Pia Pedersen Dyretestamente

Ingen ved, hvor lang tid vi har

Pia Pedersen har haft hunde i sit liv gennem 42 år nu. Hundene er hendes flok og nærmeste familie og netop derfor, er det vigtigt for hende at sikre, at der bliver taget hånd om hundene, hvis hun går bort først. Pia har derfor tegnet et testamente og oprettet et dyretestamente til sine hunde.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Et smalt hoved med nysgerrige, brune øjne og et pjusket hoved med rolige øjne møder Pia Pedersens gæster som det første, når de træder ind i det lille, hyggelige hus. De to pelsede beboere er Pias hunde, Conrad og Fifi, og det mærkes hurtigt, at hundene er en lige så stor del af hjemmet, som Pia selv.

- Hundene er min kernefamilie, og de sørger for, at jeg aldrig føler mig ensom, selvom jeg er meget alene. Jeg ser dem dog ikke som mine børn, og de blive behandlet som hunde, men vi er meget tætte. De giver mig også afløb for mit omsorgsgen og er bare rigtig godt selskab, siger Pia Pedersen.

Pia har tidligere arbejdet som sygeplejerske, og her oplevede hun helt tæt på, hvordan livet hurtigt kan ændre sig. Hun var derfor ikke sen til at oprette et dyretestamente til sin gamle hund, og det viste sig at være den helt rigtige beslutning.

- Dyretestamentet gav mig en fantastisk ro, og jeg er så glad for at vide, at nogen tager hånd om mine hunde, hvis jeg lige pludselig ikke er her længere. Vi ved ikke, hvad der sker, men vi kan gøre vores bedste for at sikre vores kære, og det er i mit tilfælde hundene, siger Pia Pedersen.

Fra opdræt til genbrugshunde

De sidste 42 år har Pia Pedersen haft hunde i sit liv, både som single og i sit tidligere forhold. Hundene fylder meget i hendes liv, og hun har både avlet og gået på udstilling. I dag underviser hun i sin lokale hundeklub og dyrker mange forskellige typer hundesport med Fifi og Conrad.

- Tidligere har jeg avlet Schnauzere, men i dag har jeg udelukkende genbrugshunde. Det giver bare så meget mening at hjælpe de hunde, der er blevet tilovers, siger Pia Pedersen.

Fifi er en Riesenschnauzer på 9 år. Hun er født i Grækenland og blev fundet i en container med sine kuldsøskende, kasserede som skrald, fordi de var syge med parvovirus. Heldigvis blev de reddet af en græsk dyreværnsorganisation og kom derefter til Danmark, hvor Pia adopterede Fifi. Conrad er en Whippet på 3 år, som havde haft fire forskellige hjem, før han flyttede ind hos Pia. Conrad kunne ikke være alene hjemme, men det har han lært nu.  

Dyrene skal have det godt

Selvom det er hundene, der fylder mest i Pias liv, så går hun generelt meget op i dyrs velfærd. Pia har i mange år fulgt med i Dyrenes Beskyttelses arbejde, og hun interesserer sig både for landbrugsdyr og for de dyr, der lever ude i naturen.

- For mig er alle dyr lige betydningsfulde, og det arbejde, som Dyrenes Beskyttelse laver for at forbedre forholdene for både landbrugsdyr og dyr i den danske natur, betyder rigtig meget for mig. En hund er ikke mere værdifuld end en høne, og vi er forpligtede til at passe godt på dyrene, siger Pia Pedersen.

Pia Pedersen drømmer om, at alle dyr får det rigtig godt, og for hende var det derfor oplagt at støtte Dyrenes Beskyttelse. Ud over dyretestamentet, som omhandler hendes hunde, har Pia valgt at oprette et almindeligt testamente, hvori Dyrenes Beskyttelse er betænkt. Dyrene er Pias hjertesag, hvilket hun viser med sit testamente.  

HVEM SKAL TAGE SIG AF DIT KÆLEDYR, HVIS DU GÅR BORT, FØR DET GØR?

​​​​​​Med et dyretestamente fra Dyrenes Beskyttelse sikrer du, at der bliver taget godt hånd om dit kæledyr efter dit ønske.

Opret dyretestamente