VIL DU GÅ GENNEM MUDDER OG VAND FOR SVIGTEDE DYR?

Tag din bedste ven med til et sjovt hundeløb i Hillerød og Århus.

Der venter jer en dag med masser af mudder og vand. I skal sammen kravle, gå og løbe jer igennem den 3 km lange bane fyldt med sjove, våde og mudrede forhindringer. Det bliver en aktiv dag, hvor I får mulighed for at pjaske og lege i den skønneste natur. Bagefter kan I skylle mudderet af jer, gå i Doggy Baren og hænge ud i lounge-området og se på de andre mudderhunde, kigge på boder, få lidt at spise og meget mere.

Din hund vil elske dig for det.

Udover at få en sjov dag i godt selskab, så får du som deltager i hundeløbet også en Muddy Dog t-shirt og en Muddy Dog bandana til din bedste ven. 

Når du køber en billet, støtter du samtidigt de svigtede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater. 

koeb billet ctaknap.png

Vil du kun være tilskuer, så behøver du ikke at købe en billet.

overskud2.png

LAV DIN HELT EGEN INDSAMLING TIL FORDEL FOR DE SVIGTEDE DYR

ER DU OG DIN BEDSTE VEN KLAR TIL AT BLIVE MUDRET?

Så kom til Muddy Dog hundeløb i Hillerød og Århus den 1. og 15. september.

MUDDY DOG HILLERØD

1. september kl. 10:00

Firmaidræt Hillerød
Milnersvej 35
3400 Hillerød

I det bakkede landskab omkring Firmaidræt Hillerød har vi lavet en 3 km lang rute med sjove forhindringer, som du og din bedste ven skal igennem. Her vil I få mulighed for at boltre jer i vand og mudder sammen. Få en sjov og aktiv dag i den skønneste natur.

Se ruten her

DET PRAKTISKE

Vi mødes ved FirmaIdræt Hillerød, Milnersvej 35, 3400 Hillerød - indgang via Frederiksborgcentrets p-plads, hvor der også er mulighed for at parkere på P2. Fra parkeringspladsen vil vi guide dig til startpladsen. Meld dig i Informationsteltet, hvor du får udleveret din Doggy-bag med Muddy Dog t-shirt, løbsnummer og Muddy Dog bandana. Når du og din bedste ven når i mål, får I en præmie i form af en medalje til dig og en roset til din bedste ven, som I kan smykke jer med, som bevis på at I har deltaget i det sjoveste hundeløb.

Det er ikke et spørgsmål om at komme først. Det er et spørgsmål om at have det sjovt. Alle kan være med. Så tag hele familien med til en anderledes og sjov oplevelse i den gode sags tjeneste.

Vi lukker for tilmeldingerne fredag den 30. august 2019 eller tidligere, hvis billetterne bliver udsolgt.

Vi glæder os til at se jer til det sjoveste og mest mudrede hundeløb i Hillerød den 1. september 2019.

 

MUDDY DOG ÅRHUS

15. september kl. 10:00

Århus Firma Sport
Paludan-Müllersvej 110
8200 Århus N

I det varierede grønne landskab omkring Århus Firma Sport har vi lavet en 3 km rute med sjove forhindringer, som du og din bedste ven skal igennem. Her vil I få mulighed for at boltre jer i vand og mudder sammen. Få en sjov og aktiv dag i den skønneste natur.

Se ruten her

DET PRAKTISKE

Vi mødes ved Århus Firma Sport, Paludan-Müllersvej 110, 8200 Århus N, hvor der er mulighed for at parkere. Meld dig i Informationsteltet, hvor du får udleveret din Doggy-bag med Muddy Dog t-shirt, løbsnummer og Muddy Dog bandana. Når du og din bedste ven når i mål, får I en præmie i form af en medalje til dig og en roset til din bedste ven, som I kan smykke jer med som bevis på, at I har deltaget i det sjoveste hundeløb.

Det er ikke et spørgsmål om at komme først. Det er et spørgsmål om at have det sjovt. Alle kan være med. Så tag hele familien med til en anderledes oplevelse i den gode sags tjeneste.

Vi lukker for tilmeldingerne fredag den 13. september 2019 eller tidligere, hvis billetterne bliver udsolgt.

Vi glæder os til at se jer til den sjoveste og mest mudrede hundeløb i Århus den 15. september 2019.

 

 

 

 

 

 

ALT DET PRAKTISKE

GENERELT

Alle deltagere og tilskuere skal overholde følgende regler og eventuelle instrukser eller forskrifter, der gives på dagen for arrangementet af Muddy Crew. 

