Artikel, 18. februar 2022

17 hunde flytter ind

Når mange dyr flytter ind på samme tid, så kræver det noget ekstra af internatet. Brande Internat fik derfor meget travlt, da de tog imod 17 Golden Retrievere som alle havde brug for omsorg, dyrlægehjælp og særlig kost.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Hvalp

Der er meget arbejde at gøre, når 17 hunde flytter ind samtidig. Brande Internat fik derfor travlt, da de modtog et opkald omkring de mange hunde, som snart skulle flytte ind på internatet. Først og fremmest skulle de hentes fra deres gamle hjem, og alene den opgave krævede, at mange medarbejdere kom i spil.

- 17 Golden Retrievere fylder meget, også selvom de to af dem er hvalpe, så for at kunne få dem alle godt og sikkert til internatet, blev der sendt fire biler afsted. Samtidig gjorde resten af vores personale alle boksene klar. Vi vidste ikke, om der kom 10 eller 20, så derfor bliver der klargjort 20 bokse, så alle kunne komme godt på plads og have et rart sted at lande, fortælle Birgit Karlsen, internatsleder på Brande Internat.

Alle boksene får kurve, tæpper, skåle og legetøj. Desuden står der frisk vand, klar til alle, og det var nogle meget tørstige hunde, der ankom. Ud over at de var tørstige, var de fleste af hundene ved godt mod, hvilket ikke er en selvfølge, når man modtager hunde, der har gået alene i lang tid.

Der bliver også udvalgt personale, der skal følge hundene tæt igennem hele forløbet, heriblandt Birgit Karlsen selv.

Dyrlægetjek og sten i afføringen

Efter alle hundene var blevet indlogeret i hver deres boks, blev de undersøgt af en dyrlæge, som bl.a. sørgede for, at de fik ormekur, loppekur, blev vaccineret, fik klippet negle, renset ører, tjekket tænder. Nogle blev også behandlet for bidsår. Derudover blev tæverne scannet for at tjekke, om de var drægtige. Deres foderstand blev også vurderet.

- Da hundene ankommer, kan vi se, at flere af dem er meget tynde og særligt to er ekstremt tynde. Der bliver derfor lagt en individuel foderplan for alle, så de lige så stille kan vende deres maver til mad igen. Da de tyndeste af hundene havde deres første afføring, kan vi se, at der er grus i, hvilket tyder på, at de simpelthen har forsøgt at spise grus, fordi de ikke har haft adgang til andet foder, fortæller Birgit Karlsen.

Der blev derfor lagt en individuel foderplan for alle, og hundene bliver løbende kontrolvejet for at sikre, at de tager korrekt på.

På den 1. uge var der nogle af hundene, der tog 4 kg på, men en stor del af det var naturligvis væske. Flere af hundene havde skel i pelsen i mildere grad, som er blevet tilset af dyrlægen løbende. Huden ser fin ud, så der er blevet vurderet, det kan skyldes stress, og nok skal blive fint igen.

Søde og sociale

Når alle hunde er indlogeret, dyrlægetjekket og på kostplan, begynder internatet at indarbejde en normal dagsrytme. De bliver derfor fodret på samme tidspunkter hver dag og lufteturene og aktiviteter ligger på samme tid, dag til dag.

- Netop disse golden retrievere er nogle meget sociale hunde, og vi sørger derfor for at give dem tryghed og samvær med mennesker og samvær med hinanden. De elsker at have noget i munden, så vi sørger for, at der altid er rent og blødt legetøj til dem. Det er virkelig nogle skønne hunde, som er gået lige i hjertet på os alle sammen, fortæller Birgit Karlsen.

Hvis du er interesseret i at adoptere en af hundene, skal du henvende dig til Brande Internat på dbbrande@hundeogkattepension.dk

Følg med i hundenes rejse på Facebook

Giv et bidrag til internaternes store arbejde: