Dyrenes Beskyttelse emblem

Ny bestyrelse skal styrke Dyrenes Beskyttelses arbejde

Fremtiden byder på nye muligheder og udfordringer for foreninger som Dyrenes Beskyttelse, hvilket nu også afspejles i dyrevelfærdsorganisationens nye bestyrelsessammensætning. Det er et af de første skridt på vejen til at realisere 2030-ambitionen om at hjælpe endnu flere dyr i nød.

Skrevet af:
Claus Nielsen Lyckhage

For nylig mødtes Dyrenes Beskyttelses repræsentantskab i Horsens for at vælge en ny bestyrelse. Historisk har bestyrelsen i Dyrenes Beskyttelse været sammensat af op til 21 medlemmer, heriblandt områdeformænd fra hvert af de 13 områder, der arbejder lokalt med dyreredning. Men tiden er nu løbet fra den model. Fremover bliver det en noget mindre bestyrelse med 11 medlemmer bestående af en formand, en næstformand, fem områdeformænd og fire eksterne profiler, der udvælges ud fra deres faglige erfaring med fx organisationsudvikling, digital omstilling, strategi eller økonomi.

”Vi har store ambitioner for i fremtiden at udbrede vores arbejde med at hjælpe dyr i nød, men tiderne forandrer sig, og det kræver, at vi som organisation omstiller os for at kunne følge med, hvad enten vi taler vækststrategier, digital transformation eller internationalisering. Derfor glæder det mig rigtig meget, at vi nu har en mindre og mere strategisk fremadrettet bestyrelse på plads, som besidder de kompetencer, vi får brug for til at bære Dyrenes Beskyttelse ind i fremtiden, samtidig med at vi holder fast i vores kernekompetencer,” siger Per Jensen, bestyrelsesformand for Dyrenes Beskyttelse.

Den nye bestyrelse består af Per Jensen (formand), Anne Marie Pilegaard (næstformand og områdeformand Viborg), Birgitte Heje Larsen (biolog), Michael Hjorth Susaa (marketing- og forretningsudviklingschef, Teknologisk Institut), Maria Vang Johansen (Professor i Parasitære Zoonoser, Københavns Universitet), Jannik Zeuthen (styringskonsulent med fokus på bl.a. forretningsstrategi og business intelligence), Tobias Holm (områdeformand Roskilde), Olav Wulff (områdeformand Fyn), Torben Pihl (områdeformand Nordjylland), Poul-Erik Jørgensen (områdeformand Storstrøm) og Lene Lindholm Christiansen (områdeformand Nordsjælland).

Øget internationalt fokus i 2030-strategien

Den nye bestyrelse får nok at se til, for ambitionerne er store i Dyrenes Beskyttelse, der for nyligt har vedtaget en ny 2030-strategi. Internationalisering, biodiversitet, klima, digitalisering og styrkelse af det frivillige netværk er nogle af de ord, der skal sætte retning for foreningen samtidig med, at man løser alle kerneopgaver.

”Dyrenes Beskyttelse er både den ældste og den største dyrevelfærdsorganisation i Danmark. Den slags forpligter. Vi har nu i mange år fokuseret på at opbygge vagtcentralen 1812 og vores netværk af internater og vildtplejestationer, samtidig med at vi har engageret os i politikudvikling for at sikre bedre forhold for både landbrugsdyr, kæledyr og vilde dyr. På den måde har vi skabt et unikt og bredt sikkerhedsnet under dyrene i Danmark, og det skal vi fortsætte med. Den digitale omstilling kommer til at hjælpe os på den rejse med at løse opgaverne endnu bedre til gavn for dyrene,” siger Per Jensen.

”Samtidig kigger vi ind i en fremtid, hvor flere beslutninger tages internationalt, og her er netværk nøgleordet til at få indflydelse. Vi er allerede repræsenteret i internationale netværk af dyrevelfærdsorganisationer som Eurogroup For Animals, Asia For Animals Coalition og den nyligt lancerede World Federation For Animals, som vi er medgrundlægger af. Europa-Kommissionen har netop besluttet at revidere al dyrevelfærdslovgivning i EU efter pres fra os. Det er en stor sejr, og nu skal vi de kommende år følge det arbejde ihærdigt samtidig med, at vi presser på for at få FN til at sætte dyrevelfærd som et nyt verdensmål,” siger han.

  • Del artiklen på: