Industrikyllinger

Der opdrættes over ca. 112 millioner industrikyllinger om året i Danmark. Produktionen af industrikyllinger foregår typisk i huse med 40.000 kyllinger. Den måde som de danske industrikyllinger opdrættes og slagtes på er dyrevelfærdsmæssigt problematisk. 

 chickgrow 
Danske industrikyllinger er avlet til at vokse ekstremt hurtigt og til at få et stort brystparti. De vokser fra 50 g til 2 kg på bare 5 uger. Deres ben kan ikke følge med og mere end 80 % af kyllingerne kan ikke længere gå normalt. (Det lille filmklip illustrerer, hvor hurtigt slagtekyllingen vokser i forhold til en æglægger-kylling).

Dyrenes Beskyttelse arbejder for at forbedre industrikyllingernes velfærd, da der er et akut behov for at hjælpe dem.

Vi arbejder for, at alle kyllinger sikres:

  • Adgang til det fri. Kyllingen skal have adgang til et udeareal med god plads, hvor den kan udføre sin naturlige adfærd; skrabe i jorden, støvbade, finde insekter og spise planter.
  • Plads til at bevæge sig. Industrikyllinger skal have god plads at bevæge sig på, og strøelsen på gulvet skal være tør, så den ikke udvikler ammoniak, som giver kyllingerne trædepudesvidninger. 
  • Styrke til at stå på egne ben. Alle industrikyllinger skal kunne stå oprejst ubesværet. Hele kroppen kan følge med væksten, og kyllingen går naturligt rundt.
  • En naturlig vækst. Kyllingen skal have kræfter til at bære sig selv, og hjertet udvikler sig naturligt i takt med dens vækst. 
  • En naturlig døgnrytme. Kyllingen skal sikres en naturlig døgnrytme, som følger nat og dag. Den skal have adgang til naturlig dagslys og skal ikke tvinges til at være vågen om natten med kunstigt lys.

 

Sådan opdrættes en industrikylling:

  • 20 kyllinger pr. 1 m2. Industrikyllinger lever så tæt, at de ikke kan bevæge sig uden at træde oveni hinanden, de får det let for varmt, og sidder især sidst i produktionsperioden med åbent næb og gisper af varme.
  • Fra kylling til køledisk på under 40 dage. Industrikyllinger er fremavlet til at vokse ekstremt hurtigt og til at udvikle et så stort brystparti, at deres ben ikke er stærke nok til at bære dem. De sidste 10 dage af deres liv sidder de ned det meste af tiden.
  • 0 timer i frisk luft. Industrikyllinger lever hele deres liv i lukkede stalde uden adgang til det fri. Den strøelse, de står på, bliver aldrig skiftet ud, så de tramper, for at sige det ligeud, rundt i deres egen afføring.
  • 6 timers søvn i døgnet. Industrikyllinger opdrættes i store haller uden vinduer. Deres døgnrytme kontrolleres af kunstigt lys. Og det er tændt det meste af døgnet, så kyllingerne spiser mere og vokser endnu hurtigere.
  • 2 kg på 5 uger. Industrikyllinger når deres slagtevægt så hurtigt, at deres indre organer har svært ved at følge med. ”Sudden Death syndrom”, hvor kyllinger pludselig falder døde om af hjertesvigt, er et udbredt fænomen.

Slagtekyllingeproduktionen har siden 2001 har været reguleret af Lov om hold af slagtekyllinger, men forholder sig ikke til velfærdsproblemerne som følge af de hurtigvoksende kyllinger, og der er i lovgivningen ingen øvre grænse for hvor hurtigt kyllingerne må vokse. 

Hjælp
dyrene

Når du støtter Dyrenes Beskyttelse bakker du op om vores vigtige arbejde med bl.a. dyreambulancer, internater, dyreværnsarbejde og vores store politiske arbejde for dyrs velfærd...

Læs mere

Kom med i Dyrenes Kids Club

Bliv klogere på dyr og mød nye dyrevenner

Få et prøvemedlemskab af Dyrenes Kids Club og få adgang til vores digitale univers
Her
LUK DETTE VINDUE

Vind 1/2 års forbrug af OLIVER’S Organic foder

OLIVERS Organic indeholder alle de nødvendige næringsstoffer til såvel hvalpe som voksne og ældre hunde. Foderet stammer fra nøje udvalgte økologiske gårde i lokalområdet for produktionen, så dyrene ikke har lidt overlast af lange transporter.

Medlemmer af Dyrenes Beskyttelse får 15%, når de handler hos OLIVER'S Petfood. Derudover donerer OLIVER'S Petfood 10 % til Dyrenes Beskyttelse.
Læs mere på olivers.dk/db   

1
Telefonnummer udfyldes kun, hvis du er over 18 år.
1) Oplyser du dit telefonnummer, kan vi kontakte dig telefonisk vedr. Dyrenes Beskyttelses arbejde og kampagner
Jeg interesserer mig for
Nej tak, luk vindue

Tak. Du deltager nu i konkurrencen om 1/2 års forbrug af dyrefoder fra OLIVER'S Petfood.