GRØNne retter

Skær ned på dit kødforbrug og køb kød fra dyr, der har haft et ordentligt liv – så gør du en positiv forskel for både det globale klima, dyrevelfærden og dit eget helbred.

Nye madvaner kræver imidlertid også ny inspiration i køkkenet, og derfor er Dyrenes Beskyttelse gået ind i kampen for en mere klimavenlig kost sammen med en række af Danmarks førende stemmer inden for madkultur og fødevarer.

Her på siden vil vores madambassadørkorps inspirere, overraske og gøre dig nysgerrig på klimavenlig kost gennem spændende opskrifter og tips og tricks til både madlavning og indkøb. Husk at kigge forbi løbende – der kommer hele tiden nye opskrifter til. 

Opskrifter

En skål med skønne og velsmagende ingredienser. Jeg fortsætter med at dele flere af mine egne favorit hverdagsretter. Denne ret er, ligesom mange af de forrige retter jeg har delt, en nem ret der kan laves på ganske kort tid. Hvis du gør det til en vane, at koge lidt ekstra quinoa, lidt ekstra ris eller lignende, så er det endnu hurtigere at bikse en ret som denne sammen.

Denne ret er blot til inspiration, du bruger selvfølgelig bare de ingredienser du har liggende, er på tilbud eller i sæson.

quinoa-bowl-soed-kartoffel.jpg

Aftensmad til 2 personer

INGREDIENSER

- 1 stor sød kartoffel

- 100 g tørrede eller 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse) 

- 100 g hvid quinoa

- 200 g champignon

- 1 bundt grønkål

- Havsalt

- Olie til stegning

- Hoisin sauce til servering

FREMGANGSMÅDE

Skyl den søde kartoffel og skær den over på langs, så du har to halve stykker. Snit forsigtigt og ikke hele vejen igennem små tern i de halve søde kartofler. Placer dem på en bagerist beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i ca. 18-20 minutter. Hvis du bruger linser fra dåse, er de allerede kogte og skal blot skylles. Kog quinoa i en seperat gryde det dobbelte vand i ca. 13-15 minutter, tilsæt en smule salt. Snit champignon i skiver og steg dem på en pande, olie er ikke nødvendigt. Skær kål fra stænglerne og i mindre stykker. Svits det på en varm pande med en smule olie og en smule salt , steg det til det bliver sprødt.

Anret to skåle med det kogte quinoa, stegte svampe, stegt kål, kogte linser og en halv bagt sød kartoffel per tallerken. Hæld en smule hoisin sauce over hver skål. Et mættende måltid med gode råvarer.

Udklip.JPG

Til 4 personaer

INGREDIENSER

  • 300 g. grønne ærter  
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • 1 cm frisk rød chili  
  • 1 spsk. olivenolie (valgfri)
  • Rugbrød i skiver
  • Salat
  • 1 x Aubergine
  • Oregano  
  • Din yndlings pesto , hakkede hasselnødder eller bønnespirer  (valgfrit)

FREMGANGSMÅDE

  • Blend ærter, hvidløg og olivenolie til massen er blød og fin. Smag til med salt, citronsaft og chili.
  • Skær auberginen ud i runde humpler. Drys med salt, peber og origano på begge sider og steg stykkerne på en pande indtil de er gyldne.   
  • Stabl aubergineskiver og humus skiftevis på en bund af rugbrød og salat. Pynt med peste, hasselnødder eller bønnespirer, alt efter smag.  

Udklip_0.JPG

Ingredienser

Fyld

- 1 mellemstort løg, fint snittet 

- 2 gulerødder, i terninger

- 2 fed hvidløg, fint hakket

- 250g ukogte brune linser, renset og drænet

- 9 dl. grøntsagsbouillon

- frisk timian

- sort peber 

- 2 spsk rødvin  

- 2 spsk olivenolie 

- 200g hakket shiitakesvampe (andre svampe kan også bruges)

Topping

- 1kg kartofler 

- Olivenolie 

- usødet soya- eller mandelmælk.

- salt og peber

Fremgangmåde

Varm olie op i en gryde og sautér de snittede løg og hvidløg til de er let brune. Tilføj linser, bouillon og timian. Bring det hele i kog og lad det simre til linserne er møre (ca. 45 min.).

