiklen på:
gør nytårsaften dyrevenlig, nytår, fest, dyr

1 – Forbered i god tid


Håndtering af stress nytårsaften er sjældent en god oplevelse for hverken dyr eller ejer. Ordentlig forberedelse er, i langt de fleste tilfælde, den bedste oplevelse for begge parter. 

  • Gå en lang tur med hunden og sørg for, at den får rig mulighed for at bruge næsen, så den er velstimuleret og træt om aftenen.
  • Moderat lyd fra radio og TV kan distrahere dyrene fra de høje brag.
  • Anskaf eller lav selv en hule til hunden eller katten, som den kan skjule sig i, hvis festen og bragene bliver for meget.
  • Plejer dyret at være ekstra skræmt nytårsaften, så vurder i samråd med en dyrlæge, hvorvidt beroligende medicin er en mulighed.
  • Anskaf en kattebakke, så katten kan holdes indenfor om aftenen.

 

Det er vigtigt at huske, at nytårsaften er fyldt med uvante indtryk og lyde som mange dyr ikke kan lide. Derfor bør utrygge dyr altid være sammen med kendte ansigter som kan bidrage til en tryg følelse trods larm og krudt. 

2 – Skærm dyret og lad det gemme sig


Det er vigtigt at tænke over, hvordan man som ejer eller dyresitter opfører sig nytårsaften. En rolig opførsel kan langt hen ad vejen bekræfte kæledyrene i, at der ikke er noget at være bange for. Fortrækker dit dyr at skjule sig, er det vigtigt ikke at tvinge dem ud. Lad hellere dyret være i fred for den festlige stemning.

3 – Sørg for dyret ikke kan løbe væk


Nytårsaften oplever Dyrenes Vagtcentral ofte, at bange hunde løber væk hjemmefra. Det er vigtigt at holde sin hund i snor, da fyrværkeri ikke kun lyder ved midnat. Har man kat, er det også vigtigt at holde den indenfor. Kattelemme, døre og vinduer bør lukkes, så katten ikke kan snige sig ud og stikke af i frygt for knald og brag.