Dagmar og hvalpe

13 labradorer blev til 16

Lige inden jul flyttede 13 brune labradorer ind på Nordjyllands Internat. I første omgang så det ikke umiddelbart ud til at der var nogle drægtige hunde i blandt, men efter et par dage viste det sig alligevel at en af hunhundene gemte på en hemmelighed.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Når mange dyr flytter ind på en gang, er der mange ting internaterne ikke nødvendigvis ved på forhånd. Det var også tilfældet da 13 brune labradorer flyttede ind på Nordjyllands Internat lige før jul.

- Vi vidste godt, at der var chance for at der kom hvalpe efter vi hentede hundene, for de havde alle sammen gået sammen, og det kan der jo komme hvalpe ud af, men da vi hentede hundene syntes vi ikke umiddelbart det ud som om, at der var nogen drægtige hunde i mellem, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands Internat.

Dagmars overraskelse

Efter at hundene var faldet lidt til, begyndte særligt en af hunhundene at vise tegn på, at der alligevel var hvalpe på vej. Der blev derfor bestilt en scanning til Dagmar, da hun alligevel skulle sundhedstjekkes ved dyrlægen. Det stod herfra hurtigt klart, at der var hvalpe på vej.

- Vi blev lidt overraskede over, at der alligevel var hvalpe, og vi gik fra at have fået 13 labradorer, til pludselig at få 16. Dagmar blev sendt i pleje med det samme, da dyrlægen kunne se, at der ikke var lang tid til at hvalpene skulle komme og vi ville helst have at hvalpene blev født i et hjem og ikke på internatet, siger Cathrine Cocks.

Nordjyllands Internat er meget grundige når de udvælger plejefamilier som skal passe hunde med hvalpe. Plejefamilien skal kunne tilbyde et roligt og trygt miljø, der skal være erfaring med hunde og adfærd, og så skal personen helst ikke arbejde i perioden.

Brug for meget støtte

Det har været en stor omvæltning for Dagmar at komme ud i et hjem og være i pleje. Hun har levet hele sit liv i de samme lokaler, og hun har aldrig levet i et hjem. Plejemor har derfor konstant hjulpet hende med at få ro og sørget for at hun bliver ved sine hvalpe og passer dem.

De første uger af hvalpenes liv, har de mest skulle spise og sove. Der har derfor været tid og overskud til at fokusere på Dagmar og hjælpe med at motivere hende til at være den bedste mor. Samtidig har plejemor taget noter og lavet vægtskema, så Nordjyllands Internat kan følge med og sikre at alle har det godt.

- Hvalpe er et stort projekt, og vi er derfor meget taknemmelige for at vi har gode plejefamilier. Når hvalpene er blevet lidt ældre, så skal de igennem et socialiseringsprogram, så de er klædt bedst muligt på til fremtiden. Vi snakker nytårslyde på CD, støvsugere, børn, andre hunde, køre bil, skov og - strandtur, i bad, klippet klør, tjekket tænder, snusearbejde og gerne møde med andre dyr. Alt dette foregår over hele plejeperioden, indtil hvalpene er 8 uger og skal finde nye hjem, siger Cathrine Cocks.

Nordjylland står klar til at hjælpe med alt omkring hvalpene, men det er primært plejefamilien og Dagmar der sørger for det meste. Selvom det har været en omvæltning for Dagmar at få hvalpe, så klarer hun det over alt forventning.