20 min. inden linserne er færdige, tilføjes gulerodstern, salt, peber og rødvin. Tilføj ekstra vand hvis retten synes for tør.   

Imens retten simrer, skrælles og koges kartoflerne i let saltet vand (ca. 25 min).

Dræn de kogte kartofler og mos dem ud i en gryde. Tilføj olie og plantemælk. Rør rundt og smag til med salt. lad herefter mosen hvile.   

Imens kartofler og linser passer sig selv, steges de hakkede svampe i 5 minutter.

Når linserne er færdige, blandes de med de stegte svampe og hældes over i et ovenfast fad. Fordel kartoffelmosen lindt ud over linser og svampe og rids forsigtigt overfladen i et ternet mønster (her er en gaffel perfekt). 

Sæt fadet i en forvarmet oven på 180°C og bag herlighederne indtil mosen er gylden og sprød (ca. 10-15 min.) 

Lad retten køle 5-10min og server med dampet broccoli, ærter og grøn salat. 

Velbekommen. 

Kaalwraps-med-koriander-dip.jpg

Opskriften er lånt fra Johanne Mosgaards nye inspirerende kogebog Vegansk

INGREDIENSER

Valnøddefyld

  • 200 g valnødder
  • 100 g soltørrede tomater
  • ½ økologisk appelsin

Korianderdip

  • 80 g opblødte cashewnødder
  • 1 citron
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Lidt vand

Til servering

  • 2 små hjertesalathoveder
  • 1 moden mango

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom valnødder, soltørrede tomater, 3-4 spsk frisk appelsinsaft og lidt revet appelsinskal i en foodprocessor.
  2. Puls foodprocessoren i få sekunder ad gangen, så det bliver hakket, men stadig har lidt bid.
  3. Lav nu korianderdip ved at blende opblødte cashewnødder med citronsaft og frisk koriander med en foodprocessor indtil det bliver en cremet lysegrøn dip. Tilføj en smule vand, hvis nødvendigt.
  4. Nu til anretning.Skyl salatbladende og læg dem på et fad.
  5. Skær skrællen af mangoen og skær den i tern.
  6. Placer det hakkede valnøddefyld på salatbladene. Top med mangotern og korianderdip. Server med friskpresset juice.

vegansk-koldskål_005.jpg

ngredienser

  • 1 liter soyamælk naturel
  • 1 liter soyayoghurt naturel
  • saften fra 2 citroner
  • 1 stang vanilje, kornene herfra
  • 4-6 spsk. ahorn- eller kokossirup, eller efter smag
  • Jordbær, banan og granola til servering

vegansk-koldskål_006.jpg

Instruktioner

  1. Rør soyamælken sammen med citronsaft og sirup.
  2. Skrab vaniljekornene ud af vanilijestangen og rør det ud i soya blandingen.
  3. Rør derefter soyayoghurten i og smag koldskålen til.
  4. Server koldskålen med fx jordbær, banan og granola eller gå den klassiske vej med kammerjunker.

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

Linsesuppe med spinat.jpg

Til 4 personer

Ingredienser

- 500 g røde linser, skyllet før brug

- 1 pose frisk spinat (250 g)

- 1 dåse kokosmælk (400 ml)

- 2 løg

- 3-4 fed hvidløg, pressede

- 1 bouillonterning

- 2 tsk. karry

- 2 tsk. spidskommen

- 2 tsk. koriander

- 2 tsk. salt

- evt. chili

- 1,5 liter vand

Fremgangsmåde

Hak løgene og put dem i en gryde. Steg løgene i lidt vand eller olie sammen med hvidløg, bouillon, karry, spidskommen, koriander og evtuelt chili. Løg og krydderier steges i nogle minutter, og derefter tilsættes linser, kokosmælk, salt og vand.

Spinatbladene skylles og hakkes, og efter suppen har kogt i cirka 10 minutter, tilsættes de. Suppen koges yderligere et par minutter og smages til med salt og chili.

