dyrenes naturskole

Vi elsker dyr! Store dyr, små dyr, tamme dyr, kæledyr, vilde dyr, pelsdyr, skældyr, flyvedyr, landdyr og svømmedyr – vi er vilde med alle slags dyr! 

Er du også vild med Danmarks vilde dyreliv? Har du lige fået et nyt kæledyr? Eller mangler du inspiration til undervisning og leg?

Så er du måske nysgerrig på spørgsmål som: 

Hvordan forsvinder man i græsset som en harekilling? Hvad er et kattekys? Hvordan taler jeg med mit kæledyr? Hvilke dyreunger er fremme nu?
Alt det og meget mere kan du finde svar på i vores gratis materiale som du frit kan hente nedenfor.

Gratis downloads og links om dyr

Her er gratis materiale med faglig viden og ideer til lege, ture og undervisning.

LEGEKORT OM DYREUNGER I NATUREN

Download legekort til print. Legekortene har billeder og ideer til lege om de mest almindelige dyreunger i naturen. Leg på jeres tur i naturen eller hjemme på legepladsen.

Legekort Harekilling.JPG

DOWNLOAD LEGEKORT HER 

 

KÆLEDYRSHÆFTE

Hej kæledyr- hvad siger du? er et gratis hæfte, der beskriver de fire mest almindelige kæledyrs kropssprog. Kat, hund, kanin og marsvin præsenteres med venne- og stopsignaler. Der afsluttes med en billedequiz hvor du kan teste om du kan se hvad dyrene på billederne ”siger”.

hej kæledyr hæfte.png

DOWNLOAD HÆFTET HER

 

HVAD VED DU OM DYREUNGER?

Mere faglig viden om dyreunger, video, årshjul og dyreunger man kan farvelægge her https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/dyreunger

 

Skriv eller ring til os for booking og yderligere information.

Email: naturskolen@dyrenesbeskyttelse.dk

Tel: +45 50 60 26 10

Dyrenes Naturskole
Darupvej 131
4000 Rosklide

 

Find vej: Bus 212 går fra Roskilde station en gang i timen. Stå af i Darup og gå ca 6 min til Dyrenes Naturskole.

SKOLER OG INSTITUTIONER

Vi holder lukket på grund af coronakrisen. Lige nu myldrer det af liv ude i Danmarks dejlige natur. Tag børnene med ud og på opdagelse. Der er masser af spændende opgaver og aktiviteter her:

http://natur-vejleder.dk/naturen-lige-nu/tips-tricks-aktiviteter/

https://www.skoven-i-skolen.dk/

https://udeskole.nu/

Pas på hinanden.

 

Er I vilde med dyr? Så kom og besøg Dyrenes Naturskole og oplev hverdagen på Roskilde Internat. Sammen kommer vi tæt på tamme og vilde dyr og lærer om adfærd og levevis.
Besøg for skoler og institutioner er GRATIS

Vælg mellem følgende forløb a 3 timer:

  • Vild med dyr: Vi undersøger forskellige dyregrupper og fokuserer på rovdyr og byttedyr og deres behov og levevis.
  • Vi redder dyrene: Opgaveløb om dyreredning. Kan du finde chippen på tøjhunden Max? Hvad gør man med en ensom egernunge? Kan I redde en svane?
  • Kriblekrabledyr på land og i vand: levesteder, klassificering, mod og mestring.
  • Ro og trivsel med dyr og natur: vi starter rundt om bålet med en historie om dyr og mennesker. Rollespil om signaler og sanser. Vi afslutter inde hos kattene.
  • Få besøg af Dyrenes Naturskole i jeres klasse eller institution. Besøget er varer 1,5 time og er gratis, men der skal betales kørselspenge.
  • Skræddersyet forløb der passer lige til jer.

Alle besøg indeholder rundvisning på internatet og tager udgangspunkt i dyrs behov og levevis.  Vi fokuserer på en formidling som rammer både hjerne, hjerte og krop.

