Hund

Dyretestamente: ​​​​​​Hvem skal tage sig af dit kæledyr, hvis du går bort, før det gør?

Sikker fremtid for dit kæledyr

​​​​​​Med et dyretestamente fra Dyrenes Beskyttelse sikrer du, at der bliver taget godt hånd om dit kæledyr efter dit ønske. Ønsker du, at dyret skal have et nyt, kærligt hjem, vil dyret komme på et af Dyrenes Beskyttelses internater, hvor det ved ankomsten vil blive tilset af en dyrlæge. Når dyret er klar til det, vil det blive videreformidlet med udgangspunkt i internatets videreformidlingspolitik. 

Du kan tegne dyretestamenter på alle familiedyr, f.eks. hunde, katte, kaniner, fugle og krybdyr. Det kræver blot, at du er medlem af Dyrenes Beskyttelse. Læs mere om medlemskab her.

Hvordan opretter jeg et dyretestamente?

Du kan oprette et dyretestamente direkte på vores hjemmeside ved at udfylde formularen nederst på denne side. Har du spørgsmål undervejs, er du meget velkommen til at kontakte medlemsservice på tlf. 33 28 20 25 eller sende en mail til medlem@dyrenesbeskyttelse.dk. 

Husk, du kan kun oprette ét dyretestamente ad gangen i formularen, dvs. hvis du har flere dyr, skal du udfylde flere gange, et pr. dyr. Når Dyrenes Beskyttelse har modtaget din oprettelse via formularen, får du fem kopier af aftalen retur med posten, som du kan lægge et synligt sted i hjemmet og give til familiemedlemmer, venner eller naboer, så de ved, at du har oprettet et dyretestamente. 

Du modtager også et klistermærke til din hoveddør, der viser, at du har oprettet et dyretestamente, samt et plastikkort, som du kan opbevare i din tegnebog. På den måde sikrer du, at alle bliver klar over, at dine dyr skal overgå til Dyrenes Beskyttelse. På både kort og klistermærke vil nummeret til Dyrenes Vagtcentral være påtrykt, så dine pårørende vil kunne få fat på Dyrenes Beskyttelse hele døgnet. 

Hvis det bliver nødvendigt, vil Dyrenes Beskyttelse få tilladelse til at få adgang til dit hjem med hjælp fra en låsesmed. Efter aftale med politiet vil det være en kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse, der henter dyret og bringer det trygt til et af Dyrenes Beskyttelses internater.

Jørgen

Mød Jørgen

For næsten fem år siden kom der en lille killing gående ind i Jørgen Nielsens have. Killingen var sulten og opsøgende, men ingen savnede den lille fyr. Den fik navnet Christian, og i dag er katten Jørgens tro følgesvend. Jørgen har derfor valgt at sikre Christian, hvis han selv skulle gå bort først.

Læs mere

Pia

Mød Pia

Hundene Konrad og Fifi er Pia Pedersens kernefamilie, og de sørger for, at hun aldrig er ensom, selvom hun er meget alene. Pia har tidligere arbejdet som sygeplejerske, og hun ved, hvor hurtigt livet kan ændre sig. Derfor har hun oprettet et dyretestamente, så Konrad og Fifi er sikret, hvis der skulle ske hende noget.

Læs mere

Hvad koster det?

Dyretestamentet er et tilbud til vores medlemmer og koster 300 kr. pr. dyr i oprettelse. Betalingen sker online i forbindelse med oprettelsen. Derefter koster det 100 kr. årligt pr. dyr, indtil selve overdragelsen af dyret sker til Dyrenes Beskyttelse eller ejer selv afmelder aftalen. De 100 kr. trækkes automatisk første gang efter 12 måneder.

Omkostningerne går som hjælp til udgifterne for transport, foder, ophold og dyrlæge i forbindelse med overdragelsen. 

Aftalen træder først i kraft, når Dyrenes Beskyttelse har modtaget betaling for oprettelsen, og bortfalder, hvis aftalen og medlemskabet af Dyrenes Beskyttelse ikke genfornyes årligt. 

Det er gratis at oprette et dyretestamente, hvis du har valgt at begunstige Dyrenes Beskyttelse i dit eget testamente. Da påkræves ej heller medlemskab. Læs mere om at testamentere til Dyrenes Beskyttelse her. Er du allerede testator og ønsker at oprette et dyretestamente, kontakt da venligst medlemsservice.

Hvilke krav er der?

Du skal være medlem af foreningen for at kunne oprette et dyretestamente hos Dyrenes Beskyttelse. Hvis du ikke er medlem, kan du blive det her.

Et generelt krav for oprettelse af et dyretestamente for hunde er, at hundene skal være registrerede hos Dansk Hunderegister, og at de skal være chipmærkede eller øretatoverede. 

 

Opret dit dyretestamente her