Servér eksempelvis suppen med ris eller nudler.

bønnestuvning.jpg

Ingredienser

- 200g bønner 

- 180g hakkede løg

- 100g soya protein eller tofu 

- 1 fed hvidløg  

- knust ingefær (mændge er en smagssag)

- ½ tsk cayennepeper eller 1 hakket grøn chili

- Salt

- Sukker

Fremgangsmåde

Kog bønner og 2 spk. hakkede løg for fuld varme i 2 min. Tag gryden af blusset og lad bønner og løg trække uden låg i én time. 

Herefter bringes gryden igen i kog, indtil bønnerne synes møre (ca. én time). Del bønnerne op og mos halvdelen af dem. 

Purér ingefær, peper, hvidløg og resten af løgene. Steg blandingen ved høj varme i 5 minutter, indtil væden i panden er fordampet.  

Skru ned for varmen og tilføj soyastykker og de moste bønner. Steg hele retten i yderligere 5 minutter, smag til med salt og så er der serveret.

Velbekomme.

Få mere inspiration fra Kødfri Mandag her.

Vegansk%20sm+©rrebr+©d_julefrokost_003.jpg

Vegansk karrysild

Forberedelsestid

10 min

Koge tid

5 min

Total tid

15 min

Serverer: nok til 5-6 madder

Ingredienser

1 aubergine

Lage:

2 spsk. eddike

2 spsk. sukker

1 spsk. salt

5 dl. vand

½ lille løg, groft hakket

2 laurbærblade

⅓ tsk. hel sortpeber

Dressing:

3 dl soyayoghurt

1 spsk dijon sennep

2 spsk. grov sennep

1 spsk. agavesirup

1-2 tsk. citronsaft

Et bundt dild, fint hakket

Et nip l gurkemeje for den gule farve

 

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, bring det i kog og lad det småkoge i 5-10 minutter

2. Skræl auberginen og del den på langs

3. Skær auberginen i ½ cm tykke skiver

4. Si krydderierne fra lagen og kom aubergineskiverne i lagen og lad dem trække heri i 5 min

5. Tag aubergineskiverne op med en hulsi og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle

6. Rør alle ingredienser til dressingen sammen i en skål og smag den til

7. Kom aubergineskiverne i dressingen og lad det trække i køleskabet i 30 min inden den servers

8. Server den vegaske sildesalat på brød og pynt med løg og dild

 

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

 

Vegansk%20sm+©rrebr+©d_fiskefilet.jpg

Vegansk fiskefillet med remoulade

Forberedelsestid

10 min

Koge tid

10 min

Total tid

20 min

Serverer: ca. 9 fileter

Ingredienser

300 g. tykke pastinakker, i 1 cm tykke skiver

2 dl. kikærtemel

2 – 2 ½ dl. vand

1 fed hvidløg, fint revet

1 tsk. sød paprika

1 tsk. urtesalt

½ tsk. karry

¼ tsk hvidpeber

⅛ tsk. røget paprika

Glutenfri rasp til panering

Remoulade:

3 spsk. fin piccalilly

2 spsk. vegansk mayonnaise

 

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade

2. Kom pastinak skiverne på pladen og bag ved 200 grader i 10 minutter

3. Rør kikærtemel sammen med krydderier og vand til en tyk pandekage dej

4. Dyp de bagte pastinak skiver i dejen og derefter i raspen

5. Placer de panerede skiver på bagepladen

6. Kom olie på panden og steg pastinak fileterne heri til de er gyldne og sprøde

7. Fileterne kan også steges på en medium varm pande, her bliver de endnu sprøde

8. Rør alle ingredienserne til remouladen sammen

9. Server de veganske fiskefileter på brød, toppet med remoulade og citron

 

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

 

Vegansk%20sm+©rrebr+©d_julefrokost_004.jpg

Vegansk hønsesalat

Forberedelsestid

10 min

Koge tid

30 min

Total tid

40 min

Serverer: nok til 10-15 madder

Ingredienser

150 g. østershatte

150 g hvide asparges, fra dåse

150 g champignon, fint hakkede

100 g. grønne ærter, fra frost - optøet

2-3 spsk. sojayoghurt

1 spsk. vegansk mayonnaise

Salt og peber

Hvidløgspulver

 

