Dyre- & Naturskolens koncepter og mini-koncepter
Her finder du information og guides om forskellige koncepter under Dyre- & Naturskolen.
I Dyre- & Naturskolen har vi tre hovedkoncepter:
- En dag på dyreinternatet
- Mission 1812
- Dyr'bare Nyheder
Og en række mini-koncepter, som på indgår i vores formidlingsarbejde på dyreinternatet samt ved udekørende formidling:
- Magnettavlen – Levested & Dyreredning
- Dyr’bare Danmark – Biotoper og hjemmehørende arter
- Dyr’bare Nyheder LIVE (Starring Vicky Knudsen, Anders Kofoed, Kim Kofoed)
- BioLab – Biotopworkshop
- Opgavehæftet, En dag på dyreinternatet
Overvejer du at blive frivillig i Dyre- & Naturskolen?
-klik her for at læse mere!

Lær skoleklassen om dyrenes behov
Her kan børn med deres klasser besøge Aarhus Internat i Tranbjerg. Vi er værter ved en lærerig dag blandt dyrene, og er med til at give børnene en uforglemmelig oplevelse, tilpasset fælles mål for læren om organismer i indskolingen 0.-4.klasse (5-10 år).
Hvad er 'En dag på dyreinternatet' ?
Sammen får en gruppe børn helt nære oplevelser med dyr, som skal hjælpe til at lære børnene at læse dyrs sprog og behov. Gennem en tur rundt på dyreinternatet lærer børnene om omsorg og pasning af dyr, dyreredning og samarbejde, som tilsammen skaber øget empati, til glæde for både dyrene og børnene imellem - nu og i deres videre færd.
Først diskuterer vi børnenes egne erfaringer med dyr. Herefter tager vi turen rundt på internatet og oplever forskellige arter af dyr, taler om dyrenes levevis og behov samt redning af dyr. Den opnåede viden får børnene umiddelbart efter indøvet ved arbejdet med vores tilhørende opgavehæfte.
En dag på dyreinternatet tilbydes i øjeblikket på Aarhus Internat. Tilbuddet drives af frivillig formidlere, i et koncept under Dyre- & Naturskolen / Dyrenes Beskyttelse.
Fælles læringsmål for indskolingen
Forløbet ’En dag på dyreinternatet’ relaterer sig til fælles læringsmål om organismer i ’natur og teknologi’ for børnehaveklasse og indskoling. Beskrivelsen findes i progammet under fanen 'Program og fælles læringsmål – En dag på dyreinternatet' herunder.
Hvem kan besøge et dyreinternat?
Tilbuddet er rettet mod skoleklasser og institutioner, med børn i alderen omkring indskolingen. Det er gratis at være med, I skal kun sørge fortransporten til og fra dyreinternatet. Vi tager imod op til 28 børn ad gangen, med tilhørende voksne, som har ansvaret for børnene, mens vores frivillige formidlere giver jer en sjov og uforglemmelig dag på dyreinternatet.
Bliv klædt godt på som frivillig formidler!
Til 'En dag på dyreinternatet' har vi en Samtaleguide at støtte sig op ad, for selvom du måske har begrænset viden om dyr, kan du sagtens blive en fænomenal formidler!
Se programmet, opgavehæftet og samtaleguide til frivillige formidlere herunder!

Lær børn og deres familier om dyreredning
Mission 1812 er et af Dyre- & Naturskolens udekørende koncepter. I et sjovt og engagerende rollespil, for hele familien, lærer vi om vilde- & kæledyr og at være sammen om dyreredning.
Her får du og dine venner chancen for at blive vaskeægte dyrehelte! I kan løse missioner sammen, hvor alle roller er vigtige – fra at finde dyr i naturen eller byen, til at besvare opkald på vagtcentralen, eller rykke ud med dyreambulancen. I fællesskab kan I redde dyreliv – og vi sikrer, at der er plads til alle. Aktiviteterne er for grupper på tre til seks børn.
Vi er sammen om dyreredning – sammen om 1812.
Skal du med som formidler på Mission 1812 – læs guiden herunder og få tjek på hvordan det fungerer.
GUIDE · MISSION 1812
Info – En dag på dyreinternatet
Se vores MINI-koncepter

Dyr'bare Nyheder LIVE
