Kalve til Holland

kalve til Holland

Tilbage i 2000 eksporterede Danmark mere end 65.000 kalve af malkekvæg til Holland. I 2006 stoppede eksporten til Dyrenes Beskyttelses store begejstring. Inden EUs lovkrav blev indført, lykkedes det blandt andet via en stor indsats fra Dyrenes Beskyttelse, at stoppe en omfattende eksport af danske spædekalve.

Træerne vokser dog desværre ikke ind i himlen. I de sidste tre måneder af 2007 startede eksporten til Holland igen. I de 4 første måneder i 2009 blev der eksporteret 4.900 kalve (Dansk Kvæg Nyt nr. 11 - 2009). I 2011 blev der eksporteret 25.783 kalve ud af Danmark. Prognoser beregnet af Landbrug og Fødevarer i august 2012 siger, at op mod 40.000 kalve forventes at blive eksporteret i 2012. Eksporten af kalve til Holland afhænger udelukkende af, hvor landmændene kan få de højeste priser for kalvene.

De danske kalve kommer til forhold i Holland, der er markant anderledes, end de forhold de kunne forvente at have i Danmark. I Holland er kalvene opstaldet i enkeltbokse i op til 8 uger, hvorefter de huses i bokse med spaltegulv med 5 – 12 kalve. Kalvene slagtes i 6 måneders alderen, hvis de skal bruges i produktionen af lyst kalvekød – eller i 8 til 10 måneders alderen, hvis de skal bruges i produktionen af rosa kalvekød. I Danmark er kalvene i enkeltbokse de første 2 – 3 uger af deres liv, hvorefter de kommer i boks ofte med plads til 6 – 8 kalve. Når de er 2 – 3 måneder kommer de i bokse, hvor der ofte er plads til dobbelt så mange kalve. Mange kalve i Danmark huses i dybstrøelse indtil 5 måneders alderen, hvor mange overflyttes til sengebåsestalde, andre forbliver på dybstrøelse indtil de slagtes i 8 – 10 måneders alderen. Hollandske kalve får mindre stråfoder end danske kalve, hvormed der er stor risiko for, at deres drøvtyggerfunktion ikke udvikles naturligt, som hos danske kalve.


Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Støt Dyrene

Sådan støtter du

Gør en forskel for dyrene

LUK DETTE VINDUE

Vind ½ års dyrefoder

Tilmeld dig Dyrenes Beskyttelses nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om 3 præmier fra Hill´s Pet Nutrition. Hver præmie består af et halvt års foder til din hund eller kat. Vores nyhedsbrev holder dig opdateret på nyheder, kampagner og events. 

Hill´s Pet Nutrition er fodersponsor for hunde og katte på Dyrenes Beskyttelses internater.

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager i lodtrækningen om 3 præmier fra Hill´s Pet Nutrition- hver præmie består af et halvt års foder til din hund eller kat.