Fremgangsmåde

1. Skær østershattene i strimler og rist dem på en mediumvarm pande med olie til de er gyldne

2. Krydr med salt, peber, karry samt røget paprika, og lidt citronsaft

3. Lad de stegte østershatte køle af

4. Dræn aspargesene og pres væsken ud imellem hænderne

5. Rør alle ingredienser til dressingen sammen i en skålen, og smag til med surt og salt

6. Rør østershatte, ærter, champignon og asparges i dressingen og lad den trække 30 min. i køleskabet inden den serveres

7. Server den vegaske hønsesalat på brød og pynt med persille og frisk kværnet peber

 

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

 

Vegansk%20sm+©rrebr+©d_julefrokost_005.jpg

Vegansk leverpostej med stegte svampe

Forberedelsestid

5 min

Koge tid

15 min

Total tid

20 min

Serverer: 3 dl.

Ingredienser

Postej:

100 g grønne linser

1 tsk. Herbamare grøntsagsbouillon

1 skalotteløg, fint hakket

1 stængel bladselleri, fint hakket

100 g champignon, fint hakket

⅛ tsk. allehånde

1 tsk. tørret salvie

salt og peber

Stegte svampe:

250 g champigning, i kvarte

salt og peber

timian

 

Fremgangsmåde

1. Kog de grønne linser helt møre i grøntsagsbouillonen ca. 25-30 min

2. Hæld vandet fra, men gem det

3. Imens linserne koges, steges løg, bladselleri og svampe på en mellemvarm pande i 15 min., eller til det er helt mørt

4. Kom de kogte linser i en foodprocessor sammen med de stegte grøntsager og krydderier og blend det helt jævnt og cremet

5. Juster konsistensen ved at tilsætte lidt grøntsagsbouillon og smag til med salt og peber

6. Steg svampene på en medium varm pande i lidt olie eller vegansk smør, til de er møre og krydr med salt, peber og timian

 

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

 

Vegansk%20sm+©rrebr+©d_julefrokost_005_0.jpg

veganske frikadeller med lun rødkål

Forberedelsestid

25 min

Koge tid

15 min

Total tid

40 min

Serverer: 20 stk.

Ingredienser

Frikadeller:

125 g lys soy4you granulat

5 dl grøntsagsbouillon

2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand

1 squash, groft revet

1 løg, fint hakket el. revet

3 spsk. bredbladet persille

1 tsk. flagesalt

½ tsk. sort peber

¼ tsk. allehånde

1 dl glutenfrie havregryn

oliven- el. kokosolie til stegning

Lun rødkål:

½ rødkål, fint hakket

1 dl. solbærsaft

2 spsk. æblesidereddike

2 spsk. sukker

1 spsk. flagesalt

2 tsk. kanel

1 tsk. stødt ingefær

 

Fremgangsmåde:

1. Udblød sojagranulaten i bouillonen i 10 min., hæld evt. overskydende væske fra

2. Rør knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min

3. Rør alle ingredienserne til farsen sammen og lad den stå og samle sig i 10-15 min

4. Form farsen til frikadeller

5. Varm en pande op til medium varme, tilsæt olie og steg frikadellerne gyldne i 5-6 minutter på hver side

6. Kom solbærsaft, æblecidereddike sukker, salt og krydderier i en gryde og bring det i kog

7. Tilsæt rødkålen og vend det rundt

8. Lad rødkålen simre i 10-15 min under låg

9. Server frikadellerne på brød med den lune rødkål

 

Få mere inspiration fra Vanløse Blues her.

indbagte-julepakker2.jpg

Butterdejspakker med svampe og rucola pesto

Servering til 6 butterdejspakker

Ingredienser

- 300 gram brune svampe el. andre svampe

- 50 gram spinat

- 50 gram kogte hvide bønner

- 100 gram ruccola

- 1 dl  cashewnødder

- 1/2-1 dl vand

- En smule havsalt

- 1 pakke butterdej

Til pensling og drys på toppen:

- 1 spsk. loppefrøskaller

- 1/2 dl vand

- 1 håndfuld hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Svampene skæres i tynde skiver og steges på panden uden fedtstof. Svampe indeholder i sig selv meget vædde, og behøver derfor ikke olie til stegning. Når de har stegt lidt tilsættes spinat imens der røres rundt på panden.

