Jagt

Dyrenes Beskyttelse er ikke modstander af jagt, så længe man ved udøvelsen af denne jagt sikrer maksimal velfærd for de jagede dyr

døde dyr efter jagt

Der findes forskellige former for jagt, med forskellige grader af velfærdsproblemer. Som hovedregel mener Dyrenes Beskyttelse, at der skal gås på jagt efter uforstyrrede dyr og at disse skal aflives humant uden smerte og angst. Jagtformer, som indebærer opskræmte dyr eller stor risiko for smertefuld dødskamp er ikke acceptable.

Der er flere områder med problemer, men hér vil vi især fremhæve et: Anvendelsen af skydefugle.

Skydefugle
Når man i Danmark taler om skydefugle, drejer det sig om fasaner, agerhøns og gråænder, som opdrættes og udsættes i naturen med det umiddelbare formål at gå på jagt efter dem.

I Danmark opdrættes 1.000.000 fasaner årligt til jagtformål. Derudover udsættes omkring 30-50.000 agerhøns og over ½ million gråænder.

Der er flere problematikker vedrørende skydefugle. En af de væsentligste er hønsefuglenes manglende evne til at klare sig selv i naturen efter udsætningen. Uden massiv menneskelig hjælp er de nemme ofre for rovdyr, klarer sig dårligt socialt og risikerer at dø af sult, hvis de bevæger sig bort fra fodringspladserne.

Gråænderne er anderledes skruet sammen og klarer sig øjensynlig fint efter udsætningen. Problemet her er selve det, at man opdrætter fugle til en jagt, hvor evnen til at aflive fuglene humant er meget ringe.


Rapport om opdræt og udsætning af vildt til jagtformål PDF-format

Jagtlovgivning

Download PDF-læseren Adobe Reader, hvis du ikke har den installeret.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Indsamling på 90 Cocker Spaniels

Kæmpe dyreværnssag:

Vi har brug for din hjælp

LUK DETTE VINDUE
Underskriftindsamling

Slut med vilde dyr i cirkus!

Vilde dyr som elefanter, søløver og zebraer hører ikke hjemme i cirkus. Dyr bør ikke lide for underholdningens skyld. Vilde dyr bliver i dag transporteret landet rundt med cirkus, hvor deres opstaldning og foldarealer på ingen måde tilgodeser dyrenes basale behov. Skriv under for at få det stoppet.

Med din støtte i ryggen vil vi lægge pres på politikerne for, at de skal ændre loven, så vilde dyr ikke skal leve en stresset tilværelse med megen transport og alt for lidt plads.

1
 
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner

Tak for din underskrift!