Artikel, 29. september 2021

10 uger gammel hvalp efterladt på en tankstation

I midten af august blev en 10 uger gammel hundehvalp fundet efterladt på en tankstation. Hvalpen var blevet efterladt i en transportkasse, med alle sine ting og seddel, hvorpå der stod at hun ikke måtte med ind i Sverige og derfor var hun dumpet i Danmark.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Lillith

En hundehvalp i en transportkasse, en pose med udstyr, en madskål og en seddel. Det var hvad der blev efterladt på en tankstation i Helsingør, i midten af august. På sedlen stod at den som fandt hundehvalpen med navnet Lillith skulle passe godt på hende, da hun var meget sød og alt for lille til at være alene.

Lillith var kun 10 uger, og for lille til at blive rabies vaccineret. Derfor kunne hun ikke kunne komme med videre til Sverige. Heldigvis blev Lillith opdaget i tide og der blev derfor ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvor det blev koordineret at Falck hentede hende og sørgede for at hun kom direkte til Københavns Dyrehospital, for at sikre at alt var som det skulle være.

Kærlighed ved første blik

Line Kirketerp er veterinærsygeplejerske og arbejder på Københavns Dyrehospital og da hun mødte ind den morgen Lillith var blevet indleveret, havde hun ingen idé om, at hendes familie snart ville få et nyt og kærligt medlem med fire ben.

- Da jeg kommer på arbejde den morgen, går hun rundt i forberedelseslokalet. Da hun bliver fundet om natten, er det Falck der er kommet med hende og det er lidt kærlighed ved første blik. Hun er bare vildt glad og kommer løbende direkte hen til mig, som om vi altid har kendt hinanden. Hun var utrolig tillidsfuld i forhold til at hun var blevet efterladt alene, fortæller Line Kirketerp.

Blev plejefamilie indtil adoptionen blev muligt

Heldigvis viser dyrlægetjekket at alt er ok. Det eneste problem er, at Lilliths chip ikke er registreret i hverken Danmark eller udlandet, og det er derfor ikke muligt at finde ud af hvem der ejer hende. Line er kontaktperson for Dyrenes Beskyttelse og hun kender derfor godt proceduren omkring at hunde uden ejer skal fremlyses inden de kan adopteres ud i et nyt hjem.

-  Jeg ringer først til politiet, for at finde ud af om hun skal tilbage til dem, men da de ikke har haft noget med hende at gøre, vil de ikke overtage hende nu. Derfor kontakter jeg Rikke, som er internatleder på Roskilde for at høre hvad vi kan gøre, hvis nu min familie gerne ville adoptere hende, og her aftaler jeg med Rikke at hun skal i pleje ved os mens hun bliver fremlyst og hvis hendes tidligere ejer ikke dukker op, så adopterer vi hende, fortæller Line og fortsætter:

- Rikke er fantastisk og heldigvis var hun helt klar på at lade os være plejefamilie så vi kunne få hende med hjem med det samme. På den måde behøvede Lillith ikke sidde og vente på internatet, indtil vi fandt ud af om hun kunne blive vores permanent.

 

Flyhunden Bob Hoover

I den tid Lillith var i pleje holdt Line, hendes mand og deres tre børn vejret. Heldigvis fik de lov til at adoptere hende og hun har derfor nu fået helt nyt navn, en hundestoresøster og en familie hvor hun skal leve livet som flyhund.

- Min mand fik lov til at bestemme hendes navn og hun kom derfor til at hedde Bob Hoover, efter den berømte testpilot, men ofte kalder vi hende også bare Bette Møv. Min mand er pilot og vi er derfor virkelig glade for at hun er så lille, så vi nemt kan have hende med omkring og med i en flyver. Hun har allerede været med og hun klarede det fantastisk flot. Og så har hun det rigtig godt med vores gamle hund, så vi er virkelig glade for at have fået Bette Møv ind i vores liv, afslutter Line Kirketerp.