Richard

Tæsket og smidt ud hjemmefra

De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos.

Skrevet af:
Anna Dalgaard

Tæsk og forvisning var hverdagen i årevis for Richard, der blev slået og smidt ud hjemmefra, når ejeren ikke kunne overskue ham. Det betød, at Richard måtte gå alene rundt i byen og lede efter den pleje og omsorg, han ikke fik derhjemme.  En bekymret borger ringede derfor til Dyrenes Beskyttelse, der straks tog affære i sagen:

”Richard havde rendt forvirret rundt i byen i flere år, og borgerne var derfor blevet bekymret for hans ve og vel. Når han blev inviteret indenfor hos nogen i byen, blev han enormt glad for at få mad og omsorg. Han var en sølle stakkel, ” fortæller Gitte Tiberg, frivillig i Dyrenes Beskyttelse, der var ude og tale med byens borgere og Richards ejer.

Image-11.png

En lys fremtid

Heldigvis overdrog ejer Richard frivilligt til Nordjyllands Internat, fordi det var steget vedkommende over hovedet. Men da Richard ankom til internatet, var han hårløs flere steder på kroppen, og hans urin var blodigt. Det tydede i høj grad på både fysisk og psykisk misrøgt, og han har derfor været under skarp kontrol og til flere behandlinger, siden han kom i gode hænder på internatet.

”Richard har helt klart taget skade af sit hårde liv. Han ryster på bagbenene og bliver meget utryg, når han skal være alene. Det er tydeligt, at han lider af seperationsangst, men taget hans voldlige og utrygge fortid i betragtning er han blid og rar at være sammen med,” siger Cathrine Cocks, medarbejder på Nordjyllands Internat.

På internatet fik Richard efterhånden en regelmæssig hverdag med sund kost og gode lange gåture. Hans afføring blev bedre og pelsen på ryggen blev fin igen. I sidste uge fandt Richard endelig et nyt og kærligt hjem, hvor han kan nyde tilværelsen i omsorgsfuldt selskab af sin nye familie. Fremtiden og alderdommen ser lys ud for Richard med den hårde start på livet.