Tina og Søren Jensen har valgt at testamentere til Dyrenes Beskyttelse

Dyrene arver, når vi er væk

For Tina og Søren Jensen er det vigtigt, at de selv har besluttet, hvordan deres formue skal fordeles, når de ikke er her mere. De har valgt Dyrenes Beskyttelse, fordi de gerne vil bidrage til at beskytte alle slags dyr.

Skrevet af:
Johanne Gabel

– Jeg har haft hund, siden jeg var barn, har altid elsket dyr og har et stort ønske om at hjælpe og beskytte dyr. Det kan jeg jo ikke gøre alene, men med mit testamente kan jeg give dyrene min stemme på deres vegne, siger Tina Jensen, som er mangeårigt medlem af Dyrenes Beskyttelse og sammen med sin mand Søren Jensen har valgt at skrive foreningen ind i testamentet.

– Jeg kender Dyrenes Beskyttelse som en seriøs og bredt anerkendt forening, der varetager dyrevelfærd for både kæledyr og produktionsdyr i såvel Danmark som i Europa til gavn for både dyr, mennesker og vores natur, siger Tina Jensen om valget af, hvem der er tilgodeset i testamentet. Arven fra Tina Jensen skal deles ligeligt mellem Dyrenes Beskyttelse, Kræftens Bekæmpelse og Tinas søster.

– For os er det vigtigt, at vi selv har besluttet, hvordan vores formue skal fordeles den dag, vi ikke er her mere, siger Tina Jensen, som er 58 år og gift med Søren Jensen, 60 år. Allerede i 2006 oprettede parret testamente, da de måtte erkende, at de var ufrivilligt barnløse.

TÆNK DYRENE IND I DIT TESTAMENTE

Arv er nødvendig for at kunne hjælpe dyr i nød. Læs mere om, hvordan du kan hjælpe dyrene ved at testamentere til Dyrenes Beskyttelse. Du er også velkommen til at bestille vores testamentemagasin.

– For nylig ændrede vi nogle få punkter i testamentet, til dels inspireret af at jeg i efteråret deltog på et webinar om Det Gode Testamente og fik genopfrisket arvereglerne. Det er forholdsvis enkelt at oprette testamente, og dertil kommer, at der ikke er boafgift på den arv, der går til de velgørende organisationer. Jeg kan stærkt anbefale at tænke velgørende organisationer ind i testamentet med enten et bestemt beløb eller en procentsats af formuen.

Tina og Søren Jensen har været meget åbne om deres overvejelser og har drøftet testamente med deres familie, i vennekredsen og blandt kollegaer. Tina Jensen arbejder i en bank, hvor det hører til hverdagen at tale om arv og testamente.

Alligevel oplever parret, at der kan være en vis tilbageholdenhed over for at tænke på og tale om, at der kommer en tid, hvor man ikke er her mere. Selv har de det godt med, at der er styr på, hvad der så skal ske med den eventuelle formue, som de efterlader.

– Vi er superglade for beslutningen, siger Tina Jensen.