Ansatte Brande internat

Kent

Kent Karlsen

Internatsleder, Mentor, Familiedyrsvejleder, Adærdsvejleder

Kent er oprindeligt murer, men har boet og drevet stedet sammen med Birgit siden 1986. Det er ham, der har stået for stedets opbygning, modernisering og renovering gennem tiden. Han har en lang praktisk erfaring i internatsdrift og dyrepension og er i siddelse af en bred viden om hunde, katte, andre familiedyr og dyreværn. Vil du vide mere om Kent og stedet så læs mereher og her og her.

Tlf.: 97187123

E-mail: dbbrande@mvb.net

Birgit

Birgit Karlsen

Internatsleder, Mentor, Familiedyrsvejleder, Adærdsvejleder

Birgit er oprindeligt uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske. Hun har boet og drevet stedet sammen med sin mand, Kent, siden 1986 og har mangeårig praktisk erfaring med internatsarbejde og dyrepension samt en bred teoretisk viden. Se eventuelt mere om Birgit og stedet her og her

Tlf.: 97187123

E-mail: dbbrande@mvb.net

Palle

Palle Bech

Dyrlæge

Palle Bech er dyrlæge på stedets dyrlægeklinik og ejer af Klovborg Dyrlægeklinik. Vil du vide mere om Palle Bech og hans arbejde, så læs her og her.

Helene

Helene Oudrup Bech

Dyrlæge

Helene er dyrlæge på stedets dyrlægeklinik og desuden  kiropraktor og medindehaver af Klovborg Dyrlægeklinik. Vil du vide mere om Helene og hendes arbejde, så læs her og her.

Gitte

Gitte Pedersen

Familiedyrsvejleder og Mentor

Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser. Hun er opvokset på et lille landbrug på Fyn, og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension. Gitte har i hjemmet 1 hund, 4 katte, flere store udendørs voliere med undulater og røde soseller, høns og påfugle. Vil du læse mere om Gitte så se her.

Ann

Ann Pedersen

Familiedyrsvejleder, Mentor, Adfærdsvejleder

Ann er uddannet familiedyrsvejleder og mentor, og arbejder som dyrepasser på Mosegården. Ann har været på Mosegaarden siden 2010, så er vant til at vurder dyrenes helbred og velbefindende. Hun assistere også i vores egen Dyreklinik når der er behov for det. Efter flere år på stedet er Ann vant til alle slags hunde men især ældre og sensitive hunde går helt ind i hjertet på hende. Hun har selv en ældre Golden retriever der bor på hendes lille gård, sammen med to heste og to katte  Vil du vide mere om Ann så se her.

Bettina
Bettina Lindskou

Bettina Lindskou

Familiedyrsvejleder, Mentor, Adfærdsvejleder og Webmaster

Bettina er uddannet familiedyrsvejleder, adfærdsvejleder og mentor, og er ansat som dyrepasser og webmaster. Hun varetager bl.a. opgaver omkring vores facebook og hjemmesider. Bettina er uddannet kranio-sekral terapeut til dyr og bruger sin erfaring til bl.a. heste og hunde. Der har altid været dyr i hendes liv: Som barn og ung havde hun bl.a. kaniner, undulater, katte, hunde, ørkenrotter, marsvin og Chinchillaer. I sit voksne liv er engagementet for dyr også i spil, idet hun både har heste og 2 hunde, som hun har gået/går til lydighedstræning, agility og dog parkour med. Desuden har hun overtaget 3 katte og 3 chinchillaer fra Brande Internat. Bettina er også ofte i spil som plejemor for killinger. Vil du vide mere om Bettina så se her.

Maria S

Maria Schultz

Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speake omkring søbjørnene. 

Igennem sit arbejde som dyrepasser har hun også fået en del viden og erfaring indenfor forskellige dyrearter. 

Hjemme hos Maria bor hun og hendes to katte, som begge kommer fra Brande Internat. 
Der har altid været dyr i Marias liv: Som barn og ung er hun vokset op med hund og kat i hjemmet og har på ferier hos familien også fået lov at ride en del. 

Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og gerne i kombination med en tur på golfbanen. Her har hun brugt meget af sin tid og har i mange år spillet med på klubbens elitehold. 

Maria har taget den praktiske del af sin uddannelse til dyrepasser i både Spanien, England og Holland. 

Maria har også arbejdet i en børnehave med dyrehold og har her prøvet at give sin glæde og viden om dyr videre til børnene.

