TURBOKYLLINGER ER DE NYE BURÆG!

Der er i dag meget få producenter som producerer buræg i Danmark, fordi forbrugerne og de danske virksomheder har valgt buræggene fra. Nu er det turbokyllingens tur!

LEVER KUN EN MÅNED

En turbokylling er et andet ord for slagtekyllingeracen Ross 308. Den er avlet til at vokse meget hurtigt, på meget kort tid – Den er lige så effektiv som en maskine, og den kan vokse fra 50 g. til hele 2 kg. på kun 33 dage. Deraf navnet. 

Den ekstremt hurtige vækst gør, at kyllingens organer og ben ikke kan følge med vægten. Derfor lider rigtig mange kyllinger i den intensive produktion.

Flere store virksomheder har i de seneste år droppet turbokyllingen i deres produktion og sortiment.

Men vi vil have alle med!

Dyrenes Beskyttelse har i årevis kæmpet for at gøre industrikyllinger til frikyllinger, og en total udfasning af turbokyllingen vil være et vigtigt skridt i den rigtige retning for at højne bundniveauet i den danske kyllingeproduktion. 

 

 

 

 

SKRIV UNDER: STOP SALG AF TURBOKYLLINGER

Støt op om vores kamp for at bremse produktion, salg og anvendelse af turbokyllingen i Danmark. Vi bruger din underskrift til at vise danskernes opbakning, når vi taler kyllingernes sag. Derfor er også din underskrift meget vigtig.

 

- Vokser fra 50 gr. til 2 kg på kun 33 dage

- Organer og ben kan ikke følge med

- 3 ud af 4 går ikke normalt

- Flokke på op til 40.000 kyllinger

- 20 kyllinger deles om 1 m2 i stalden.

- Kommer aldrig udenfor

- Kunstigt lys og kun 6 timers mørke i døgnet

 

LÆS MERE OM KYLLINGERNES FORHOLD

 

 

 

 

 

ÉT SKRIDT PÅ VEJEN

Turbokyllingens afløser er primært den langsommere voksende kyllingerace ”Ranger Gold”. Den langsommere vækst gør, at kroppen bedre kan følge med kyllingens vækst. Men Ranger Gold holdes mange steder stadigvæk i meget store flokke uden adgang til det fri - nøjagtigt ligesom turbokyllingen.

Heldigvis indfører en del af de aktører, som udskifter Ross 308 med Ranger Gold, en trinvis indfasning af den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). En standard der blandt andet sikrer, at kyllingerne får mærkbart mere plads, at de vokser langsommere, og at de både får adgang til beskæftigelse og naturligt lys.

Dyrenes Beskyttelse arbejder fortsat hen imod, at alle kyllinger i Danmark får adgang til det fri, og hermed større mulighed for at udøve deres naturlige adfærd. Derfor er udfasningen af turbokyllingen kun et skridt i den rigtige retning.

Vil du være sikker på at købe kylling med god velfærd, så gå efter mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse"

turbokylling
Frikylling

Din støtte går til kampen for at stoppe salg af turbokyllinger. Sammen oplyser vi danske forbrugere om forholdene i konventionel dansk kyllingproduktion, går i dialog med politikerne om strammere lovgivning og præger den danske retail-branche til at sætte dyrevelfærd øverst på  dagsordenen.      

Støt med 50 kr. 

SMS TURBO

TIL 1474

 

ARTIKLER & PRESSEMEDDELELSER 

 

Dyrenes aftale? Farvel til buræg og (nogle) turbokyllinger

Trods udfasningsplaner: Turbokylling bruges stadig som trækplaster

Kyllinger betaler prisen for øget indtjening

Dyrevelfærd på Christiansborg?

Politisk aftale slår bremserne i for turbokyllinger

Trist: Tempoet for udfasning af turbokyllinger sættes ned

Trods Irmas lukning: Dagligvarer med dyrevelfærd er stadig på hylderne

Udbredte velfærdsproblemer i slagtekyllingebesætninger