Bliv frivillig vildtplejer og gør en forskel for vilde dyr

Bornholm
Bjergebakkevejen 4
Vestermarie
3700 Rønne
Tlf: 1812

Esbjerg
Ny Lifstrupvej 25
6715 Esbjerg N 
Tlf: 1812
Kontaktperson: Emil Thygesen

Langeskov
Lærkevej 4
5550 Langeskov
Tlf: 1812
Kontaktperson: Jette og Christian Scheffmann 

Lille Valby
Frederiksborgvej 411
4000 Roskilde
Tlf: 1812
Kontaktperson: Birgit Andersen

Mern
Sagebyvej 14
4735 Mern
Tlf: 60 49 83 27
E-mail: vildtpleje@hotmail.com
Kontaktperson: Susanne Christensen 

Nærum
Egehegnet 30, 2.tv.
2850 Nærum
Tlf. 1812

Silkeborg
Ellingvej 20
Funder Kirkeby
8600 Silkeborg
Tlf: 24 26 13 49 
Kontaktperson: Pia Kjærskov

Vejle
Mølleager 5
Lindved
7100 Vejle
Tlf: 22 39 76 98
E-mail: henrikhusum1@gmail.com
Kontaktperson: Henrik Husum

Veksø
Dyrlægevej 5
3670 Veksø
Tlf: 1812
Kontaktperson: Stine Mars

Våbensted
Krårup Møllevej 10
4990 Sakskøbing
Tlf: 51 95 24 21
Email: vildtpleje@holmkragh.dk
Kontaktperson: Maria Holm Kragh

Ålbæk
Fjordvej 4
9982 Ålbæk
Tlf.: 98 48 83 37, mobil: 21 76 70 37
E-mail: hunter.thomsen@gmail.com
Kontaktperson: Kurt Thomsen

Der er altid brug for nye vildtplejere

Vi tager imod syge og tilskadekomne vilde dyr overalt i landet, hvilket stiller store krav til vores landsdækkende net af vildtplejestationer. Der er derfor altid brug for nye frivillige vildtplejere et eller andet sted i landet. Som vildtplejer skal du:

  • Være engageret: For at være vildtplejer skal man have et stort engagement. Man skal ville arbejdet – man skal virkelig ønske at hjælpe dyrene på dyrenes præmisser.
  • Have øje for dyret og dets behov: Ved at observere dyret og dets adfærd skal vildtplejeren vurdere dets tilstand og behov - og handle derefter.
  • Respekt for de andre frivillige: Man skal respektere de andre frivillige i organisationen og vise det. Dette skal ske både i form af en god omgangstone og i form af respekt for andres meninger og input til arbejdet med dyrene.

Arbejdet som vildtplejer er frivilligt, men Dyrenes Beskyttelse dækker vildtplejerens udgifter til arbejdet. Lige nu søger vi akut plejere til Nordjylland, Vestjylland, Sønderjylland, Sydfyn og Nordsjælland.

Hårdt og givende arbejde

En vildtplejers hverdag byder på mange forskelligartede opgaver. Man skal ikke være bange for at tage fat og blive beskidt. Til gengæld får man rigtig mange gode oplevelser.

Lyder vildtpleje som noget for dig?

Kontakt biolog i Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen her og hør mere. 

Vilde dyr

Vores vildtplejestationerne tager sig hvert år af mange og meget forskellige dyrearter. Både de store og de små, de populære og de upopulære, de almindelige og de sjældne gæster stationerne.

Af de ca. 150 arter, som har været omkring stationerne, er nogle af de mere hyppige knopsvaner, gråænder, musvåger, tårnfalke, natugler, solsorte, mursejlere, pindsvin, egern, ræve og harer.

Tiden i pleje

Mens dyrene er på vildtplejestationen, skal de passes og plejes optimalt. Dette indebærer nogen kontakt med dyrene, men frem for alt masser af beskidt og ind imellem tungt arbejde. Der skal dagligt muges, vaskes, spules, bæres fodersække osv. Alt dette er absolut nødvendigt for, at dyrene trives og i sidste ende overlever opholdet på stationen.

Det er yderst vigtigt, at man hele tiden har fokus på, at det er vilde dyr, der plejes, og at de skal forblive vilde. Man rører derfor kun dyrene, når det er nødvendigt, da de alle stresses ved menneskekontakt. Og stress dræber. Man kæler ikke med dyrene, men har modet til at håndtere dem fast og blidt på én gang.

Genudsætning er målet

Når et tilskadekommet dyr indleveres på en af vores vildtplejestationer, vurderes dyrets chancer for overlevelse og for at komme tilbage til et sundt og velfungerende liv i naturen. Er chancen for overlevelse og genudsætning lille, vil dyret blive aflivet.

Heldigvis er overlevelsen generelt på næsten 60 %.