Nyhed, 10. februar 2017

Undgå ulovlig hundehandel

Når du køber hund, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Ulovlig handel kan være svær at gennemskue, derfor har vi lavet en guide med gode råd, så du undgår hvalpefabrikker og syge dyr.

Image of Katherina  Petersen
Katherina Petersen,
Studentermedhjælper
Del artiklen på:
ulovlig hundehandel

Vær opmærksom på:

  • Sørg altid for at se hvalp og mor sammen
  • Spørg om du må se, hvor hvalpen er vokset op, så du har et indtryk af forholdene og opdrætter som sælger
  • Mærk efter om hunden er vant til og tryg ved mennesker. Er den sky og bange, så kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med minimum af menneskelig kontakt
  • Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, hvor du er i tvivl om hvalpens velfærd og sundhed

Går du og overvejer et nyt firbenet medlem i familien, bør du være opmærksom og lave dit forarbejde inden du forelsker dig i din nye bedste ven. For ikke at støtte ulovlig hundehandel, er det vigtigt at tjekke op på forholdene omkring både sælger og hund. 

Hvalpefabrikker kan og skal undgås

Hvis du oplever en opdrætter, som virker utroværdig eller får fremvist hunde som ikke fremstår sunde og raske, bør alarmklokkerne altid ringe. Flere forhold kan give et praj og være med til at afsløre hvis opdrættet ikke er i orden.   

”I første omgang er der en række lovkrav, som skal overholdes. Hvalpen skal være otte uger, før den må sælges, og den skal være registreret i Dansk hunderegister. Der ud over er det vigtigt, at både vaccination og sundhedstjek er udført af en autoriseret dyrlæge.” siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

”Det er faktisk meget enkelt: Hvis du er i tvivl om en opdrætter, så køb aldrig hvalpen! Du støtter dårlige opdrættere ved at købe en hvalp hos dem, og så får opdrætterne bare nye og flere hvalpe, som kommer til at leve under samme dårlige forhold,” tilføjer Jens Jokumsen

Kontakt politiet eller Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812, hvis du har mistanke om vanrøgtede dyr og ulovlig opdræt.