Fakta om burhøns

Burhøns

Burhøns går i bure, hvor hver høne har, hvad der svarer til et  A4-ark plus et postkort. Burene har et hældende netgulv, og siderne og loftet er af net eller metaltremmer, og der er ikke krav om, at der skal være dagslys i stalden. Deres dagsrytme styres ved hjælp af elektrisk lys, så produktionen af æg holdes på det højest mulige niveau, og da burhøns lægger rigtig mange æg, kommer de let til at mangle kalk. Det giver svage knogler og øger risikoen for knoglebrud - som f.eks. brækkede vinger.

Hønsene er typisk 10 høns i samme bur, og der er ikke meget plads til at gå, løbe og strække vingerne, hvilket gør det svært for dem at udføre deres naturlige adfærd, og den begrænsede bevægelse bidrager til de svage knogler.

Inden kyllingerne indgår i produktionen, opdrættes de desuden uden siddepinde, uden adgang til fri luft og uden adgang til at sandbade.

Burhøns har ikke adgang til et udeareal, og lever i et bur hele perioden de lægger æg. 

Vælg økologiske æg – for hønsenes skyld
Økologiske æg kan IKKE komme fra høns i bur, da det er et krav til den økologiske produktion at hønsene har adgang til udendørsareal på mindst 4 m2 pr. høne. Læs mere om forskellene på kravene til de forskellige æg, og hvorfor Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at du køber økologiske eller biodynamiske æg.


LUK DETTE VINDUE

Vind 1/2 års forbrug af OLIVER’S Organic foder

OLIVERS Organic indeholder alle de nødvendige næringsstoffer til såvel hvalpe som voksne og ældre hunde. Foderet stammer fra nøje udvalgte økologiske gårde i lokalområdet for produktionen, så dyrene ikke har lidt overlast af lange transporter.

Medlemmer af Dyrenes Beskyttelse får 15%, når de handler hos OLIVER'S Petfood. Derudover donerer OLIVER'S Petfood 10 % til Dyrenes Beskyttelse.
Læs mere på olivers.dk/db   

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager nu i konkurrencen om 1/2 års forbrug af dyrefoder fra OLIVER'S Petfood.