Del din arv med dyrene

Måske har du ingen efterladte, eller også vil du gerne testamentere en del af din arv til fordel for dyrene? 

Dit testamente kan sikre dyrenes velfærd i fremtiden

Det kan være svært at tænke på, hvad der skal ske, når du ikke er her mere. Med et testamente til fordel for dyrene kan sikre dig, at du er med til at præge fremtiden for dyrene og sikre, at arbejdet for at skabe bedre forhold for dyrene fortsætter.

Indsatsen for at redde dyr i nød og sikre en bedre dyrevelfærd for dyrene i Danmark er helt afhængig af testamentariske gaver. Ca. 50% af Dyrenes Beskyttelses indtægter kommer fra arv. Uden denne hjælp fra betænksomme dyrevenner vil det ikke være muligt at drive internater, dyreredningsbiler eller det store oplysningsarbejde, der sikrer, at dyr bliver behandlet med respekt.

Tænk på dine nærmeste – og på dyrene

Et testamente sikrer, at du selv bestemmer, hvem der skal arve dig. Du kan både betænke dine nærmeste familiemedlemmer og Dyrenes Beskyttelse i dit testamente. Testamentet kan sammensættes helt efter dit eget ønske, så du f.eks. giver et fast beløb eller %-del til dyrene. Dyrenes Beskyttelse er fritaget for at betale boafgift til staten. Det betyder, at hele beløbet, som du tilgodeser til Dyrenes Beskyttelse, vil gå til skabe bedre dyrevelfærd og hjælpe svigtede dyr.

Alle kan tegne et testamente og være med til at sikre, at dyrene også får hjælp i fremtiden. Også mindre beløb har stor betydning.

Sådan gør du

Hvem vil du gerne betænke?

Med et testamente kan du selv være med til at bestemme, hvem der skal arve dig. Så start med at overveje hvem du gerne vil betænke, når du ikke længere er her.

  • 25% af dit bo skal gå til dine tvangsarvinger, dvs. din ægtefælle og/eller børn og børns efterkommere, såkaldt arveklasse 1

Du kan altså selv bestemme over 75% af din arv, hvis du har tvangsarvinger. Har du ikke ægtefælle eller børn/børns børn, så kan du helt selv bestemme, hvordan du fordele det, du efterlader dig mellem din øvrige familie, venner og godgørende organisationer.

Kontakt en advokat

Vi anbefaler, at du altid tager en snak med en advokat om dine muligheder. Advokaten kan sikre, at dine ønsker bliver opfyldt bedst muligt.

Dyrenes Beskyttelse tilbyder at betale omkostningerne til advokaten, hvis du betænker foreningen i dit testamente. Du er også velkommen til at betale advokaten selv. Et testamente koster typisk mellem 5–10.000 kr. afhængig af, hvor kompliceret det er.

Underskriv testamentet

Når du har talt med advokaten om dine ønsker, udarbejder advokaten det testamente, som du skal underskrive. Når det er sket, så sørger advokaten for, at dit testamente kommer til notaren. Du kan naturligvis altid ændre i dit testamente senere, hvis du ønsker.

Råd og vejledning

Du er altid velkommen til at tale med vores testamenterådgiver Marit Ytterdal. Hun kan forklare om mulighederne for at skrive testamente og hjælper med det praktiske som f.eks. henvisning til en advokat.

Du kan ringe til Marit Ytterdal på 33 28 70 09 alle hverdag kl 9-16, dog kl. 9-15:30 på fredage. Eller du kan bruge nedenstående formular, så ringer eller skriver Marit tilbage til dig snarest.

Marit Ytterdal

Marit Ytterdal

Testamenterådgiver Marit Ytterdal er altid klar til en uforpligtende samtale, hvis du ønsker at høre mere om muligheder for at testamentere til dyrene.

Marit kan også hjælpe med at henvise til en advokat, der kan hjælpe med at tegne testamentet. Dyrenes Beskyttelse tilbyder at betale advokatomkostningerne, hvis Dyrenes Beskyttelse er betænkt i testamentet.

Kontakt Marit

Hvem skal tage sig af dit kæledyr, hvis du går bort, før det gør?

Med et dyretestamente fra Dyrenes Beskyttelse sikrer du, at der bliver taget hånd om dit kæledyr efter dit ønske. Ønsker du, at dyret skal have et nyt, kærligt hjem, vil dyret komme på et af Dyrenes Beskyttelses internater, hvor det ved ankomsten vil blive tilset af en dyrlæge. Når dyret er klar, vil det blive videreformidlet med udgangspunkt i internatets videreformidlingspolitik. 

Du kan tegne dyretestamenter på alle familiedyr, f.eks. hunde, katte, kaniner, ponyer og krybdyr, det kræver blot, at du er medlem af Dyrenes Beskyttelse. Læs mere her.