Køerne danser

Se køerne danse på Økodag d. 15. april

D. 15. april sendes de økologiske køer ud på græs, hvor de skal blive hele sommeren. Du kan opleve køernes gensynsglæde på gårdbesøg over hele landet - og et enkelt sted også møde Dyrenes Beskyttelse.

Skrevet af:
Anonymous

Køerne glæder sig, og det gør vi også. Søndag 15. april lukkes alle danske økologiske køer ud på markerne, hvor de skal spendere deres dage på det grønne græs indtil november måned, hvor de igen kommer på stald for vinteren.

Alle økologiske køer kommer på græs om sommeren. En undersøgelse viser, at størstedelen af de konventionelle malkekøer ikke kom på græs i 2015. I alt er det omkring 25% af alle danske malkekøer, der kommer på græs.

Køer skal have muligheden for at udfolde deres naturlige behov ved at komme på græs sommeren over, hvis de skal have et rigtig godt ko-liv. Økologien er i disse år stigende, men vi tror på, at danskerne vil have endnu mere. Vil du ligesom os se flere køer på græs, anbefaler vi, at du går efter mærket "Anbefalet af dyrenes Beskyttelse" eller Øko-mærket, når du handler. 

Find din gård 

På økodag.dk kan du finde en gård nær dig, hvor du kan se køerne komme på græs den 15. april.

På en enkelt gård sydvest for Odense har du også mulighed for at møde Dyrenes Beskyttelse. Kl. 10 d. 15. april byder landmand Arne Jørgensen, Løgismose og Dyrenes Beskyttelse velkommen på gården Verningelund. Her vil vi fortælle om vigtigheden af, at dyrene kommer på græs, inden vi skal se køerne danse, og her kan man også prøvesmage en række Løgismose-produkter, som for eksempel mælk, der er "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse".

Det vil også være muligt at få en snak om Dyrenes Beskyttelses arbejde for at skabe bedre dyrevelfærd for landbrugsdyrene - herunder vores arbejde med mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse".

Økodag på Verningelund.