Jannie

Jannie har hjulpet over 100 killinger på et år

Jannie Kristensens hjerte brænder for dyrene. De seneste seks år har hun som plejemor for Dyrenes Beskyttelse hjulpet over 600 killinger videre i livet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

For ni år siden ændrede Jannie Kristensens liv sig, da hun var ved dyrlægen med sin kat Tarzan. Tarzan skulle have et sundhedstjek, men dyrlægen havde dagen forinden fundet en missemor med seks killinger på trappestenen foran klinikken, og nu vidste han ikke, hvad der skulle ske med kattefamilien.

- Da min dyrlæge fortalte mig, at han havde en hel kattefamilie siddende, måtte jeg se dem, og selvom han sagde at morkatten var vild, så spandt hun med det samme, da hun så mig, og jeg aftalte derfor, at jeg tog dem med hjem. Herefter vidste jeg, at jeg måtte hjælpe alle de svigtede katte og killinger, som der findes, siger Jannie Kristensen, plejemor og kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

Otte år for Dyrenes Beskyttelse

Efter nogle år på egen hånd, besluttede Jannie Kristensen sig for at blive en del af Dyrenes Beskyttelse. I første omgang blev hun frivillig kredsformand, men hun ville også gerne hjælpe katte og killinger. Hun henvendte sig derfor til Brande Internat og tilbød sin hjælp som plejemor.

- Jeg har masser af plads og kunne derfor have mange killinger ad gangen, så det var oplagt at hjælpe Dyrenes Beskyttelse med alle de katte og killinger, de havde. Jeg har været plejemor siden, og det er det bedste job, jeg nogensinde har haft, siger Jannie Kristensen.

Jannie har været plejemor for internaterne i Brande, Viborg, Nordjylland og senest også Århus. Det sidste år har hun haft killinger konstant, kun afbrudt af en pause på to dage. Jannie tager imod killinger på alle tider af døgnet, også når Falck kommer med dem om natten.

God hjælp fra Tarzan, Cheetah og Ida

Privat ejer Jannie selv tre voksne katte, og selvom hun har passet over 100 killinger, så er det sjældent hun selv adopterer dem. Hende egen kat Ida er kom dog ind via Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 -  i rigtig dårlig stand.

- Ida var blevet mishandlet, da hun blev fundet, hun havde simpelthen fået klippet det ene øre af. Der var også nogen der havde forsøgt at klippe i hendes ben. Det var så frygteligt, men jeg var rigtig glad for, at det var mig, der fik sagen, så jeg kunne redde hende og hun kunne blive ved mig for altid, siger Jannie Kristensen.

De tre katte er en stor del af Jannies plejefamilie, og de er rigtig gode ved killingerne. Tarzan leger med dem alle, og så sørger de for masser af stimulering og omsorg sammen med Jannie.

Et nyt, kærligt hjem er målet

Jannie har flasket og plejet over 100 killinger det sidste år, og hun er ikke tvivl om, hvad det bedste ved jobbet er.

- Hver gang der er en succes, så er det det hele værd. Om det så er at flaske en lille bitte skravlet killing op eller vinde tilliden ved en skræmt killing, så giver det mig bare så meget at kunne hjælpe dem, som ingen andre vil hjælpe. Jeg har altid plads til en mere og i perioder har jeg haft op mod 20 killinger samtidig. Heldigvis har jeg masser af plads, så det er ikke noget problem, siger Jannie Kristensen.

Det er altid en stor glæde, når killingerne er klar til nye familier og hun kan sende dem godt afsted. Jannie får stadig billeder og opdateringer fra rigtig mange af de killinger, hun har reddet i årenes løb.