Vil du være med til at gøre en forskel?


Vil du være med til at gøre en forskel?

Dyrenes Beskyttelse er en frivillig forening med et stort netværk af frivillige kræfter over hele landet. Vi har altid brug for flere hænder til at hjælpe os med at passe på dyrene.

Som frivillig i Dyrenes Beskyttelse er der mange forskellige muligheder for at gøre en stor forskel for dyrene. Du kan for eksempel engagere dig i dyreværnsarbejdet som kredsformand eller kredsassistent, blive dyreredder, hjælpe til på et af vores 10 internater eller blive vildtplejer.

Fælles for alle vores frivilligområder er det, at du vil få tildelt masser af ansvar, og at et stort engagement derfor er en påkrævet del af opgaven. Til gengæld garanterer vi, at dit arbejde både bliver livsgivende og meningsfyldt, samt at du kommer til at gøre en stor forskel for dyr i nød.

Har du lyst til at bruge noget af din fritid på at hjælpe nødstedte dyr? Så kan du læse meget mere om, hvad de enkelte områder kræver af dig som frivillig i de følgende afsnit her på siden. 
 

BLIV FRIVILLIG

I Dyrenes Beskyttelse har vi omkring 200 frivillige kredsformænd- og assistenter, som tager hånd om lokale dyreværnssager over hele landet. Hvert år rykker vores kredsformænd ud til mange tusind dyreværns- og dyreredningssager.

Opgaverne som kredsformand og kredsassistent kræver, at du har et stort engagement og gå-på-mod, samt at du kan bevare overblik og formår at indgå i rolig og høflig dialog med folk i ofte stressede situationer. Oplæringen foregår sammen med vores erfarne frivillige i en mentorordning med sidemandsoplæring.

Du kan læse mere om jobbet som frivillig kredsformand og se, hvor i Danmark vi mangler frivillige via dette link

Vores frivillige dyrereddere kører ud i vores dyreredningsbiler, når der er brug for hjælp til nødstedte dyr og håndtering af sager, hvor henvender ikke selv har mulighed for at bringe et dyr i nød til nærmeste dyrlæge, internat eller vildtplejestation.

Vores dyrereddere udfører en helt central del af vores dyreredningsarbejde og kører årligt ud til flere tusind sager om dyr i nød. Sagerne starter typisk ved en privat henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som vurderer, om sagen bedst løses med en dyreredning.

Sagerne kan omfatte dyr i alle størrelser og hverken art, popularitet eller sjældenhed spiller en rolle. Vores mission er enkel – alle dyr har ret til hjælp.

Du kan læse mere om jobbet som frivillig dyreredder via dette link

I Dyrenes Beskyttelse har vi 10 internater fordelt over hele landet. Som frivillig på ét af vores internater kan du hjælpe til i dagligdagen med pasning og pleje af dyrene, eller blive plejefamilie og passe dyr i eget hjem.

Hverdagen på vores internater er til tider meget travl og opgaverne står i kø. Internaterne har derfor ofte brug for hjælp til at passe killinger, hjælpe med at gøre rent, lufte hunde eller andet, og her er hjælpen fra vores frivillige helt uundværlig.

Find dit nærmeste internat via dette link og læs mere om, hvilken hjælp der er brug for.

Som frivillig vildtplejer hjælper du vilde dyr i nød, som har behov for pleje for at kunne genudsættes i naturen. Vores landsdækkende netværk af vildtplejere har typisk vildtplejestationerne på deres egen matrikel i en separat bygning på grunden. De hyppigste gæster på vores plejestationer er fugle, pindsvin og egern.

Du kan læse mere om jobbet som frivillig vildtplejer og se, hvor vi mangler frivillige via dette link

I Dyrenes Beskyttelse har vi et efterforskernetværk, som er placeret i vores dyreværnsafdeling i Søborg, der særligt kigger ind i den ulovlige hvalpehandel. Lige nu søger vi frivillige efterforskere, som har tid og lyst til at hjælpe med at sagsbehandle tildelte sager i samarbejde med den koordinerende efterforsker og vores dyrlæger.

Du kan læse mere om, hvad arbejdet som efterforsker indebærer via dette link

Hvordan kan vi ellers gøre en forskel?

Sidder du med en god idé, eller har du andre kompetencer, som du vil sætte i spil til dyrenes fordel? Så send en kort mail til db@dyrenesbeskyttelse.dk. Måske er det netop dig, vi mangler.

 

Læs om Dyrenes Beskyttelses politik for behandling af persondata ved rekruttering af frivillige her.