Artikel, 12. december 2019

Flæskesteg med Thomas Rode

Har du mod på at give flæskestegen et pift til årets julemiddag? Så følg Thomas Rodes udførlige opskrift på flæskesteg og sovs. God fornøjelse.

Image of Dyrenes Beskyttelse
Del artiklen på:
Thomas Rode

Opskriften

Du har brug for:

  • En flot ridset flæskesteg fra en producent Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.
  • Groft havsalt 
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 - 3 laurbærblade 
  • 2 - 3 nelliker
  • 2 - 3 gulerødder, skrællede og skåret i mindre stykker 
  • 2 - 3 rødløg, pillede og skåret i grove både 
  • 1 tsk. tomatpure
  • 0,5 dl rødvinseddike
  • 1 l ande, kyllinger eller kalvefond

Sådan gør du:

Tag gerne stegen ud af emballagen dagen før og tør den af med køkkenrulle. Lad den stå øverst i køleskabet med svær opad, utildækket, natten over. 

Stil ovnen på 230 grader.

Gnid de ridsede svær med groft salt og frisk kværnet sort peber og sørg for at komme godt ned mellem ridserne.

Kom rødvinseddiken samt fonden i en bradepande af passende størrelse.

Placér stegen med sværen nedad og krydr den på undersiden. Vend grøntsagerne med tomatpureen og fordel dem omkring stegen med laurbærblade og nelliker.

Sæt bradepanden i ovnen og giv stegen 15 - 20 min, hvorefter den vendes og efterkrydres med lidt saltkrystaller. 

Skru ovnen ned på ca 200 grader og giv den 40 - 45 minutter. 

Tag stegen ud og lad den stå utildækket et lunt sted i mindst 30 min.

Hæld indholdet af bradepanden i en blender og blend saucen helt glat. Si den over i en kasserolle og kog væsken lidt ind til passende konsistens og smag. 

Tænd grillen i ovnen. Giv sværen det sidste, så den bliver ensartet sprød og gylden. Tag stegen ud og lad den stå i 4-5 min. Adskil svær og steg og skær kødet i skiver på 0,5 cm. 

Anret det på et varmt fad. Del sværen i ridserne og fordel dem over kødet. Varm saucen og server den som tilbehør.