I FÆLLES KAMP FOR PELSDYRENE

Minkavl fortsætter i Danmark, men mere end 60 dyrevelfærdsorganisationer er gået sammen i kampen for at forbyde pelsproduktion i hele EU. Underskriftsindsamling skal få sagen på EU-politikernes dagsorden, så et europæisk forbud kan blive en realitet. 

STØT DYRENE MED DIN UNDERSKRIFT

Indespærret i små, golde bure. Uden ordentlig beskæftigelse. Rovdyr, der er vant til territorier på flere kilometer. Dag ud og dag ind. Et formålsløst, trist liv. Til det bliver dagen for aflivning. 

Dyr i pelsdyrindustrien lever et kort, indholdsløst liv – kun for at ende som pelsprodukter 

I Danmark genoptages minkproduktionen fra januar 2023, og i hele Europa lider pelsdyr unødvendigt. 

Lad os samles for at opnå et pelsfrit Europa. Hvor dyrevelfærd, miljø og sundhed vejer højere end masseproduktion og pelsprodukter. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTIKLER & NYHEDER

Fortsat minkavl er forkasteligt

Regeringen: Dyrevelfærd er ikke afgørende for minkforbud

Sofie Carsten Nielsen(R) ønsker stop for minkproduktion

Københavns modeuge melder klart ud: Pels-nej tak

Dyrenes Beskyttelse med i kampen mod europæisk pelsproduktion

Dyrenes Beskyttelse: Løb ikke risikoen med en forældet minkproduktion

 

"Ved at løfte i flok og få et europæisk forbud mod pelsproduktion er vi med til at få lukket en forældet industri. Buralderen er ovre."

Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse 

 

#FURFREEEUROPE

 

EU SKAL I FØRETRØJEN

Underskriftsindsamlingen for et europæisk forbud mod pelsproduktion er initieret af blandt andet paraplyorganisationen Eurogroup for Animals, der er dyrenes stemme i Europa. Mere end 60 dyrevelfærdsorganisationer arbejder her sammen for at få et forbud mod både pelsproduktion og for at placere pelsprodukter på det europæiske marked.  

Flere lande, som Norge, Storbritannien og Østrig, har allerede vinket farvel til minkproduktionen. Mens også lande, som vi normalt ikke sammenligner os med rent dyrevelfærdsmæssigt som Tjekkiet og Serbien, har enten iværksat forbud eller udfasning. 

Målet er at indsamle en million underskrifter på tværs af EU. Opnår man en million underskrifter er EU-Kommissionen efterfølgende forpligtet til at tage stilling til forslaget. De skal blandt andet vurdere, om forslaget skal behandles yderligere med henblik på at blive stillet som lovforslag.