1. april skal vandhunden tøjles

13. mar 2017
Af hensyn til de ynglende fugle skal hunden være i snor på stranden efter den 1. april. Det gør dog ikke strandturene mindre sjove for familiens vandhund

Mellem den 1. april og 1. oktober skal alle hunde være i snor, hvis de skal med på stranden.

”Det er vigtigt at huske at holde sin hund i snor efter den 1. april. Det handler nemlig om at tage hensyn til de ynglende fugle rundt om på strandene, så de kan få fred til at passe unger uden at skulle frygte løse hunde,” siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

"Snoren snører ikke snuden"
Selvom om hunden efter den 1. april skal være i snor, så bliver strandturen ikke forgæves af den grund. Ifølge Jens Jokumsen vil hunden nyde strandturen uanset snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk.

”En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej,” pointerer Jens Jokumsen.

”Så bevar strandturene. Snoren snører ikke snuden,” slutter Jens Jokumsen

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

#spisordenligt

Gør kød til et krydderi

Tænk grønt

#spisordentligt og bliv inspireret til nem, grøn og lækker mad