Hver femte er tilbøjelig til at sætte deres kryds ved et parti, som fører en dyrevenlig politik.

Danskerne: Dyrevelfærd er et vigtigt valgtema

Ny meningsmåling viser, at dyrevelfærd er et vigtigt tema for danskerne til det kommende folketingsvalg. Hver femte er tilbøjelig til at sætte deres kryds ved et parti, som fører en dyrevenlig politik.

Skrevet af:
Britta Riis

Danskernes vigtigste dyrevelfærds-dagsordner

Når danskerne snart går til valgurnerne, så er hver femte tilbøjelig til at sætte deres kryds efter, om partiet eller kandidaten fører en dyrevenlig politik. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Dyrenes Beskyttelse blandt 2050 danskere. Mere end hver tredje svarer i samme undersøgelse, at dyrevelfærd er et vigtigt tema til folketingsvalget. 

”Dyrevelfærd er et emne, der generelt ligger danskerne meget på sinde, hvad enten det er vores kæledyr, forholdene for de vilde dyr i naturen eller de mere end 200 mio. svin, fjerkræ, kvæg og mink, som dansk landbrug hvert år producerer. Derfor kommer det heller ikke bag på mig, at dyrevelfærd tegner til at blive et afgørende tema i den kommende valgkamp,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Forbud mod lange dyretransporter er det vigtigste emne

I undersøgelsen blev deltagerne også præsenteret for 16 dyrevelfærdsproblematikker og bedt om at udvælge de vigtigste til det kommende folketingsvalg. Her var der et klart flertal for at sætte fokus på forbud mod lange dyretransporter. 

”Det har gjort et stort indtryk på danskerne, at der har været fokus i medierne på de dårlige forhold for de næsten 15 millioner danske smågrise, som hvert år sendes levende på lastbiler ud i verden. Men også de grimme sager med hvalpefabrikker og ulovlig handel med hunde har medvirket til, at befolkningen ønsker et dyrepoliti og hårdere straffe i dyreværnssager,” siger Britta Riis. 

Hårdere straffe i dyreværnssager kom ind på en andenplads, mens indførelse af dyrepoliti og indsats mod ulovlige hvalpefabrikker blev henholdsvis nummer tre og fire. Sidst men ikke mindst på danskernes top fem over vigtige dyrevelfærdsdagsordner er mere plads til vild natur. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 2.050 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Den er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel. Interviewene er gennemført i perioden 28. februar – 15. marts 2019.