Brian Karlsen

Brian Karlsen

Brian er født og opvokset på Brande Internat, og har altid været en del af arbejdslivet og stedet.

Han er vokset op med alle internatets dyr, og husets private hunde og katte.

Han har taget en uddannelse som tømrer, og har sit eget tømrerfirma, der primært har haft opgaver på Sjælland og Bornholm.

Nu har firmaet også opgaver i det jyske, og Brian er samtidig, igen, blevet en del af hverdagen på Brande Internat.

Helena
Helena Trap

Helena Trap

Helena er uddannet til veterinær sygehjælper.

Hun interessere sig meget for adfærd hos dyrene, og for plejen af syge eller skadede dyr.

Helena har tidligere gået på teknisk gymnasium, og har passet dyr for andre i fritiden, weekender og ferier.

Hun bor på en nedlagt landejendom, sammen med sin kæreste, og vil på sigt gerne have mindre dyrehold på stedet.

Nu bor der på ejendommen to hunde, huskyen Nova og en lille blandings hund Baily, samt katten Pixel.

Helena er vokset op med hunde, katte, jordegern, marsvin, kanin og fisk, så dyr har altid været en del af hendes liv, og det er dermed også et naturligt valg for hende, at arbejde med dyr.

Josephine Gandrup

Josephine Gandrup

Josephine er opvokset på en landejendom med får, hunde, heste, kaniner, katte mm. Hun har også selv haft hund.

Hun har tidligere været medarbejder på en kvæggård, hvor hun sammen med resten af teamet, havde ansvaret for malkning af køerne, flere gange dagligt.

Josephine er uddannet Pædagog i år 2016, men har altid haft en lille dyrepasser drøm gemt i sig. Og søgte derfor ud til os.

Hun bor i Ejstrupholm sammen med sin søn, og vil gerne have hund igen når tiden er til det.  Indtil da, må hun bruge alt energien på hundene herude.

Hun er arbejdsom og pligtopfyldende, samt ydmyg over for opgaverne. Hun er glad for at yde omsorg og nærvær, både til dyrene men også overfor kunderne. Hun går meget op i at give kunder og dyr den bedste service, så de føler sig veltilpas. 

Winnie Jessen

Winnie Jessen

Winnie er uddannet sygeplejerske, og har en bred erfaring indenfor forskellige områder.

Denne erfaring og viden kan hun nu bruge i sin hverdag som dyrepasser hos Brande internat.

Winnie er fra lokalområdet, og er kommet på Brande internat gennem flere år, som plejefamilie for katte. Hun har også købt sine to katte herfra.

Som barn voksede Winnie op med både hunde, kaniner og høns, og har altid haft stor glæde af omgangen med dyrene, da de er enormt liv bekræftende.

I familiens hjem findes to internat katte, en hund, mand og 3 børn. Fritiden bruger Winnie b.la. med familien, og med sin hest. 

Anne

Anne Cecilie Lauge Tromborg

Mentor

Anne er Sygeplejerske. Hun arbejder som dyrepasser på Mosegaarden. Hun er opvokset med hunde, katte og kaniner, og brugt sin fritid i naturen og blandt dyrene. Hun har bl.a. gået på hundeskole med de hunde familien har haft.

Hun har altid haft stor kærlighed til dyr, og ønsket at arbejde med dyr i sit voksenliv. Hun har bl.a. arbejdet på en vildpleje station under Dyrenes Beskyttelse, som hun stadig har kontakt til og hjælper i sin fritid. Hun og hendes familie har 2 hunde. Vil du vide mere om Anne, så læs her.

Sarah Agerholm Jensen

Sarah Agerholm Jensen

Sarah er opvokset på et nedlagt landbrug hvor der var hunde og katte. Hun brugte især tid på at vænne, de killinger der blev født på stedet, til mennesker, og finde nye hjem til dem. Sarah har brugt meget af sin fritid med heste, både som spring- og dressur rytter.

Sarah har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år, både som værtinde og som leder.

Hun og kæresten drømmer om at flytte på et nedlagt landbrug, hvor der er plads til forskellige dyr som høns, får og heste. Og med kæmpe køkkenhave så hun kan blive selvforsynende.

Sarah har nu to katte der hedder Pjevs og Ernst, begge hentet på Brande internat tidligere. Hun har også en hund på 5 mdr., en eurasier, der hedder Gin Moon, som hun håber på sigt, kan blive hendes følgesvend når hun er afsted på mountainbike og ude at løbe.

