Dyretransport

Dyretransporterne fortsætter

Advarsel: Stærke billeder! Nyt videomateriale dokumenterer, at problemet med vanrøgtede dyr på lange dyretransporter på tværs af Europa stadig forekommer.

Skrevet af:
Katherina Petersen

De forfærdende forhold om bord på de europæiske dyretransporter fortsætter. Det viser en ny videoundersøgelse foretaget af en række europæiske dyrevelfærdsorganisationer. I den nye video kan man blandt andet se, hvordan de levende dyr bliver transporet i flere døgn ad gangen uden pauser og uden adgang til dyrelægehjælp.

Undersøgelsen kommer på baggrund af den internationale kampagne mod lange dyretransporter, som også Dyrenes Beskyttelse har deltaget i.

Siden Dyrenes Beskyttelse satte kampagnen i gang i Danmark i 2016, har den været med til at skabe opmærksomhed om de lidelser, som dyrene udsættes for hver dag over hele Europa. 

På baggrund af kampagnen blev der i maj 2016 indkaldt til åbent samråd om dyretransporter, hvor den daværende regering med fødevareminister, Esben Lunde Larsen, tilkendegav at man støtter et max på 8 timers dyretransport og vil være aktiv i en ændring af EU’s transportregler. Det vil nu blive undersøgt, om kalve overhovedet er transportegnede. 

Kampagnen har indtil videre indsamlet over 750.000 underskrifter ud af det samlede mål på én million for at få taget sagen op på EU-plan.

Din stemme er vigtig

Dyrene eksporteres levende rundt i og ud af Europa på ladet af lastbiler. Dyrene er levende ved afgang, men ved rejsens afslutning er flere som regel faldet døde om. Danmark har et ansvar for at gøre en indsats for at forbedre forholdene for dyrene på transporterne, men problemet er større end hvad, vi kan lovgive om her i landet.

Du kan gøre en forskel.

Skriv under på stoplangedyretransporter.dk og gør din stemme gældende.

Danmark er med i kampen mod lange dyretransporter

Belgien, Sverige, Tyskland, Holland og Danmark har skrevet under på en resolution med det formål at lægge pres på Europa Kommissionen for at undersøge og forbedre forholdene. Kampagnens mål er at få flere europæiske lande til at tilslutte sig, så den fælleseuropæiske lovgivning om dyretransporter kan strammes op. Målet er blandt andet, at dyr maksimalt må transporteres i 8 timer ved eksport.

Dyrenes Beskyttelse og vores samarbejdspartnere opfordrer til følgende ændringer:

• En sammenhængende EU strategi med effektive incitamenter til at stoppe lange dyretransporter af levende dyr.

• De levende dyr bør erstattes med frossent eller behandlet kød.

• Indtil de lange dyretransporter kan udfases, opfordrer vi til yderligere skridt for at nedbringe dyrenes transporttid.