God træning er god dyrevelfærd

God træning er god dyrevelfærd

Der bliver flere og flere hunde i byerne, men der er også opstået en ny type hundeejer, for hvem hunden er et attraktivt tilvalg, der tages mere seriøst end tidligere.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Antallet af hunde i byen vokser, og tal fra Dansk Hunderegister viser, at antallet af registrerede hunde i landets fire største byer København, Aarhus, Odense og Aalborg mellem 2011 og 2016 er steget med mellem 42,6 pct. og 47,9 pct.. 

Ifølge Regitze Acacie, der er stifter af Københavns hurtigst voksende hundeskole, KøbenhavnerSnuden, har den typiske hundeejer ændret sig markant de seneste år.

”Hundeejere i byen er ofte meget ansvarlige og bruger en masse tid, energi og penge på deres hunde. Der er fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed, sundhed og ordentlig ernæring. Hunden er for de fleste et attraktivt tilvalg, og det betyder, at det tages mere seriøst end tidligere,” siger Regitze Acacie.

Den nye hundeejer 

Måden at holde hund på i byen har taget en drejning, og den nye hundeejer anskuer hunden som et attraktivt tilvalg til hverdagen. Respekt og forståelse for hundens behov er nu kommet i højsæde, og det samme er hundetræning. 

For Regitze Acacie trækker tendens også hundetræningen længere væk fra den gammeldags opfattelse af hundetræning med straf, lederskab og dominansteorier. Hundetræningen består i højere grad af glade og rolige toner, der tager udgangspunkt i en positiv træningsmetode. 

Aktivering af hunden består i dag af både hundetræning og gåture, hvor det er vigtigt at holde for øje, at en optimal gåtur hverken afmåles i varighed eller hundens træthed. Den optimale gåtur afmåles derimod af den tid og fred, hunden får til at kunne udfolde sine instinkter. 

5 gode råd til gåturen

- Giv masser af mulighed for at snuse og markere.

- Opsøg buskadser, træer og indbydende miljø med niveauforskydning og forskellige typer underlag.

- Indfør let træning på turen, hvor hunden som belønning kan opnå, hvad den ønsker - f.eks. at løbe løs eller hilse.

- Hundens mad kan gives som lette sporsøg, eller godbidder kan gemmes på turen.

- Udnyt byens legepladser, træstubbe, store sten, planker, bænke, cykelstativer m.m. til at udfordre hunden, selvfølgelig med hensyn til hundens alder og fysik. Hunde-parkour med kropskontrol og balance er underholdende, giver samarbejde mellem hund og ejer, og skaber selvtillid hos hunden.