Rokkedahl

Dyrenes Beskyttelse indgik i 2016 en samarbejdsaftale med Rokkedahl Food, som siden da allerede har omlagt en stor del af sin eksisterende kyllingeproduktion til fritgående og økologiske kyllinger ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

Dyrenes Beskyttelse indgik i 2016 en samarbejdsaftale med Rokkedahl Food. I samarbejdet stiller foreningen sin store ekspertise inden for dyrevelfærd til rådighed for en af landets største producenter af kyllinger. Rokkedahl Food har siden indgåelsen af samarbejdsaftalen haft travlt og allerede omlagt en stor del af sin eksisterende kyllingeproduktion til fritgående og økologiske kyllinger, samt opført et helt nyt fjerkræslagteri.

De økologiske og fritgående kyllinger fra Rokkedahl Food har både mere plads, lever længere og har adgang til udearealer. Rokkedahl Food producerer nu ca. 1 mio. fritgående og økologiske kyllinger om året.

Etableringen af det nye fjerkræslagteri bidrager også til et kæmpe løft af kyllingernes velfærd. Det nye slagteri betyder, at de levende kyllinger højest transporteres 25 min., og det betyder ligeledes et opgør med den traditionelle bedøvelsesform, hvor man anvender strøm til at bedøve kyllingerne.

Alle Rokkedahls fritgående og økologiske kyllinger er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” og kan købes i dagligvarebutikker landet over.