Artikel, 29. november 2021

18 katte overdraget til Dansk Dyreværn Århus

18 katte er ankommet til Dansk Dyreværn Århus. Kattene havde boet ved en ung kvinde, hvor opgaven med at passe de mange dyr var vokset hende over hovedet. I forbindelse med en indlæggelse på hospitalet rakte hun derfor ud til Dyrenes Beskyttelse for at få hjælp.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
katte

18 katte er flyttet ind ved Dansk Dyreværn Århus. Kattene er kommet ind gennem Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, da deres tidligere ejer ringede for at få hjælp til de mange katte, som var vokset hende over hovedet.

Kattenes ejer var en ung kvinde, som havde haft kattene igennem lang tid. De var meget elsket, men med tiden fik kattene killinger og derfor voksede opgaven ejer over hovedet. I forbindelse med en indlæggelse på hospitalet, besluttede kvinden derfor i samråd med hendes mor at ringe til Dyrenes Beskyttelse for at få hjælp til de mange katte så de var sikre på, at de fik det godt.

Bad om hjælp i tide

Kredsformand Pia Vivian Hvilshøj og Kenneth Tobiassen tog derfor ud til kvindens hjem, for at hjælpe med at få overdraget de mange katte.

- Da vi ankom til hjemmet, blev vi mødt af mange katte, men heldigvis var de alle sammen i god stand og meget søde og kælne. Det er altid dejligt at komme ud til et hjem, hvor dyrene har det godt og hvor ejeren har formået at bede om hjælp inden det er gået galt, så det var vi rigtig glade for, fortæller Pia og Kenneth.

I samarbejde med Heidi fra Nordjyllands Internat begyndte Kenneth og Pia at samle de mange katte sammen og få dem puttet i transportkasser så de kunne komme afsted til Århus. Samtidig blev der skrevet overdragelseserklæring så alt var på plads.

- Det var virkelig godt, at vi har overtaget Dansk Dyreværn Århus, for det har gjort at vi kunne hjælpe de her mange katte videre i nye, kærlige hjem. Vores internater har meget travlt, så det har virkelig gjort en forskel at vi har fået den ekstra plads i Århus, fortæller Kenneth og Pia og fortsætter:

- I samarbejde med Heidi fik vi alle kattene læsset i dyreambulancen og kørt afsted til internatet. Heidi var fantastisk at arbejde sammen med og hun talte hele tiden roligt og kærligt til kattene. Det var alt i alt en rigtig god overdragelse.

I isolation ved Dansk Dyreværn Århus

Da alle 18 katte var blevet pakket og sat ind i dyreambulancen, blev de kørt afsted til Århus. Her stod personalet på Dansk Dyreværn klar til at tage imod dem, og sørge for at de alle sammen blev tjekket af dyrlægen og indlogeret på internatet.

- Der ligger et stort arbejde, når vi modtager så mange katte på en gang. Alle dyr skal dyrlæge tjekkes og vurderes individuelt, og så skal alle kattene neutraliseres så vi kan sikre at der ikke kommer flere killinger. Heldigvis er der plads nok ved Dansk Dyreværn Århus, og derfor har det været muligt at have alle kattene i isolation samtidig, så ingen har skulle sidde alene i den periode, fortæller Karina Fisker, Internatleder ved Dansk Dyreværn Århus.

Så snart alle kattene er dyrelægetjekket, neutraliseret og ude af isolation er de klar til at finde et nyt og kærligt hjem.  

 

  • Del artiklen på: