Dansk Dyreværn Århus

1-års fødselsdag: Over 700 hjem til dyrene i Århus

1. september er det 1 år siden, at Dyrenes Beskyttelse og Dansk Dyreværn Århus fusionerede og sikrede, at dyr i nød stadig kan få hjælp i Tingskoven. Det sidste år har over 700 dyr fået nye, kærlige hjem og internatet har fået ny leder, dyrlægeklinik og masser af velfærd for de østjyske familiedyr.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyreinternatet i Tingskoven har siden 1948 stået klar til at hjælpe familiedyr i nød. Internatet har hjulpet tusindvis af dyr gennem årene, men i 2021 truede en konkurs internatet med lukning. Heldigvis blev der fundet en løsning og den 1. september 2021 fusionerede Dansk Dyreværn Århus med Dyrenes Beskyttelse.

Det sidste år har over 700 dyr fået nye, kærlige hjem, og århusianerne har virkelig taget godt imod Dyrenes Beskyttelse og bakket op omkring de nye beboere i Tingskoven.

- Vi har fået doneret alt fra tæpper af borgerne i Århus, til kummefrysere af de lokale butikker, så vi har virkelig fået en god start her. Århusianerne er stolte af deres internat, så vi kunne tydeligt mærke, at det var en lettelse, da vi meldte ud, at stedet ville køre videre, fortæller Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse, der fra starten var med til at hjælpe Dansk Dyreværn Århus godt i gang.  

Kaninafdeling, dyrlægeklinik og mange flere dyr

Der har været travlt i Århus det sidste år. Efter Dyrenes Beskyttelse er begyndt at drive internatet, er der kommet mange flere forskellige typer af dyr. Det har betydet, at fugleafdelingen er blevet genetableret og så er der blevet lavet en afdeling til krybdyr, så de har et godt sted at bo, når de kommer på internat.

Dyrenes Beskyttelse har et stort korps af frivillige, som tager rundt og hjælper dyr på baggrund af henvendelser fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Det har betydet, at der nu kommer dyr ind på internatet døgnet rundt, så der generelt er mere travlt. De mange nye dyr, har også betydet andre ændringer hos Dansk Dyreværn Århus.

- Vi har lavet en generel revurdering af alt, der foregår på internatet og en af de ting, som har stor betydning, er, om dyrene kan komme til dyrlæge hurtigt, og at den proces foregår uden stress. Vi har derfor fået etableret dyrlægeklinik med fast dyrlæge tilknyttet, og det har gjort en stor forskel for dyrene, fortæller Karina Fisker.

Særligt kattene har fyldt meget det sidste år, men også kaninerne har givet travlhed på internatet. Bygningerne var næsten nyrenoverede, men der mangler en udendørs kaninafdeling. Det er derfor planen, at der i løbet af 2023 bliver bygget sådan en, så kaninerne kan få luft under ørene.

Frivillige kræfter til Århus

For at kunne hjælpe så mange dyr hver dag har det været nødvendigt at få hjælp udefra. Det sidste år er derfor også blevet brugt på at få etableret en stærk gruppe af frivillige, som hjælper både på internatet og med at passe killinger derhjemme.

- Vi er meget afhængige af at få hjælp fra de ekstra hænder, så vi har derfor brugt mange kræfter på at få en god gruppe af frivillige, hvilket vi har nu. Det giver bare den ekstra tid til dyrene, som er enormt vigtig, afslutter Karina Fisker.

1. august 2022 startede Rolf Nordentoft som internatleder. Han har fungeret som frivillig dyreredder i en periode, men skal nu hjælpe internatet godt videre.