 1. Deltagergebyret kan ikke refunderes. Billetter refunderes ikke op til 7 dage før eventets start.
 2. Alle deltagere og ledsagede mindreårige deltager udelukkende på eget ansvar. Dyrenes Beskyttelse kan ikke holdes ansvarlig for skader, død, ødelagte eller mistede genstande, med mindre disse er forårsaget af Dyrenes Beskyttelse og kan henføres til forsømmelighed fra Dyrenes Beskyttelses side. Enhver deltager, der er usikker på hvorvidt de selv, eller personen de har ansvar for, har den fornødne fysik til at gennemføre ruten, bør søge vejledning hos en læge forud for arrangementet.
 3. Dyrenes Beskyttelse tager alle forholdsregler for at minimere deltagernes risiko for tilskadekomst under selve eventen. Alle deltagere i Muddy Dog accepterer, at der kan være forhold eller omstændigheder ud over Dyrenes Beskyttelses kontrol, der kan føre til uforudsete risici. Hvis du har spørgsmål i den forbindelse, skal du kontakte Muddy Dog-teamet, inden du tilmelder dig eventen. Deltagere med ansvar for en deltagende mindreårig, skal være ekstra opmærksomme på at sikre, at denne overvåges hensigtsmæssigt for at mindske risikoen for tilskadekomst. Alle deltagere forpligter sig ligeledes til at prioritere sikkerheden for alle andre deltagere og deres hunde. 
 4. Vi anbefaler, at man har en stivkrampevaccination, der er aktiv.

Regler for tilmelding 

 1. Børn mellem 8-15 år skal deltage sammen med en ledsagende voksen på 18 år eller derover. 
 2. Hvis du tilmelder et barn under 16 år, bekræfter du samtidig, at du har ansvar for barnet. Derudover accepterer du, at barnet overholder alle tilmeldingsreglerne. 
 3. På dagen for arrangementets afholdelse, skal alle deltagere overholde de regler, der udstikkes af politiet og/eller Muddy Crewet. 
 4. Desværre egner hundeløbet sig ikke til deltagelse af gangbesværede, kørestolsbrugere eller lignende. 
 5. Deltagere der ankommer for sent til arrangementet skal henvende sig i informationsteltet og følge givne instrukser. 
 6. Vi forbeholder os ret til at ændre hundeløbets bane på dagen for eventets afvikling for at undgå eventuelle uventede komplikationer, der kan påvirke Muddy Crewet, deltagere, frivillige, tilskuere og/eller hunde. 
 7. Tilskuere til Muddy Dog deltager helt og holdent på eget ansvar, og må kun opholde sig på angivne områder. 
 8. Deltagerne og deres hunde inddeles i kategorier, og deltagernes starttider varierer derfor alt efter hundens størrelse. Deltagerne sendes afsted med 5-10 minutters mellemrum mellem kl. 10.00 og ca. kl. 16.00. Start – og sluttidspunkt kan ændres afhængig af det samlede deltagerantal. De endelige starttider vil blive sendt til alle deltagere via e-mail ca. to uger før arrangementet. 

På dagen

 1. Muddy-Dog anmoder om, at alle deltagere afstår fra at ryge under hundeløbet. 
 2. Muddy-Dog anmoder deltagere og tilskuere om at tage hensyn og afstå fra aggressiv adfærd eller fornærmende sprog overfor andre deltagere, vores arrangører og frivillige. 
 3. Hundeløbets bane er specielt tilpasset, således at deltager og hund kan løbe/gå banen sammen. Der må kun være en hund pr. voksen deltager på banen ad gangen. Det er deltagernes ansvar, at de altid har kontrol over deres hund, og hunden skal altid føres i snor af en voksen over 16 år. 
 4. Muddy-Dog forbeholder sig ret til at diskvalificere enhver person eller hund fra eventen, hvis de bryder reglerne eller udgør en fare for andre deltagere, hunde, frivillige, Muddy Crewet eller tilskuere.   
 5. Det må forventes at sko og tøj bliver vådt og mudret, derfor tilrådes det at have praktisk tøj og fodtøj på. 


