Rådyr på byggeplads

Stor redningsaktion: Rådyr fanget i hul på byggeplads

På en byggeplads i Århus faldt et rådyr ned i et hul, og havde ikke selv nogen chance for at komme op igen. Heldigvis blev rådyret opdaget af en medarbejder på pladsen, der straks ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp.

Skrevet af:
Stine Fredberg

Hen over sommeren blev en stor redningsaktion udført på en byggeplads i Århus. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtag et opkald, der krævede en redningsindsats ud over det sædvanlige. 

Et rådyr var faldet i et hul, og havde ikke nogen mulighed for selv at komme op igen. Der var ingen, der vidste, hvor længe det lille rådyr havde været i hullet, og det var derfor vigtigt at få det op, så hurtigt som muligt.

Når et dyr vil fortælle dig noget

Heldigvis var Jesper på arbejde på byggepladsen, og var i gang med sit sædvanlige arbejde, da han undrede sig over en krages adfærd. Kragen sad helt stille, mens den havde øjnene stift rettet ned mod ét af hullerne på byggepladsen.

Det vakte Jespers opmærksomhed, og han besluttede sig for at undersøge, hvad kragen kiggede efter. Det viste sig at være et rådyr, der gik rundt nede i hullet, og fordi det var så dybt, havde det ingen chancer for at komme op igen uden hjælp.

Derfor ringede Jesper 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, og straks kørte to af vores frivillige kredsformænd mod byggepladsen for at hjælpe det stakkels rådyr.

En svær redningsaktion

Ved ankomst kunne kredsformændene se, at rådyret var både stresset og udmattet. Men det var ikke nogen nem opgave at få dyret op af det dybe hul, og samtidigt var det naturligvis vigtigt, at sikkerheden var i top for både rådyret og alle involverede i redningsopgaven.

På byggepladsen gik der ikke længe før rådyret kollapsede af udmattelse, så hurtigt blev der lagt en plan for, hvordan det skulle reddes op af hullet. 

Redningsindsatsen foregik ved, at der blev kastet en presenning ned over rådyret, så Jesper og en kollega kunne kravle ned i hullet for stille og roligt at binde rådyrets ben sammen og lægge det på presenningen. Herefter kunne en tredje kollega forsigtigt hæve rådyret op af hullet med en kran. 

Hjemvendt i naturen

Tilbage på landjorden igen blev rådyret tjekket af de to frivillige kredsformænd. Det var meget dehydreret, men ellers uskadt trods den voldsomme oplevelse. Rådyret blev tilbudt vand, som den drak af. Derefter rejste den sig, og løb roligt mod en nærliggende skov, hvor den igen kunne vende tilbage til sit hjem i naturen.