Velfærdsdelikatesser® på Copenhagen Cooking & Food Festival

Velfærdsdelikatesser® afholdte i 2018 et projekt støttet af Fonden for Økologisk Landbrug

Fonden for Økologisk Landbrug støttede i 2018 projektet "Øget afsætning og merværdi på markedet for økologisk kød fra mindre landbrug" under Velfærdsdelikatesser®. Målet med projektet var at øge udbud og efterspørgsel på det danske marked for højværdi økologisk kød produceret med strenge krav til naturlighed i dyrenes fodring og opvækst.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Indsatsen var fordelt på tre arbejdspakker

1. Forbrugeroplysning i form af PR om betydning af slagtedyrs naturlige opvækst og fodring for kødets sundhed, dyrevelfærd, miljø og kødkvalitet.

Både før og under alle arrangementer som var tilknyttet projektet blev der reklameret for konceptet Velfærdsdelikatesser® via nyhedsbreve, hjemmeside og sociale medier.

Forskellen på enårige og flerårige afgrøder er ikke noget der bekymrer de fleste. I Velfærdsdelikatesser® har vi valgt en strategi, hvor vi vil vise hvilke velsmagende og sund fremtidens føde indebærer baseret på flerårige afgrøder suppleret med velfærdsdelikatessers animalske proteiner.

Vi har udviklet et symbolsk klimaspyd som i 2018 blev uddelt som smagsprøver på Copenhagen Cooking & Food Festival og på Food Festival i Århus. Der var 7 forskellige dele/dage. 2 stykker kød, lam og gris, som udtrykker en reduktion af kødforbruget til 25 kg om året. Dertil kommer 5 dele grønt, alle flerårige afgrøder heraf én vild, syltede Hyben.

2. Afholde Åben forårsgård på mindre økologiske gårde i hele lande

8 gårde, fordelt forskellige steder i landet, var med til at byde velkommen til Åben Forårsgård den 5. maj 2018. Hver gård satte sit eget præg på dagen ved enten at sælge mad, kage og kaffe, havde åbent i deres gårdbutik og lavede rundvisninger på gården.

3. Deltagelse på Kulinarisk Sydfyn, Copenhagen Cooking & Food Festival og Aarhus Food Festival.

Kulinarisk sydfyn

Nordens største fødevaremarked Kulinarisk Sydfyn blev den 23.-24. juni afholdt i Svendborg med madværksteder, ølsmagning og smagsprøver på forskellige kvalitetsprodukter.

Velfærdsdelikatesser® deltog med en ny salgstrailer, hvorfra en kok tilberedte smagsprøver af den bevaringsværdige Røde Danske Malkerace anno 1970, som i juni blev optaget under konceptet. Derudover kunne man købe pølser som var tilberedt af kvalitetskød fra sortbrogede landrace gris og der var mulighed for at købe produkter af spelsau får og kvæg fra Rød Dansk Malkerace anno 1970 fra lokale danske gårde under konceptet.

Copenhagen Cooking & Food Festival

Copenhagen Cooking & Food Festival er en festival som hylder den Københavnske gastro-scene og Danmark som madland. Festivallen er en årlig tilbagevendende begivenhed, som afholdes i København og er for alle, der elsker mad! Festivallen byder på mere end 100 unikke events og arrangementer i løbet af ti dage henover august og september. Dette års tema for festivallen var ”Breaking the New”, som betyder, at festivallen bød på unikke og anderledes madoplevelser med de nyeste tendenser inden for mad.

Velfærdsdelikatesser® og Kutteren HM800 gik sammen og lavede en fælles torveplads ved Havnegade 52, København K. Velfærdsdelikatesser® deltog med en ny madvogn, hvorfra kokken Claus Udengaard tilberedte smagsprøver med kvalitetskød af velfærdsgris- og lam. Derudover kunne man købe grillpølser fra lokale danske gårde, som det er muligt at nyde med udsigt ud over Nyhavn.

Aarhus Food Festival

Velfærdsdelikatesser® deltog ved Aarhus Food Festival den 7.-9. september med en salgstrailer, hvorfra en kok tilberedte smagsprøver med kvalitetskød af velfærdsgris- og lam. Der blev afholdt en konkurrence om mulighed for at vinde en halv sortbroget velfærdsgris, hvor man skulle svare på spørgsmål om konceptet.