Regler for deltagelse – hunde: 

 1. Deltagerne skal selv samle afføring op efter deres hund – Der vil være poser til rådighed på dagen, men tag gerne ekstra med. 
 2. De deltagende hunde skal altid være i sele – vi anbefaler på det kraftigste, at der ikke bruges flexi-line.  
 3. Deltagerne skal altid have kontrol over deres hund 
 4. Max en hund pr. voksne deltager. 
 5. Deltagere skal have den lovpligtige ansvarsforsikring for hund.
 6. Vi anbefaler, at deltagerne roser og belønner deres hunde under hundeløbet. Hvis en hund har problemer med en forhindring, anbefaler vi at gå uden om den. Undgå altid forhindringer du eller din hund utrygge med. Vi forbeholder os ret til at nægte enhver hund eller ejer deltagelse, hvis vi anser, at de ikke kan opfylde de specificerede krav.
 7. Det vigtigste er, at hunde og mennesker nyder udfordringen, så hvis en hund bliver nervøs, utryg eller stresset, forbeholder vi os ret til at tage hunden ud af hundeløbet. 
 8. Hundeejere tilmelder sig selv og deres hunde på eget ansvar. Dyrenes Beskyttelse kan derfor ikke holdes ansvarlig for skader, der opstår som følge af deltagelsen i Muddy Dog. Herunder dem, der er forårsaget af vand og/eller mudder, der er en del af banens forhindringer. 
 9. Hunden skal være socialiseret og kunne omgås andre hunde.
 10. Hunden skal være vaccineret og i god helbredsmæssig stand.
 11. Alle deltagere skal rette sig efter Muddy Crewet.

Regler for frivillige

 1. Frivillige på dagen må ikke være bange for at omgås hunde.
 2. Terrænet er desværre ikke tilgængeligt for gangbesværede.
 3. Frivillige deltager på eget ansvar.
 4. Alle frivillige skal overholde de regler, der udstikkes af Dyrenes Beskyttelse.
 5. Vi anbefaler at frivillige er stivkrampevaccinerede.
   

Når du køber billetter til Muddy Dog 2019, støtter du de svigtede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater i Danmark. Hver dag hele året rundt bliver der indleveret svigtede dyr til internaterne. På internaterne arbejder et dedikeret personale og en stab af frivillige med at give dyrene en ny chance. Få en sjov dag med din bedste ven og giv de svigtede dyr en ny chance.

Bliv klar til Muddy Dog

Muddy Dog handler om at have en sjov dag; ikke om at komme først over målstregen. Så du kan tage turen i det tempo, der passer din hund og dig. Du skal særligt være opmærksom på tempoet, hvis din hund er:

 • Hvalp eller unghund
 • En ældre hund
 • Overvægtig hund
 • Fladnæsede (Brachycephale)

Hvalp eller unghund

Hvis din hund er under 1½ år, må du ikke løbe med den. Det kan være direkte skadeligt for dens muskler, knogler, ledbånd og sener, da den ikke er færdigudviklet. En tommelfingerregel er, at din hvalp kan gå 1 minut for hver uge, den har i alder (altså en 26 uger gammel hvalp må gå 26 min. sammenhængende). Muddy Dog ruten er ca. 3 km, så i rolig gang skal din hund helst være ældre end 40 – 45 uger for at gå hele ruten.

Ældre eller overvægtig

Hvis din hund er ældre eller overvægtig, anbefaler vi, at du taler med din dyrlæge, hvis I ikke er vant til at gå ture på 3 km eller længere. 

Fladnæsede (Brachycephale)

Nogle hunderacer er avlet, så de har meget korte snuder. Det kan fx være Mops, Engelsk Bulldog, Fransk Bulldog, Pekingeser, Lhasa Apso, Shih Tzu, Shar Pei, Cavalier King Charles Spaniel, Boston Terrier, Boxer, Dogue de Bordeaux med flere. Disse racer kan have udfordringer med vejrtrækningen. Derfor skal du være særligt opmærksom på din hunds velbefindende, hvis du har en hund med flad næse, der ikke er vant til at gå ca. 3 km. Hvis din hund viser tegn på åndenød eller bliver uvillig til at bevæge sig, så skal du holde en pause med den. Spørg gerne din dyrlæge, inden I deltager i Muddy Dog.

Kom godt i gang med træningen

Det er helt ok at gå ruten, men hvis I bliver ramt af stemingen og gerne vil løbe ruten, så er her et par gode råd, hvis du og din hund ikke er vant til at løbe sammen:

