Svin

Der fødes omkring 39 millioner pattegrise i Danmark hvert år, når man tæller de dødfødte pattegrise med. Men mange grise dør i de danske stalde - faktisk dør mere end hver femte pattegris og godt hver fjerde so. Det betyder, at der årligt opdrættes ca. 29 millioner grise i Danmark. Omkring 10 millioner af disse sendes levende til udlandet, især til Tyskland og Polen. Langt de fleste af de grise der bliver sendt til udlandet, bliver sendt af sted, når de er omkring to måneder gamle. Resten, altså omkring 19 millioner grise opdrættes til slagtning her i Danmark.

Langt hovedparten af svinekødet fra de 19 millioner grise bliver eksporteret umiddelbart efter slagtning.
Det at der bliver eksporteret så store mængder af svinekødet, betyder at hensynet til konkurrencevilkår sætter rammerne for den danske svineproduktion. Fokus er på vækst og lave omkostninger, og det har desværre store konsekvenser for dyrevelfærden, hvilket har medført en lang række dyrevelfærdsmæssige problemer i den danske svineproduktion.

Derfor arbejder vi her i Dyrenes Beskyttelse på flere forskellige fokusområder, for at få bedre forhold for de danske grise. Vi arbejder f.eks. med oplysning, fordi det er helt centralt, at de danske forbrugere kan tage et informeret valg i supermarkedet, og købe kød fra grise, der har haft et liv hvor der er blevet taget hensyn til deres naturlige behov, og derved bruge deres mulighed for at påvirke dyrevelfærden, for de svin der bliver solgt her i Danmark . Derudover arbejder vi politisk på at få hævet minimumsstandarden for alle grisene ved lov, så alle danske grise får bedre leveforhold, også dem der ikke opdrættes med henblik på salg på det danske marked.

Dyrenes Beskyttelse arbejder på følgende fronter, for at gøre livet bedre for svinene i Danmark:

  • Søer skal være løse i hele deres cyklus
  • Dødeligheden blandt pattegrise skal ned
  • Alle svin skal have permanent adgang til rigelige mængder af rodemateriale
  • Rutinemæssig halekupering skal ophøre


Læs rapporten "Hold af svin i Danmark - en industriel produktion"


Her kan du købe svinekød Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Læs rapporten "Velfærdsproblemer hos de danske søer"

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Støt Dyrene

Sådan støtter du

Gør en forskel for dyrene

LUK DETTE VINDUE

Vind 1/2 års forbrug af OLIVER’S Organic foder

OLIVERS Organic indeholder alle de nødvendige næringsstoffer til såvel hvalpe som voksne og ældre hunde. Foderet stammer fra nøje udvalgte økologiske gårde i lokalområdet for produktionen, så dyrene ikke har lidt overlast af lange transporter.

Medlemmer af Dyrenes Beskyttelse får 15%, når de handler hos OLIVER'S Petfood. Derudover donerer OLIVER'S Petfood 10 % til Dyrenes Beskyttelse.
Læs mere på olivers.dk/db   

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager nu i konkurrencen om 1/2 års forbrug af dyrefoder fra OLIVER'S Petfood.