Artikel, 12. juni 2022

10 svigtede hvalpe fik ny chance på Roskilde Internat

Det er et stort arbejde at have hvalpe. Derfor måtte Roskilde Internat træde til og hjælpe, da opgaven med 10 hvalpe voksede deres ejer over hovedet. Heldigvis blev der taget hånd om situationen, så hvalpene fik den hjælp og omsorg, de havde brug for.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Hvalpe Roskilde

10 bittesmå snuder, 40 usikre poter og 20 dybe, brune øjne. Det var det, der mødte Roskilde Internats medarbejdere, da 10 små hvalpe flyttede ind i midten af april. Hvalpene kom fra et hjem, hvor opgaven med at have hundehvalpe blev for meget for ejer. Der skulle derfor hurtigst muligt findes en løsning, så hvalpene kunne få den omsorg, de havde brug for.

Det blev aftalt med ejer, at hvalpene og deres mor skulle bo på Roskilde Internat, indtil de blev gamle nok til at finde nye og kærlige hjem.

- Det er altid trist, når opgaven med kæledyr vokser folk over hovedet, men vi er bare glade for, at hvalpene kom til os på Roskilde Internat, så vi kunne sørge for, at de fik en god start på livet. Da vi fik dem, var det tydeligt, at de ikke var blevet passet optimalt, og der lå derfor et stort arbejde i at få dem alle sammen i god stand, fortæller Rikke Agner Jørgensen, internatleder på Roskilde Internat.

Stor forskel på størst og mindst i kuldet

Det første der skete, da hvalpene ankom var, at de skulle dyrlægetjekkes og vurderes. De var i meget forskellig stand, og der var stor forskel på den mindste og den største i kuldet. Hvalpene havde gået meget alene den første tid af deres liv, så de skulle både have ormekur og generelt tjekkes for sygdomme.

- Hvalpene havde lidt dårlig mave, da de flyttede ind, så derfor startede vi med at tjekke dem for giardia og give dem ormekur. Den mindste i kuldet, Tiny, var meget svag, så det var vigtigt for os at finde ud af, om hun var syg, eller om hun kunne komme sig og få et godt hundeliv. I samråd med dyrlægen besluttede vi at give Tiny en chance, og det viste sig heldigvis, at hun sagtens kunne komme ovenpå igen, fortæller Rikke Agner Jørgensen.

Efter dyrlægetjek blev hvalpene indlogeret i deres helt egen lille afdeling på Roskilde Internat. Her var der tæpper, puder, vandskåle, legetøj og alt hvad et lille hvalpehjerte kunne ønske sig. Hvalpene fik navnene Tiny, Tove, Tessa, Trille, Taco, Tytte, Topper, Terkel, Troels og Thea.

Første strandtur og møde med børn

I den tid hvalpene var på Roskilde Internat, var det vigtigt, at de blev socialiseret og havde mange gode oplevelser. Derfor blev der lavet en hvalpeplan, hvor der var alt fra strandture til besøg af søde børn indtænkt. Planen tog selvfølgelig udgangspunkt i, hvor hvalpene var i deres udvikling.

- For at give hvalpene de bedste odds videre i livet, sørgede vi for at give dem så gode og varierede oplevelser som muligt. Vi var blandt andet en tur på stranden, hvor de kunne opleve både sand, tang og saltvand, og så havde vi dem også med inde i Roskilde by, så de kunne opleve livet i byen. Derudover fik vi besøg af børn, som kunne kæle med de små hvalpe, så de mødte både små og store mennesker, fortæller Rikke Agner Jørgensen.

Da hvalpene blev 8 uger, kom de til adoption, og de fik alle sammen nye, kærlige hjem, hvor der ventede dem mange gode og sjove stunder med leg, træning og masser af familiekærlighed.