 • Start med at træne at løbe sammen her i ugerne inden løbet. Dels fordi det er en fordel, hvis hunden er vant til, at når I løber, så skal den ikke standse op og snuse. Og dels fordi hunde også skal være i form og trænes til at løbe 3 km, hvis den kun er vant til gåture.
 • Start med at løbe mindre strækninger, fx ved at lave intervalløb, hvor I skiftevis løber og går. For hver løbetur øger du intervallerne med løb, så I går mindre og løber mere på hver tur. Hvor langt hvert interval skal være afhænger af din hund og dens form. Spørg evt. din dyrlæge.
 • Start med at løbe ture, hvor I plejer at gå ture. Det er en dårlig ide at tage i hundeskoven eller andre steder, hvor din hund er vant til at løbe frit.
 • Det vil være en fordel, hvis I kan undgå at starte løbetræning på asfalt, men i stedet finder blødere underlag som græs, sand og skovbund. Hundens trædepuder skal lige som muskler og led gradvist vænnes til øget slitage og brug. Muddy Dog foregår på græs og grus. Hvis det ikke er muligt at finde et blødt underlag at starte på, så vær ekstra opmærksom på ikke at gøre løbeintervallerne for lange for din hund.
 • Tag godbidder med så du kan få din hunds opmærksomhed, hvis der kommer distraktioner undervejs, fx andre hunde eller katte. I får de bedste ture, hvis din hund er vænnet til, at når I løber sammen, så skal den ikke standse op og hilse på andre hunde.
 • Når I løber sammen, er det en god ide at træne hunden til at løbe i samme tempo som dig ved din side, således at den ikke løber foran og kommer til at trække dig. Det er en belastning for hunden, hvis den trækker dig, fordi den løber stærkere end dig. Og det øger risikoen for at du falder, hvis din hund trækker. I skal finde et tempo, der passer jer begge.

Husk at medbringe vand til turen til både hund og menneske.

Vi har brug for din hjælp - Bliv en del af Muddy Crewet

Søndag den 1. september i Hillerød og søndag den 15. september i Århus afholder vi Muddy Dog, hvor du har mulighed for at blive en del af vores Muddy Crew. For at kunne afholde disse to events har vi brug for en masse frivillige, der kan hjælpe med at stille forhindringer op, få mennesker og hunde sikkert igennem hundeløbet og tage forhindringerne ned igen bagefter. Du vil komme til at gøre en stor forskel for de svigtede dyr på vores internater.

Vi har opgaver af enhver art. Er du en stærk mand eller kvinde? Så har vi en masse forhindringer, som vi har brug for hjælp til at sætte op og pille ned igen. Er du meget serviceminded og ikke bange for at blive lidt våd og mudret? Så har vi brug for din hjælp ude på de sjove - men også mudrede - poster. Er du mere til at stå ved en vandpost og dele vand ud til mennesker og dyr? Eller har du lyst til at sælge godbidder og merchandise? Så skal vi nok finde en plads til dig på ruten eller i vores boder. Al hjælp er velkommen.

Hvis du vælger at hjælpe med at sætte forhindringer op dagen før hundeløbet eller pakke sammen efter, så skal du afsætte ca. 3 timer. Hvis du i stedet vælger at ville hjælpe til på dagen for hundeløbet, vil du skulle afsætte 6 timer – fra kl. 9-15. Vi kan garantere dig en sjov dag med en masse dedikerede mennesker, hvor du samtidigt kommer til at gøre en stor forskel for de svigtede dyr på internaterne.

Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig og aftaler nærmere.

ANSØG OM AT BLIVE FRIVILLIG

Praktisk information

 • Ca. 7 dage før løbet får du tilsendt dit løbsnummer og det tidspunkt, du og din hund skal løbe.
 • Når du kommer til pladsen, skal du henvende dig ved informationsteltet, hvor du får udleveret dit løbsnummer, din Muddy-t-shirt og Muddy Dog-bandanaen.
 • Dit nummer bliver råbt op, når du skal gå til start. Husk at være der i god tid.
 • Husk at tage praktisk tøj og sko på, der kan tåle at blive vådt og mudret.
 • Der vil være forhindringer med vand og mudder. Men det er helt op til dig, om du vil igennem forhindringerne eller hellere gå udenom.
 • Der vil være forskelligt underlag på ruten, så du kan forvente grus, græs, løse sten, jord, mudder, vand og nogle få steder, kan der forekomme tidsler og i det hele taget ujævnt terræn.
 • Ruten i Hillerød vil være i et meget kuperet terræn, så du skal forvente nogle bakker.
 • Deltagelse er på eget ansvar, og vi forventer, at du og din hund er sunde og raske. Der vil være veterinært personale og samaritter på stedet, skulle du eller din hund komme galt afsted.
 • Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer til hund og menneske på pladsen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via email på gha@dyrenesbeskyttelse.dk eller pha@dyrenesbeskyttelse.dk. Vi svarer dig indenfor 48 timer.

 

TAK TIL VORES SPONSORER

rene_sponsorbanner_750x200.jpg

maxizoosponsor_banner_750x200.jpg

hillssponsor_banner_750x200_0.jpg

rene_sponsorbanner_750x200.jpg