Sarah er også en del af plejefamiliegruppen, da hun allerede har taget en killing i pleje.

 

 

 

Bodil Hjersing

Bodil Hjersing

Bodil er 44 år og bor på en gård sammen med sin mand og deres 3 børn på 17, 14 og 10 år.

Hun er opvokset i byen, men siden hun mødte sin mand, der er landmand, har hun boet på landet og haft med dyr at gøre.

På gården holder de økologiske grise. De har også får der afgræsser i deres skov. Selvfølgelig er der ansat katte på gården til at holde mus og rotter nede.

Familien har også en labrador, Futte, som er med i alt hvad familien foretager sig.

I sin fritid dyrker hun motions og gymnastik i den lokale forening.

Bodil er for 20 år siden blevet uddannet sygeplejeske. Nu var det tid til at der skulle ske noget andet, men hun havde stadig et ønske om at det skulle være noget med at drage omsorg, og derfor er hun nu ansat på Brande Internat

 

Kristine

Kristine Møller

Ung i Job

Kristine er 17 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til.

Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre, og har både hund og katte.

Vil du vide mere om Kristine, så læs her.

Emily

Emily Møller

Ung i Job

Emily er 17 år gammel. Hun har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe, og går meget op i naturen. Hun både jagttegn, og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre, på en lystejendom tæt på Mosegaarden, og er opvokset med dyr. Lige nu har de bl.a. hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god. Vil du vide mere om Emily, læs mere her.

Michelle Nielsen

Michelle Nielsen

Ungarbejder

Michelle går på Kirstine Sellingman skolen inde i Vejle. Michelle er vokset op på en gård, og er vant til at omgås mange forskellige dyr. Hun har selv en hund og en hest, og har tidligere haft katte. Michelle har før arbejdet på en mindre hundepension. Fritiden bruger hun en del på sin hest, da hun er aktiv stævnerytter, og starter mange spring stævner.

Laura

Laura

Ungarbejder

Laura arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er vokset op med flere forskellige dyr i hjemmet. Der har altid været hunde i hjemmet, samt fisk og fugle. Der har førhen også været både kat, marsvin, kanin og hamstre. Laura bor i Uhre med sine forældre og sine 2 Jack russell terriere, Speedy og Diego. Derudover har hun også overtaget 2 fugle fra internatet af. Som barn har hun været meget interesseret for ridning, og har også selv gået til det på en privat gård. Hun har altid haft et stort dyrehjerte til alle slags dyr. Til daglig går hun på HHX i Ikast.

Anne-Sofie

Ann Sofie

Ungarbejder

Ann-Sofie arbejder som ungarbejder på Mosegaardens hunde- og kattepension og dyreinternat. Hun er 15 år, har altid elsket dyr og er opvokset med hund, heste, høns, hamster, akvariefisk, kanin og chinchillaer. Hun bor i Blåhøj sammen med sine forældre, sine søskende, sin hund (amerikanske cocker spaniel) og 2 heste. Hun klipper, vasker, børster og plejer selv sin hund med masser af kærlighed og omsorg til ham ved siden af. Hun er en aktiv rytter, og går meget op i heste-psykologi og horsemanship. Hun bruger det meste af sin fritid på at passe hestene og hjælpe til på Mosegaarden. Hun drømmer om at uddanne sig som en ambitiøs dyrlæge, og om at gøre en forskel for dyrenes velfærd.

Maria

Maria G. Jensen

Afløser

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år. Hun går nu på gymnasiet, men afløser i det omfang hendes studier tillader det. Maria har araer, skildpadder, hunde, katte og heste.  Vil du vide mere om Maria, så se her.

Sofie
Sofie

Sofie Østergaard Thomsen

Ungarbejder

Sofie er en sød, venlig og arbejdsom pige. Hun har som yngre haft en mellemstor hund der hed Bølle, samt trænet med en hund hos sin moster, efter at hunden havde haft en hjerneblødning. Nu træner hun bla tricks og rundering, med mosterens boxer. Sofie har altid været meget glad for samvær med dyr, og har også kommet på 4H gården.

Sofie er også rigtig glad for gymnastik, og hun går på områdets junior hold, samt er hjælpetræner i den lokale gymnastisk forening.

Drømmen for fremtiden er at blive flyveleder ved forsvaret, og vejen dertil er allerede planlagt.

