Artikel, 13. juli 2022

11 katte dumpet på legeplads

En kvinde fik sig en overraskelse, da hun en formiddag i juli kom forbi en legeplads fyldt med flyttekasser. Kvinden undrede sig, og undersøgte derfor kasserne nærmere og de viste sig at indeholde intet mindre end 11 dumpede katte.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
katte i transportkasser

En formiddag i midten af juni, i Aalborg, fik en kvinde sig noget af et chok. Hun kom forbi en legeplads hvor der stod flere store flyttekasser efterladt. Kvinden undrede sig over synet, da flyttekasser ikke normalt hører til på en legeplads, så hun besluttede sig for at undersøge om kasserne var tomme.

Denne beslutning blev 11 kattes redning. Da kvinden kom tæt på, kunne hun se et lille kattehoved stikke ud gennem et hul i en af kasserne. Hun skyndte sig derfor at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, for at få hjælp til at redde de mange forladte katte. Kvinden kunne ikke på det tidspunkt se hvor mange katte der var, så hun skyndte sig bare at skaffe hjælp så hurtigt som muligt.

11 forladte katte

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 aftalte med Nordjyllands Internat at de kørte direkte ud og hentede kasserne. Legepladsen, som kasser var efterladt på, lå i Aalborg, så det var hurtigere for internatet at hente katte selv, fremfor at få hjælp af en af de frivillige i Dyrenes Beskyttelse.

På internatet blev de mange katte undersøgt af dyrlægen, for at sikre at alle var ok. Der var et par stykker af kattene der havde dårlig mave, men ellers var de heldigvis i god stand.

- Vi oplever desværre mange dumpede katte og killinger på den her tid af året og i år er ingen undtagelse. Det er dog ingen undskyldning for at efterlade 11 katte til en uvis skæbne i varmen. Det var et held at kattene blev fundet i tide, og at der ikke skete noget med nogen af dem, fortæller Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

I takt med at kattene blev tjekket ved dyrlægen blev de sendt ud i pleje ved kærlige plejefamilier. Kasserne indeholdt katte i alle aldre, alt fra missemor med bittesmå killinger, killinger uden mormis og voksne kattene.

De 11 katte har fået navnene Karla, Kjeld, Kamilla, Kristine, Kallie, Kasper, Kenni, Karoline, Karen, Kaj og Kaya. Nogen af dem er allerede rejst i nye kærlige hjem og nogen af dem kommer snart tilbage fra pleje, klar til at finde deres helt eget hjem.