Cino

Charmetrolden Cino søger nyt hjem.
Cino er kommet ind til os sammen med en flok andre gravhunde da opgaven med et stort hundehold var vokset ejer over hovedet.
Vi ved ikke meget om Cinos fortid, men vi ved at han er en skøn dreng fyldt med energi. Han elsker at gå tur, hvor næsen er plantet i jorden fra start til slut. Det vil et krav at nyt hjem skal gå til træning med ham. Og med det vi har set hos Cino vil han være oplagt til jagt, sweiss eller andet næsearbejde såsom Nose Work eller mantrailing. 
Vi tror ikke, at han har prøvet så meget i sit liv, men da han er en aktiv hund, vil vi prioritere, at han kommer ud i et hjem, hvor han dagligt kommer på gåture og får lov til at være en del af familiens dagligdag.  Han skal til hus med have i et roligt kvarter. Han er ikke glad for at køre i bil, og kan pibe på turen. Når han kommer ud af bilen, er han dog frisk på eventyr. Fremmede mennesker skal han lige se an, og kan virke usikker i første møde. Giver man ham tiden til at se en an, i hans eget tempo, så bliver man hurtigt bedste venner. Da vi ikke ved, hvordan Cino omgås børn, skal nyt hjem være børnefrit og ikke ofte have børn på besøg. Andre hunde er Cino interesseret i på afstand, men ikke altid så glad for dem når de kommer tæt på. 
Vi har fået oplyst at Cino har boet i et hjem sammen med en større flok hunde, men at dette ikke fungerede for ham. Han skal derfor ud og være den eneste hund i nyt hjem. Da vi ikke ved om Cino kan være alene hjemme, skal nyt hjem være indstillet på at træne dette uden bagkant på hvor længe træningen kan tage.  
Cino er en intakt korthåret gravhund af standardstørrelse. Han er 1,5 år og vejer 11,5 kg.

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Reference: 20RH-6986
Hund, Han
Race
Korthåret Gravhund
1 år og 6 måneder
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en hund

  • Hunde bliver typisk 8-15 år.
  • En hund bør ikke være alene mere end 5 timer dagligt.
  • Alle hunde kræver mindst 2 timers aktivering om dagen.

Ansvar

Adoption af hund er en stor beslutning, som altid bør være velovervejet og gennemtænkt. Nyhedens interesse kan fortage sig, men det gør forpligtelserne ikke. Hunde er derfor altid de voksnes ansvar, uanset hvad børn måtte love. Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over faste udgifter til foder, kommer forsikring, udstyr, træning og dyrlægebesøg m.m.

Trivsel

Alle hunde kræver samvær, motion og aktivering. De fleste adfærdsproblemer kan helt undgås, hvis man på forhånd ved, hvad det indebærer at have hund. De fleste problemer forekommer, når hunde ikke oplever nok og lades alene for længe. Som tommelfingerregel bør man aktivere sin hund mindst 2 time dagligt. Det kan være gåture, sporlege, pelspleje eller anden samvær. 

Tilbage til oversigten