Ved siden af blendes de hvide bønner helt med en stavblender. Rucola pesto laves ved at blende ruccola, cashewnødder, vand og en smule havsalt.

Butterdejen pakkes ud og rulles lidt ud med en kagerulle. Brug nu en lille rund skål og form 6 runde stykker. På midten af hvert stykkes lægges først de stegte svampe og spinat, dernæst et par teskeer af de blendede bønner og til sidst 1-2 tsk. rucola pesto. Luk pakkerne sammen, luk dem tæt ved at trykke en gaffel langs kanten på pakkerne. Læg butterdejspakkerne på en bageplade dækket med bagepapir.

Bland loppefrøskaller med vand og lad det stå et par minutter. Imens hakkes hasselnødderne. Pensel nu bollerne med den tykke masse af loppefrøskaller og vand, og drys med de hakkede hasselnødder.

Bag butterdejspakkerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 17-20 minutter.

Server med en lækker frisk salat.

Velbekomme.

 

Få mere inspiration fra Englerod her.

opskrifter_biksemad_0195_dg_104544.jpg

Vegetarisk biksemad

Ingredienser

- 1⁄2 knoldselleri 

- 1 kg kartofler

- 1 kg g rødbeder 

- 4 gulerødder 

- 2 rødløg

- 4 fed hvidløg

- 30 g smør til stegning

- 2 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret 

- 4 æg

- Salt, peber 

Fremgangsmåde

Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i tern. Pil løgene, og hak dem. Pil hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad. Varm smørret på en pande, og lad det bruse af. Tilsæt alle grøntsagerne, timian, salt og peber, og lad det stege ved svag varme i 20-30 minutter, til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber. 

Steg 4 spejlæg i smør på en anden pande, og servér oven på rodfrugteblandingen. 

Velbekomme.

 

Få mere inspiration fra Nadia Mathiasen her.

mad.jpg

Ostekniddelen

Ingredienser

- 6 løg

- 3 spsk smør

- 1 stjerneanis

- 800g hvedemel

- 1 tsk salt 

- 4 spsk frisk hakket persille

- 6 æg  

- 450 ml mælk

- 800g revet gruyère- eller emmentalerost

- Ekstra smør til stegning 

 

Fremgangsmåde

Pil, halver og skær løgene i tynde skiver. Smelt smør (ikke de 3 spsk) på en pande og steg løgene sammen med stjerneanis og salt i 20 min. Rør jævnligt så løgene ikke brænder på. Fjern stjerneanis når løgene er brune og bløde. 

Imens forberedes dumplingdej. Put mel i en stor skål, tilsæt salt, persille og æg. Pisk det hele sammen med en elpisker og tilsæt mælk løbende indtil dejen er klistret, ensartet og skinnende.  

Fyld en stor gryde med kogende vand og salt. Form en lille melbolle med to teskeer og smid den i gryden. Fortsæt indtil grydens bund er dækket af melboller. Melbollerne koges indtil de stiger op til overfladen, hvorpå de tages op med en hulske og samles i en skål. Fortsæt indtil hele dejen er lavet til melboller.  

Imens tændes og forvarmes ovn på 220°C. Stege de kogte melboller i smør på en varm pande, indtil de er gyldne og sprøde. 

Put de stegte melboller i et ovnfast fad, top op med stegte løg og ost. Gentag gerne i flere lag. Bag retten i 5 minutter til osten er smeltet og server med en grøn salat.

Velbekomme.

 

Få mere inspiration fra Kødfri Mandag her.

MØD VORES INSPIRERENDE MADKORPS

Portræt Johanne Mosgaard

Englerod

www.englerod.dk

Mit navn er Johanne Mosgaard. Jeg har bloggen Englerod og er forfatter til kogebøgerne Grønskolling og Vegansk. 

Jeg er egentlig bare en glad amatør med en dyb og inderlig passion for sund, smagfuld og spændende grøntsagsmad. Det er en stor glæde for mig at kunne inspirere til en velsmagende, farverig og livsglad version af en vegansk livsstil eller til en kødfri dag. Retterne fungerer også fint som et lækkert supplement til en kødspisende livsstil.

