Byg et hus til de mange tusinde hjemløse fugle

17. aug 2012

Det er ikke kun de studerende, der i disse dage har problemer med at finde bolig i de større byer. Også de mange tusinde fugle i byerne får sværere og sværere ved at finde steder at bo. Det vil Dyrenes Beskyttelse nu gøre noget ved og derfor har de allieret sig med bl.a. kunstneren Thomas Dambo og fuglefunk bandet Dans & Lær

Søndag den 26. august i BaNanna Park på Nørrebro i København afholder Dyrenes Beskyttelse en fuglekasseworkshop, hvor alle er velkomne, og hvor kunstneren Thomas Dambo, der står bag projektet Happy City Birds, hjælper med at bygge fuglehuse. Arrangementet er gratis og finder sted kl. 12-18 og byder også på koncerter med hhv. Danmarks bedste fuglefunk band, Dans og Lær, og electropopsangerinden Lydmor, der sørger for musik til arbejdet.

”Moderne huse er i dag så godt isolerede, at der er færre revner og sprækker, som småfuglene kan bygge reder i. Samtidig bliver der færre naturlige steder i byerne for fuglene at bygge reder, så fuglene har brug for en hjælpende hånd til at finde steder, hvor de kan bygge rede”, siger Michael Carlsen, zoolog og projektleder for faunadyr i Dyrenes Beskyttelse.

Du kan lette boligkrisen og hjælpe - byg et funky fuglehus
For at give de mange småfugle et godt hjem, hvor de kan yngle, afholder Dyrenes Beskyttelse derfor fuglekasseworkshoppen. Fuglehusene bygges af genbrugsmaterialer, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan de kan udsmykkes, så husene efterfølgende kan blive et farvestrålende indslag i bybilledet og give nogle af de mange boligløse fugle et kærkomment tag over hovedet. Hele boligbyggeriet foregår under kyndig vejledning af Thomas Dambo.

Der er musik til arbejdet, når Danmarks bedste fugleband, Dans & Lær, går på scenen. Det unge femmandsband, der har fået såvel musikanmeldere som publikum op af stolene med deres koncerter og to albumudgivelser, byder på en unik blanding af samplede fugle- og ornitologstemmer og elektronisk musik. Alt sammen med udgangspunkt i kassettebåndet ’Havens Fugle’ fra 1968.

”Vi håber, at arrangement her vil gøre folk opmærksomme på, at et fuglehus i haven, gården eller i parkerne har en stor betydning for fuglene, der ellers mangler et sted at bo og yngle”, afslutter Michael Carlsen.

Tid og sted:
Arrangementet finder sted søndag d. 26. august 2012 på Nørrebro i København i BaNanna Park fra klokken 12-18.
Fra kl. 12 hjælper Thomas med at bygge og male fuglekasser.
Kl. 15 giver Danmarks bedste fugleband Dans & Lær koncert.
Kl. 16 giver electropopsangerinden Lydmor koncert.

Hele dagen vil der være mulighed for at købe økologiske hotdogs og drikkevarer fra Den Økologiske Pølsemand samt mulighed for at møde Dyrenes Beskyttelse.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

#spisordenligt

Gør kød til et krydderi

Tænk grønt

#spisordentligt og bliv inspireret til nem, grøn og lækker mad