Jørgens kat1

Jørgen har sikret sin kats fremtid

Jørgen Nielsen har tegnet et dyretestamente, som skal sikre, at der bliver taget hånd om hans kat, Christian, hvis Jørgen går bort først. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse tager sig af Christian og finder et nyt og kærligt hjem til ham.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

For næsten fem år siden kom der en lille killing gående ind i Jørgen Nielsens have. Killingen var sulten og opsøgende, og Jørgen forsøgte derfor at finde ud af, om nogen savnede den. Men efter en tur rundt blandt naboerne, viste det sig, at killingen var hjemløs. Killingen flyttede derfor ind ved Jørgen og fik navnet Christian. 

- Da han kom ind i haven, skyndte jeg mig ned for at købe kattemad ved købmanden, for killingen var meget sulten. Heldigvis kunne han spise selv, ellers havde jeg været helt på Herrens mark. Derefter tog jeg ham til dyrlægen, som vurderede ham til at være tre måneder og tjekkede, at han havde det fint, siger Jørgen Nielsen og fortsætter:

- Jeg var godt nok i tvivl, om han skulle blive her ved mig, men det virkede ikke som om, at Christian var det mindste i tvivl. Han kom bare tillidsfuld ind i haven, og så har han boet ved mig siden.

Et dyretestamente giver tryghed

Da Jørgen besluttede sig for at tegne sit eget testamente, gjorde hans advokat ham opmærksom på, at det var muligt at tegne et dyretestamente, så Dyrenes Beskyttelse tager sig af Christian, når Jørgen ikke er her mere. Denne mulighed var den helt rigtige for Jørgen.

- Jeg har fulgt med på TV2 Nord, når de har besøgt Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup. Det  arbejde, de gør for at hjælpe ejerløse katte, gør et stort indtryk på mig. Nu da jeg har Christian, er det virkelig skønt at vide, at nogen tager sig af ham, hvis jeg skulle gå bort før ham. Selvom Christian er glad for mine naboer, så ved jeg ikke med sikkerhed, om de kan tage sig af ham. Derfor er det bare godt at vide, at Dyrenes Beskyttelse gør det for mig, siger Jørgen Nielsen.

Dyretestamentet har givet Jørgen Nielsen ro, da han ved, at Christian aldrig vil blive overladt til sig selv, hvis Jørgen ikke er her mere til at kunne gøre det.

En vigtig del af hverdagen

Selvom Christian bruger rigtig meget af tiden udendørs, så har Jørgen og han nogle helt faste rutiner. Christian vækker Jørgen hver morgen, når han er klar til at komme udenfor, og når Jørgen kommer hjem fra arbejde om aftenen, står katten klar til at gå med ham indenfor igen. Han sover inde hver nat. 

Christian er endt med at betyde rigtig meget for Jørgen. Da han flyttede ind for snart fem år siden, havde Jørgen mest tænkt, at han skulle hjælpe med at holde mus og rotter væk, men katten er blevet en tæt ven. Som Jørgen siger:

- Han er en rigtig humørspreder, som følger med i min dag, hver eneste dag. Derfor var det vigtigt for mig at sørge for, at han bliver passet, også hvis jeg ikke selv kan gøre det længere.

HVEM SKAL TAGE SIG AF DIT KÆLEDYR, HVIS DU GÅR BORT, FØR DET GØR?

​​​​​​Med et dyretestamente fra Dyrenes Beskyttelse sikrer du, at der bliver taget godt hånd om dit kæledyr efter dit ønske. Læs mere her og opret et dyretestamente.

Opret dyretestamente