Jeg bor selv i Nordjylland og ved at udvalget af special ingredienser, ikke altid er lettilgængelige uden for storbyen. Derfor kan, langt de fleste af råvarerne jeg bruger, også købes i de fleste velassorterede dagligvarebutikker.

Vanløse blues portræt

Vanløse Blues

www.vanloseblues.dk

Madskribent og stylist og stifter af Vanløse Blues. Forfatter til bogen ’Geniale Grøntsager’. Jeg elsker grøntsager - faktisk så meget at jeg kalder mig selv grøntsagpassionist. Jeg vil gerne gøre op med manges fordomme om, at grøntsager er kedelige, sunde og bare et tilfældigt tilbehør på tallekenen. Ofte er det kødet der tages udgangspunkt i, men den tankegang vil jeg gerne vende om på.

På min blog vanløseblues.blogspot.dk laver jeg velsmagende plantebaserede opskrifter, som minder om de retter vi i forvejen kender og holder af, men hvor jeg har givet dem et grøntsags-boost. Jeg vil gerne inspirere folk til, at tage udgangspunkt i grøntsagerne, de er nemlig geniale, og faktisk har jeg udgivet kogebogen ’Geniale Grøntsager’, som tager udgangspunkt i hver enkelt grøntsag og tilberedes på forskellige måder.

Grøntsager er smukke, sunde, tilfører os masser af vitaminer, mineraler og  bre og giver os fantastisk energi.

Derudover er jeg mor til Alma på 8 år, så jeg kender til udfordringen med at få serveret de grønne sager på en ny og spændende måde, så de faktisk bliver spist.

Rødder portræt

Rødder

www.rodder.dk

Esben Grundtvig er den ene halvdel af Rødder. Rødder er to venners fælles drøm om at bringe mennesker sammen om mad og vin, hvor smag, dyrevelfærd og bæredygtighed er i højsædet. Vi arbejder primært med små lokale producenter på Sjælland og Lolland-Falster. Dyrene har gået ud og haft det godt og grøntsagerne er økologiske eller biodynamiske.

 

 

SLOW portræt

SLOW

www.slowlivingworkshops.com

SLOW Living Workshops er et kreativt bureau i København som arbejder i feltet mellem havedyrkning og fødevarer – “fra have til bord”. SLOW udbyder Living Workshops, rådgivning og faglig oplæg om dyrkning, særligt i byen, vejen fra jord til bord, biodiversitet og måltidskultur. Hos SLOW er kvalitetens af måltidets råvare i fokus - særligt spiller de hjemmedyrket eller lokale grøntsager en central rolle. Men kød er også vigtigt. SLOW samarbejder kun med økologiske og biodynamiske producenter og sikre sig herved at dyrene kun har haft én dårlig dag i deres liv.   

SLOW drives af partnere Marie Hertz, cand.soc i miljøplanlægning og autodidakt kok og Signe Voltelen, Arkitekt MAA.

Kødfri mandag logo

Kødfri Mandag

www.kødfrimandag.dk

Kødfri Mandag er en klima- og sundheds-kampagne, der gennem oplysning og tilbud om flere grønne valgmuligheder, giver borgerne mulighed for at være aktive medspillere i målet om et grønnere, sundere og mere dyrevenligt Danmark.

Meat Free Monday bevægelsen blev startet i 2003 af Sid Lerner, i samarbejde med Johns Hopkins Center for a Livable Future. I 2009 fik bevægelsen pustet endnu mere medvind i sig, da ex-beatlen Sir Paul McCartney lancerede kampagnen i Storbritanien.

Det simple, grønne budskab er blevet vel modtaget af et voksende netværk af virksomheder, hospitaler, skoler, restauranter og individer verden over. Bevægelsen tæller i dag over 50 lande.

Mia Sommer portræt

Mia Sommer

www.miasommer.dk 

Mia Sommer brænder for grøn madlavning og har siden 2011 delt veganske opskrifter på sin madblog miasommer.dk. Hun er forfatter til kogebogen Vegansk velvære, som udkom april 2016. Hun er mor til tre børn og snart færdiguddannet jurist med speciale inden for dyreværnslovgivningen. Mia Sommer gør det nemt at vælge sund og grøn mad i en travl hverdag, og hun laver lækre kager til særlige anledninger.