Læringsmål og kompetenceområder

Med et besøg på Dyrenes Naturskole vil I kunne arbejde bredt med færdigheds og vidensområde, som for eksempel ”organismer” og ”naturen lokalt og globalt”. Vi har også et tilbud, som arbejder specifikt med ro og mindre stress i børnegruppen.

Eksempler på fagord fra forløbet vild med dyr er: Dyrevelfærd, dyreinternat, levested, rovdyr, byttedyr, pattedyr, fugle, krybdyr, insekter, kriblekrabledyr, vilde dyr, tamme dyr, fantasidyr, uddøde dyr, pels, skæl, pigge, tænder, klør, adfærd, sprog.

Vi anbefaler at et besøg på Dyrenes Naturskole indgår i et forløb, hvor der arbejdes med dyr både før og efter besøget, for at eleverne får den bedste oplevelse og den optimale læring.

Husk madpakker og praktisk tøj, vi er ude meget af tiden.

Et besøg varer som udgangspunkt 3 timer fra kl. 9-12 eller kl. 10-13 i hverdagene. Ring og hør for andre tidspunkter.

Bestil billetter her.

Virker bestillingslinket ikke så skriv en mail til naturskolen@dyrenesbeskyttelse.dk

Prøv et hurtigt spil: Kan du kende de vilde dyr?

FAMILIEBESØG

Vi holder lukket på grund af coronakrisen. Men naturen holder aldrig lukket, så pak en madkurv og tag ud og nyd Danmarks dejlige natur.

Pas på hinanden.

 

 

Forår på Dyrenes Naturskole.

Vil du og dine børn opleve en hyggelig dag i dyrenes tegn?
På Dyrenes Naturskole i Roskilde er der ved at være forårsfornemmelser. Mød os i tipien og giv dine børn eller børnebørn en dejlig oplevelse med dyr og natur. Vi hilser på dyrepasserne på Roskilde Internat, går på forårsjagt ved Himmelsøen og laver vores egen fuglerede med æg.

Book jeres billetter nu og få en skøn oplevelse for hele familien.

Husk praktisk tøj

Et besøg varer som udgangspunkt 2 timer fra kl. 9-11 eller kl. 12-14 hver søndag. 

Familiearrangementer koster 125 kr. pr person. Børn under 2 år er gratis.

Vær opmærksom på at vi ikke kommer ind i hundeafdelingen. Det skyldes, at mange af hundene har en baggrund, der gør, at de let bliver stressede og skræmte.

Prøv et hurtigt spil: Kan du kende de vilde dyr?

LÆR OM DYR OG NATUR

Vær med, når vi inviterer på rundtur på internatet, hilser på dyrepasserne og leder efter liv i skoven. 

Vores verden er fuld af liv og vi undersøger dyrene og deres levevis så vi bliver klogere og kan hjælpe dyrene og naturen endnu bedre.

Kom og besøg os på Dyrenes Naturskole hvor vi tilbyder læringsforløb om dyr for skoler og institutioner samt lærerige og hyggelige familiearrangementer weekender og ferier.

Uglelogo-gennemsigtig-baggrund2.png

DYRENES NATURSKOLE ER STØTTET AF

 

QATO Fonden logo.png   

 

FR_logo_byline_RGB_A4.png

 

Foreningen KUSTOS af 1881

LÆR OM DYR OG NATUR

Carina 300.jpg

I Dyrenes Beskyttelse arbejder vi 365 dage om året 24 timer i døgnet med at hjælpe dyr i nød. Men vi glemmer aldrig det forebyggende arbejde i kampen for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Med Dyrenes Naturskole ønsker vi at styrke det forebyggende arbejde med børn og unge. I det arbejde holder vi fokus på to ting: Empati og faglig viden.

Vi ønsker med basis i faglig viden at styrke/bakke op om børn og unges empati for dyr for at forebygge at dyr kommer i nød i fremtiden.

Vores forløb er tilpasset skolernes og institutionernes læreplaner. Vi arbejder med forskellige læringsstile og direkte oplevelser med dyr og natur.