Bliv producent af velfærdsdelikatesser

Kompromisløs produktion for dyr og natur

VIGTIG INFORMATION VEDRØRENDE CORONAVIRUS

Baltic Control Certification bakker op om myndighedernes tiltag for at begrænse spredning af coronavirus. Der vil derfor ved årlige audits i kommende periode gælde særlige betingelser og blive taget særlige forholdsregler. Alle betingelser og forholdsregler vil blive meldt ud forud for kontrolbesøget. Retningslinjerne vil løbende blive opdateret i henhold til Sundhedsstyrelsens gældende vejledninger.

PRODUKTION PÅ DYRENES BETINGELSER

Velfærdsdelikatesser er en produktion på dyrenes betingelser. Der er ikke gået på kompromis med dyrevelfærd og miljøhensyn overhovedet. Som producent af Velfærdsdelikatesser skal du derfor have mod på at leve op til både de økologiske regler og en række ekstra skrappe krav til dyrevelfærd og harmoni med omgivelserne. Til gengæld er det en driftsform, der giver stor enkelhed, naturlighed og glæde i hverdagen.

DOWNLOAD REGELSÆT

 

 

 

 

 

KONTAKT

Hvis du vil optages som producent af Velfærdsdelikatesser eller har spørgsmål til konceptet, kan du kontakte:

Mia Bonnichsen
Fødevare‑ og landbrugspolitisk konsulent i Dyrenes Beskyttelse
Tlf.: 81 88 03 68
Mail:  mbo@dyrenesbeskyttelse.dk

Ansøgningsskema til optagelse som producent findes her

telefon ikon

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få inspiration og nyheder om dyrevelfærd og vores arbejde, direkte i din indbakke.
 

VIDEN OM VELFÆRDSDELIKATESSER

ET KONCEPT I UDVIKLING

Velfærdsdelikatesser er et koncept i udvikling. Produktionens effekt på dyr, natur og produkt bliver hele tiden forbedret og dokumenteret i takt med ny viden, som bl.a. opnås i erfaringsopsamling og udviklingsprojekter. Producentnetværk og fælles indkøb og afsætning samt landbrugssystemets samspil med det omgivende samfund er også i konstant udvikling.

PROJEKTER MED OFFENTLIG STØTTE

VELFÆRDSDELIKATESSERS EGNE PROJEKTER

  • Dansk Landhøne i klimatelt, 2017
  • Jurdehytten, en ny farehytte, 2016

ENESTE KONCEPT UDEN KASTRATION

Som det eneste koncept på markedet kastreres ornegrise ikke.  Velfærdsdelikatesser kan ikke acceptere,  at ornegrise kastreres hverken med eller uden bedøvelse.

Den tidlige slagtning af ornegrisene ved ca. fem måneder betyder, at ornegrisene slagtes, inden de for alvor bliver kønsmodne med risiko for, at de udvikler ornelugt. Noget at det bedste kød kommer i øvrigt fra ornegrisene, fordi handyrene sætter flere muskler end både sogrise og kastrerede dyr.

EN NATURLIG BAKTERIEFLORA

I 2015 blev alle Velfærdsdelikatessers avlsgrise testet for MRSA, og alle var MRSA-fri. Fremover sikres mærkets MRSA-fri status gennem en handlingsplan, som bl.a. sørger for, at der ikke indkøbes nye avlsdyr med MRSA til nogen af vores grisegårde.

Hvis producenter vil købe grise fra andre en producenter af Velfærdsdelikatesser, skal dyrene testes og vises fri for MRSA. Den væsentligste årsag til, at konceptet er MRSA-frit, er, at smågrisene går sammen med soen og dier i flere måneder indtil naturlig fravænning. Dermed får smågrisene ikke den fravænningsdiarré, som plager de industrielle stalde, og som er årsag til, at der bruges store mængder antibiotika og værksfremmere i industrien.

I Velfærdsdelikatesser er der stort set aldrig en syg gris, og forbruget af antibiotika er minimalt. Derfor har grisene en naturlig bakerieflora, som ikke giver plads til, at MRSA kan opformere sig i vores dyr. Derfor er det dog stadig vigtigt, at MRSA ikke bliver indført på gårdene. Vi har derfor strikse regler for f.eks. dyrlægebesøg og kontrolbesøg, så vi er sikre på, at dyrlæger og konsulenter mv. ikke har været i industrielle stalde, inden de kommer til Velfærdsdelikatessers gårde. Alle avlsgrise skal testes igen i 2018.

Læs eksperternes forklaring på, at Velfærdsdelikatessers produktion er MRSA-fri

ARTIKLER

 

Favnen fuld af nordiske grise og korn

Ænder, katte og falken beskytter planterne

Den danske jungle på Djurs

Livet, før marker bliver til mad

Grøn griseglæde i blomstrende skovlandbrug

Det spiser danskerne juleaften

Virkelighedens klimaregnskab

Velfærdsdelikatesser® afholdte i 2018 et projekt støttet af Fonden for Økologisk Landbrug

Hyttehygge

Svinelækker velfærdspels

Klimavenligt kød som krydderi

Flere vil være landmand med dyrevelfærden helt i top