 

Katrine
Katrine Secher

Katrine Secher

Ungarbejder

Katrine er 16 år, og bor hjemme sammen med sine forældre og to søskende. I sin fritid rider hun og er meget glad for heste. Katrine har tidligere haft hamster og kaniner, men nu har hun en hund og en kat.

Katrine er lige vendt hjem efter et år på efterskole, og starter på STX efter sommerferien 2019

Veronika

Veronika Ebbesen

Afløser

Veronika har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år.

Hun læser nu til jurist, og afløser i det omfang hendes studier tillader det.  Vil du vide mere om Veronika, så se her.

Nina
Nina Raubjerg Flø Pedersen

Nina R. F. Pedersen

Ungarbejder

Nina er 14 år og bor sammen med sine forældre og to brødre, samt deres dejlige golden retriver.

Nina går på Uhre friskole, og bruger gerne ferier og weekender på, at være dyrepasser for naboer og andre, der skal have passet deres dyr mens de selv er væk hjemmefra.

Kamilla

Kamilla Larsen

Fast voksen fløser

Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden, og datter af huset og har været en del af ”livet på Mosegård” siden hun blev født.

Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne, samt som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. 

Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension, og har sammen med kærsten fået sit eget lille husmands sted. Med husmandsstedet fulgte to søde katte, og de har nu også bordercollien Bella. Hun er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene  i de weekends, ferie- og helligdagsperioder, hun kan.

 Vil du vide mere om Kamilla så se her..

Isabella

Isabella Troelsen

Fast voksen afløser

Hun har har arbejdet på Mosegården siden hun var 14 år. Hun læser nu til arkæolog, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.  Vil du vide mere om Isabella, så læs mere her.

Stefanie

Stefanie Ebbesen

Fast voksen afløser

Hun har arbejdet på Mosegaarden siden hun var 14 år.

Hun læser nu til dyrlæge, og er afløser i det omfang hendes studier tillader det.  Vil du vide mere om Stefanie, så se her.

Lotte

Lotte Dickmann

Fast voksen afløser

Hun arbejder også som fast afløser på Mosegaarden. Hun bor på en nedlagt landejendom sammen med sin kæreste, og de har sammen en kleine münsterlænder. Lotte er uddannet socialpædagog, og arbejder også på et bosted for unge.

Britt

Britt

Britt er vokset op med marsvin, kaniner, chinchillaer, fugle, hunde og katte og er generelt glad for alle dyr. Hun er 19 år og bor hos sine forældre og deres hund. 

Britt vil gerne arbejde med dyr og er ved at finde ud af på hvilken måde det skal være. 

Britt har bestået grunduddannelsen til landmand, og været ude i praktik hvor hun arbejdede med grise. 

Britt har været i praktik her hos os på Brande Internat,- det var hun meget glad for og vi blev glade for hende,- derfor har vi spurgt om hun ikke godt ville være vores faste afløser som medhjælper for den faste stab. Det ville Britt heldigvis gerne

Jane
Jane

Jane

Praktikant

Jane er i praktik på Brande Internat Det er hun, fordi hun altid har drømt om at arbejde sådan et sted som her, hvor man kan få lov at hjælpe dyr.

Hun er opmærksom og  rigtig dygtig til at hjælpe til, hvor behovet er størst  - f.eks. at kæle med kaninerne, hygge omkring en lille kat, som trænger til det eller gå tur sammen med et par vovsere som bor sammen og kender hinanden sammen med en medarbejde.

Hun er Dyreelsker med stor D og har været omgivet af dyr stort set  hele sit liv. Tidligere var det hund, katte og egen hest, men nu bor hun sammen med sit lille  hamster Dexter, sine fire søde kaniner Mulle, Ninus, Mr. Grå og Sorte og  deres unger. Desuden har Jane otte smukke, hvide latterduer, som hun er meget glad for og tre høns som lægger dejlige æg.

Camilla Andersen
Camilla Andersen

Camilla Andersen

Praktikant

Camilla er en meget sød og godhjertet pige. Hun er i praktik for at finde ud af hvor mange timer hun kan arbejde, da hun har nogle problematikker hun kæmper med.

Camilla har ikke ønsket sit ansigt på foto, så derfor får i hendes smukt dekorede arm med en kanin.

Camilla er opvokset i byen, og har haft kanin og egen hest. Nu

bor hun med kæresten og hans datter, samt deres old english bulldog Triton. Triton går hun til hundetræning med.

Hun er så heldig at hun låner en hest, Nitus, som hun passer og rider på